fbpx
excursii-razvan-pascu

Nu am mai scris de ceva timp despre un caz umanitar si nici nu au fost asa de multe pe cat mi-am dorit atunci cand am inceput aceasta campanie. Insa de curand cineva mi-a scris despre cazul lui David, un copil de 5 ani care are nevoie de ajutor. Am zis ca merita sa va aduc si voua in atentie acest caz.

David este autist. Nu vorbeste, nu se poate juca cu copiii de varsta lui, nu merge la gradinita si nu stie sa spuna cand il doare ceva.

Mama sa, Ana, face tot ce ii sta in putinta ca sa il ajute pe David. Face munca voluntara pentru Asociatia Univers Plus din Piatra Neamt, a mobilizat inclusiv masele din Piatra Neamt cu o campanie simpla, „David, te iubesc”. Cateva articole gasiti aici.

Acum ceva timp cineva a initiat o campanie prin intermediul careia au reusit sa stranga 1500 de euro pentru tratamentul lui David, bani care au acoperit terapia lui pentru o perioada. Parintii lui David l-au inscris intr-un program intensiv de terapie astfel ca David are sansa sa devina un copil normal. Acest program de recuperare costa 1000 euro pe luna, iar David are nevoie de 6 luni de terapie. Mai multe detalii despre David puteti afla de aici, din documentul atasat.

Nu stiam foarte bine ce inseamna sa fii autist, asa ca am cautat mai multe pe internet. Am gasit aici o informatie referitoare la o metoda eficienta de terapie a copiilor cu autism: delfinoterapia. Asa ca as vrea sa va rog ca daca aflati despre vreo oportunitate de a vizita un delfinariu sa imi lasati un comentariu la acest articol. Aceasta ar putea fi pentru David inceputul unei evolutii semnificative in recuperarea lui.

In concluzie, David nu are nevoie de o suma uriasa, asa ca fiecare ajutor poate conta pentru el. Contul in care puteti face donatii este RO36 BTRL 0560 1201 H187 68XX deschis la Banca Transilvania (Beneficiar cont: Mardari Petru-Leonard). Eu am ales sa ii donez cei 200 RON de luna aceasta lui David si va indemn si pe voi ca fie sa donati cat puteti, fie sa trimiteti mai departe povestea lui David.

5 comentarii

 1. 14.02.2012 la 05:43

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5XePUeTieU
  Poate sa mearga cu el la delfinariul din Odessa (Ucraina). Dupa ce se termina spectacolul te lasa sa te apropii de ei, sa faci poze cu ei.

 2. Andreea
  17.02.2012 la 05:01

  delfinoterapia nu este unica sa sansa de a evolua in recuperare. terapia ABBA are rezultate excelente impreuna cu kinetoterapia si terapia prin dans. in bucuresti exista o clinica medicala cu realizari foarte bune.numele este NAPOCENSSIS si oamenii de acolo sunt incredibili in privinta rezultatelor.

 3. Tudor
  11.05.2012 la 11:47

  Salut

  Am si eu un copil cu tulburari din spectrul autist si in cei doi ani de cand facem terapie avem rezultate spectaculoase.Si noi am bagat sute de milioane pana acum insa povesti ca ;terapia cu delfini sau terapia cu magarusi sunt pur si simplu tampenii.Tratamentul homeopatic si terapia ABA sunt cele mai bune .Daca cineva doreste ii stau la dispozitie cu toate detaliile.

 4. Mara2009md
  22.08.2013 la 00:27

  Nu sunt in domeniu si multumesc lui Dumnezeu ca am un copil sanatos, dar fiindca am avut ocazia sa cunosc directorul unui centru de delfino-terapie din Ucraina care mi-a aratat rezultatele terapiei cu delfini la diversi copii, am hotarat sa va informez, poate va mai intereseaza sau poate ii intereseaza pe altii, abordeaza o metoda speciala si colaboreaza o intreaga echipa pe langa terapia delfinilor,costurile sunt cu mult mai mici fata de Turcia sau Spania, mi s-a zis ca aceasta este o metoda alternativa pe langa tratamentul de baza (ABA si cel medicamentos),care se face zilnic, dar fiind combinate intre ele dau rezultate vizibile, daca va intereseaza va pot trimite datele de contact…

 5. bianca
  09.11.2013 la 05:59

  Sunt la inceput de drum cu un copil de 3 ani si jumatate cu tulburari de spectru autism. Unii imi spun ca-mi pierd timpul in Romani cu recuperare si ma sfatuiesc sa merg in Ucraina , Ungaria. Am nevoie de informatii, date de contact, despre reecuperare.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]