excursii-razvan-pascu

Vacanta in Grecia inseamna pentru cei mai multi dintre noi fie plaja, mare, soare si relaxare in statiunile si resorturile de pe litoralul Marii Egee, fie aglomeratie presarata cu multa istorie si vestigii antice din Atena.

Daca nu va plac cliseele si cautati o experienta autentica si unica, puteti incerca un weekend-break in Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia, dupa Atena.

Salonic este genul de oras care iti creaza senzatia ca aici s-a condensat intreaga cultura a tarii, pornind de la specificul sau multicultural inconfundabil, pana la mancarea delicioasa cu influente turcesti si mediteraneene sau la distractia pana in zori, ori la vestigiile trecutului.

Este o forfota generala in oras iar spectacolul strazii merita sa fie savurat pe indelete, in special in zona pietelor traditionale din centru. Nu, orasul Salonic nu se incadreaza deloc in tipicul previzibil al marilor capitale europene, are propriul sau ritm…de cele mai multe ori alert, condimentat cu masline delicioase, rosii uscate si un vin bun. Impresioneaza prin mixul interesant de culturi, fiind impartit intre cea greaca, latina si otomana, sau intre ortodocsi, evrei si musulmani, astfel ca spectacolul orasului nu poate decat sa il incante pe vizitator.

Orasul in sine nu este foarte mare, asa ca daca vreti sa va rezumati doar la orasul Salonic, 2-3 zile sunt mai mult decat suficiente. Daca mai aveti in plan si o vizita scurta in imprejurimile orasului, atunci mai puteti adauga 1-2 zile.

Citeste intregul articol scris de mine despre Salonic pe site-ul Descopera.

Pentru cei interesati de Salonic, gasiti aici mai multe articole scrise de mine despre acest oras.

1 comentariu

  1. 16.08.2012 la 09:33

    Trebuie precizat pentru cei care nu sunt foarte matinali ca toate obiectivele turistice se inchid in jur de 14:00 – 15:00 si foarte putine se redeschid dupa ora 18:00.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]