excursii-razvan-pascu

Faptul ca imi place foarte mult Austria, nu mai este un secret. O spun de cate ori am ocazia si o fac cu mandrie. Cei care au cumparat Ziarul Financiar acum vreo saptamana chiar au putut gasi o brosura despre Austria impreuna cu ziarul, brosura in care aveam si eu un articol prin care explicam de ce imi place asa de mult Austria.

Am fost de multe ori in Austria si nu a existat nici macar o singura data sa nu fi fost multumit de ceva. Mai mult decat atat, si austriecii imi plac mult, sunt respectuosi, oameni cu initiativa si capabili sa se asocieze pentru un bine comun, dar si mereu client-oriented.

In regiunea Tirol din Austria inca nu am ajuns. Insa pana sa ajung eu acolo, a ajuns Tirol-ul la mine. Iar asta s-a intamplat cam acum 2 saptamani, in mijlocul Bucurestiului, la hotelul Radisson unde am fost invitat la o conferinta de presa ceva mai atipica.

Invitatia suna cam asa: „Draga Razvan, te astept miercuri la evenimentul in urma caruia vei invata sa gatesti mancare tiroleza. „Glacier Cooking Event” va fi un altfel de eveniment, iar un bucatar din Tirol o sa vina special ca sa va ajute sa gatiti. Te asteptam!”.

Chiar nu puteam sa refuz, va dati seama. 🙂

Am fost, am gatit, am facut o supa tiroleza, o mancare de fel-principal nu prea complicata, dar si o portie de ceva-dulce. Nu ma intrebati ce am gatit pentru ca nu stiu. 🙂 Eu am fost mai mult cu pozele; fetele au fost ca de obicei cele mai harnice. O ora ne-am distrat si am gatit impreuna, desi nu stiu daca a ramas cineva cu reteta in minte…dar sigur experienta nu va fi uitata prea usor.

Ce am mai aflat la aceasta intalnire? Am aflat ca zona Tirol din Austria doreste sa se promoveze in Romania si ca asteapta turistii din Romania cu mare drag. In special pe timpul iernii, posibilitatile de distractie pentru turisti sunt extrem de mari in Tirol, iar cei 5 ghetari din Tirol au surprize pentru fiecare dintre turisti. Kaunertal, Pitztal, Solden, Stubai si Hintertux ii asteapta pe romani inclusiv cu telescaune noi, partii moderne si DJ renumiti.

Foarte pe scurt despre cei 5 ghetari din Tirol:

1. Kaunertal este cel mai tanar ghetar din Tirol, deschis pentru schiori abia in 1980. Ghetarul atrage in special publicul tanar, aici avand loc diferite competitii de free-ski, dar si evenimente precum „Spring Classics Kaunertal” (aprilie-mai 2013).

2. Pitztal este cel mai inalt ghetar din Tirol. Ajunge pana la 3440 de metri. Aici are loc pe 27-28 octombrie festivalul la cea mai mare altitudine in cadrul caruia are loc un traseu de slalom, snowboard, ski si multe altele. In Pitztal se pot admira cele 50 de piscuri ale masivilor muntosi de peste 3000 de metri. Sunt 68 km de partie.

3. Solden este considerat cel mai fierbinte punct de atractie din toata Austria si asta in special datorita evenimentelor precum Electric Mountain cu DJ renumiti. De asemenea, aici are loc si evenimentul Maxxx Mountain cu ski, snowboard si multa muzica live (13-14 octombrie). In Solden sunt aproape 150 km de partie.

4. Stubai este regiunea cea mai primitoare pentru familii, zona fiind renumita si datorita restaurantelor gourmet de inalta clasa. Pe 12 ianuarie in Stubai are loc un eveniment culinar important – „Dine & Wine pe ghetarul Subai”. In Stubai sunt 110 km de partie.

5. Hintertux este singura regiune de ski din Austria deschisa pe tot parcursul anului. A fost primul ghetar din Austria dezvoltat pentru ski si este singurul ghetar pe care se poate schia si vara pe 18 km de partie. In lunile de iarna se mai adauga 86 km de partie.

La oricare dintre acesti 5 ghetari se ajunge usor cu avionul via Innsbruck.

2 comentarii

  1. Rizica
    10.10.2012 la 09:47

    Super…

  2. Alexandra
    10.10.2012 la 10:25

    Arata tare bine mancarea si cred ca a fost super distractiva experienta! Am fost anul acesta in Tirol, pe ghetarul Pitztal si a fost superb. Conditii de exceptie, servicii si mai si, partii superbe si foarte, FOARTE bine ingrijite si intretinute TOT timpul. Mi-a placut mult, m-as intoarce oricand si am sa o fac cu siguranta. Merita!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!