fbpx
excursii-razvan-pascu

top 10 vienaDin nou un mic concurs pentru voi.

Despre Viena am scris de multe ori. De fiecare data am avut numai cuvinte de lauda despre acest oras, in primul rand pentru grija deosebita pe care o acorda turistilor, dar si pentru grija fata de locuitorii sai si fata de mediu.

Ani la rand Viena a fost declarat numarul 1 la nivel mondial in topul Mercer al oraselor in care merita sa locuiesti si foarte sincer vorbind eu pana acum nu am auzit pe cineva care sa imi spuna ca nu s-a simtit bine la Viena.

Am fost de mai multe ori in Viena pentru ca este un oras in care ma simt bine si in care ma simt respectat. Mi-am petrecut aici o zi de nastere, dar si un Craciun si tot Viena a fost punctul de plecare atunci cand am ales sa merg la cumparaturi de haine de calitate la preturi corecte, la outletul de la Parndorf. Iar pentru ca deja in timp ce scriu aceste randuri mi s-a facut dor de Viena, probabil ca in aceasta iarna voi face o noua vizita la targul de Craciun de la Viena sau prin alte orase ale Austriei. Oricum, va tin la curent si promit sa va aduc cativa magneti de frigider cadou.

Pana atunci am din nou un mic concurs pentru voi. As vrea ca toti cei care au fost la Viena sa imi spuna ce le-a placut cel mai mult in capitala Austriei, iar cei care nu au ajuns inca as vrea sa imi spuna de ce ar vrea sa mearga sau ce impresii au auzit despre Viena la prietenii lor. Am 3 ghiduri turistice Top 10 Viena pentru voi, vi le ofer cu mare drag si sper ca aceia dintre voi care inca nu au ajuns la Viena sa o poata face cat mai curand. Voi contribui si eu la acest lucru pentru ca am de gand ca in lunile urmatoare sa va aduc la curent noi oferte turistice pentru Austria. Iar ca sa fiu cat se poate de impartial voi ruga pe unul dintre cei mai fideli cititori ai acestui blog, profesorul Vasile Amarie din Iasi, sa aleaga cele 2 comentarii castigatoare. Astept comentariile voastre pana joi la ora 21.

Si inca ceva: daca va place Austria, in decursul lunii septembrie veti avea parte de o surpriza. Asa ca va invit sa urmariti acest blog si in zilele urmatoare, mai ales daca sunteti din Bucuresti, si veti afla despre ce este vorba.

39 comentarii

  1. 07.09.2011 la 00:59

    Pana la targul de Craciun, nu as rata Schonbrunn, Hofburgul, Praterul. Mai bine zis as rezerva macar o zi pentru minunile arhitectornice, pentru a incheia ultima zi cu parcul de distractie, cu un Apfelstrudel de la mama lui si cu nevoia de a lua acasa cat mai multe amintiri. Si, bineinteles, mi-as aduce aminte ca as putea trage o fuga pana la Salzburgul lui Mozart, al Mariei si al capitanului Von Trapp…

  2. 07.09.2011 la 01:30

    Eu as merge oricand in luna octombrie pentru a bea must alb (sturm) la un heuriger de pe dealurile acoperite cu vii de la marginea orasului. Sau as merge cativa kilometri in sus pe Dunare, intr-o alta zona viticola, unde se lasa in fata caselor borcane cu gem de caise sau pungi cu struguri, iar oamenii care le vor lasa intr-o cutie cativa euro desi nu e nimeni acolo sa ii verifice.

    Seara m-as intoarce in oras sa mananc ceva la cantina de la MuseumsQuartier. M-as grabi apoi la Top Kino sa vad un film european, eventual romanesc, si as ramane cateva ore cu studentii vienezi in atmosfera boema a barului de acolo. Pe la 2 sau 3 dimineata, cand s-au adunat berile, as pleca spre metrou si m-as opri sa imi cumpar un kasekrainer. Ei spun ca face bine in conditiile alea.

  3. Cristi
    07.09.2011 la 07:51

    Nu am ajuns niciodata in Viena dar cred arata senzational in decembrie asa ca atunci voi incerca sa ajung ( poate anul asta daca prindem o oferta foarte buna).

  4. amarie vasile
    07.09.2011 la 08:23

    Am trecut de mai multe ori prin Viena in circuit organizat prin agentii de turism. Am vazut si am aflat multe despre istoria si prezentul acestei foste capitale imperiale. Mi-au ramas in memoria afectiva Catedrala Sf. Stefan, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Monumentul Ciumei, Orga de portela ( Mozart), trasurile cu cai uriasi pentru promenada turistilor…
    Viena a fost si ea sub ocupatia sovietica , nu numai Berlinul si Germania de Est. La plecarea trupelor de ocupatie, austriecii au acceptat sa fie ridicat un monument al soldatului sovietic „eliberator” (?) pe care sa-l ingrijeasca. Vienezii respecta aceasta intelegere si acum si monumentul este foarte bine ingrijit.

  5. Florin
    07.09.2011 la 09:05

    Nu am ajuns niciodata in Viena dar cred arata extraordinar in decembrie asa ca atunci voi incerca sa ajung poate,poate odata voi putea ajunge acolo..daca nu macar in poze sa „calatoresc” si eu

  6. ELENA
    07.09.2011 la 09:17

    Imi doresc de foarte mult timp sa ajung in Viena,dar pentru ca iubesc foarte mult marea si insulele grecesti,in fiecare vara imi cheltuiesc bugetul alocat vacantei acolo.Cred ca Viena este un oras minunat in perioada Craciunului, cand devine magic prin cum se prezinta localnicilor si turistilor.

  7. Gabi
    07.09.2011 la 09:58

    Am fost o singura data in Viena, am dormit o noapte. N-am avut timp sa vad mai nimic. Un singur lucru am tinut neaparat sa il vad: Stephansdom!! Era pentru prima oara cand vizitam orice in vest! Cand am luat-o pe stradute si tot cautam catedrala.. am fost uluita cand am dat nas in nas cu ea! E impresionanta si tin minte ca m-am tot chinuit sa ii fac o poza astfel incat sa incapa toate turnele integral:)) As vrea sa repet experienta!
    🙂

  8. Anca
    07.09.2011 la 10:08

    Am vizitat Viena pentru doar cateva zile in Decembrie. Ce mi-a placut? E unul dintre cele mai civilizate orase pe care le-am vazut. Are respect pentru istorie, dar se adapteaza rapid la cerintele miilor de turisti, fara sa isi stirbeasca farmecul. E un oras curat, ordonat, cu respect pentru oameni. Mi-au placut Schonbrunn – palatul, muzeul calestilor, casele cu palmieri si casa desertului, mi-au placut parcurile, bisericile, Stephan’s Dom, cladirile si aerul de secol 18 al intregului oras.
    Iar targurile de Craciun, amplasate in fiecare piata mare, erau atat de vesele, de pline de traditie…desi erau „adaptate” la nou, cu destule kitch-uri, acestea nu au reusit sa detroneze inca spiritul Vienei!
    Oameni politicosi, gata sa te ajute cand te vedeau cu harta in mana, o reprezentatie minunata la Volksopera, unde am vazut ceea ce mi-as dori sa vad si la opera de la noi-Eleganta, rafinament, cultul artei, intr-un cuvant un loc unde te simteai important!
    Am facut catva poze, dar…as reveni oricand, mai ales ca …tehnica moderna mi-a jucat feste, astfel ca am pierdut toate pozele electronice dintr-o vacanta de vis!!!

  9. Alexandra
    07.09.2011 la 10:20

    Cele mai vii amintiri din Viena sunt cele din Prater, trebuie sa recunosc. In alta ordine de idei, nu cred ca este ceva din Viena, ce am vazut si nu mi-a placut. Este un oras foarte frumos. Schonbrunn-ul mi-a placut foarte mult, cu gradinile sale luxuriante, labirintul cel verde si veveritele prietenoase, care se apropiau in cautare de hrana. Ce imi mai amintesc cu placere este Mariahilfer Straße, atat pentru frumusetea locului, cat si pentru diversitatea magazinelor. Nici Parndorf-ul nu este de neglijat din punctul meu de vedere, insa acesta nu este tcmai un obiectiv al Vienei. Anul acesta am trecut doar pe langa Viena, dar am vizitat alte orase.

  10. nicole
    07.09.2011 la 10:30

    Am vizitat Viena in toamna anului 2008 si am fost foarte impresionata de acest oras in care as dori sa locuiesc. Locuri vizitate: catedrala Sf Stefan, Prater, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza . Imi doresc sa vizitez Viena in preajma sarbatorilor de iarna.

  11. Florin
    07.09.2011 la 10:30

    In drum spre Amsterdam , am trecut prin Viena si chiar m-am oprit pentru o noapte , pentru a ma odihni era foarte tarziu, iar a doua zi trebuia sa-mi continui drumul). Nu am putut in schimb rata un tur , relativ scurt, al orasului. A fost superb . Din pacate am avut foarte foarte putin timp la dispozitie , iar la intoarcere nu am mai trecut prin Viena. Mi-am promis , atat mie cat si sotiei sa mergem in acest an. Sper ca nu va aparea neprevazutul de a ne inpiedica sa mergem in orasul muzicii clasice si sa putem vizita Sediul Orchestrei Filarmonice din Viena.

  12. elena
    07.09.2011 la 10:38

    in 2008 am fost in vacanta de craciun la viena cu sora mea si inca o prietena. trebuie sa recunosc ca m-am indragostit de acest oras imediat si ca cele cateva zile in care am stat acolo au fost unele din cele mai frumoase din viata mea. am fost la Prater, am vizitat Hofburg-ul, Casa cu fluturi(Schmetterlinghaus, care mi-a placut foarte mult. targurile de Craciun, mai ales cel din fata primariei, sunt in top cand vizitezi Viena in perioada sarbatorilor de iarna. ziua de Craciun am petrecut-o la castelul Schonbrunn, facand si o plimbare in parcul zoo al castelului. iar masa de Craciun am luat-o la un restaurant de la intrarea in curtea castelului, delectandu-ne cu delicioasele specialitati vieneze.
    desi nu le vorbeam in limba germana, vienezii erau foarte dornici sa ne ajute si mi-au facut o impresie deosebita.
    singurul minus al acestei calatorii a fost lipsa zapezii. mi-ar fi placut sa traiesc un Craciun vienez inzapezit. dar celelalte lucruri au compensat pe deplin aceasta lipsa.
    voi reveni mereu cu drag in acest oras in orice perioada a anului, dar cu siguranta este destinatia mea preferata pentru sarbatorile de iarna.

  13. maria
    07.09.2011 la 10:39

    ce mi-a placut? multeee. in mod special gradina zoologica.

  14. ion
    07.09.2011 la 10:44

    salut!!!
    mi-ar place sa revad viena deoarece, pina acum, numai am trecut in goana masinii prin ea…as vrea sa vad targul de craciun care am inteles ca e fabulos, as vrea sa revad catedrala sf stefan, as dori sa vizitez schonbrun, pe gazutele mele sa le duc in prater….ar trebui ceva timp sa ajung si sa vizitez ce e important….sa prind si un spectacol la opera sau la manej….pina ce voi reusi din nou live, mi-as dori sa pot avea o excursie imaginara pina la wien……o zi buna…..si succes tuturor participantilor

  15. 07.09.2011 la 11:25

    Inca de pe bancile scolii, licean fiind, primeam dese referinte cu privire la Viena, atat din punct de vedere geografic, istoric, de la pofesorii disciplinelor respective, cat mai cu seama dinspre domeniul literaturii si filozofiei. Nume grele, elogiate pe tot parcursul aprofundarii episodului de scoala eminescian, insasi Eminescu sau mentorul Titu Maiorescu, faceau referire permanenta si directa la Viena.

    Au fost primele momente in care curiozitatea legata de capitala fostului Imperiu Habsburgic si-a facut simtita prezenta. Nu dupa multa vreme mi-a fost dat sa-l intalnesc. Un oras care m-a fascinat din toate punctele de vedere. Un amestec de nou si vechi intr-o armonie scaldata de apele Dunarii, la cateva ore distanta de granita de vest a tarii noastre. Insa mai mult decat atat am descoperit un leagan de civilizatie, de disciplina si de bun simt cum pana atunci nu mai vazusem. Fata de mixul estic, usor bancanic, cu care era obisnuit acasa, orasul nu au avut cum sa nu ma cucereasca intr-o clipa, prin calmul, linistea si „faradegrijile” de pe chipurile locuitorilor inceputului anilor 2000, pe atunci inca neperturbati de zgomotul, cateodata deranjant, al migratiei.

    Cu toate acestea Viena ramane si astazi singura capitala in care cred ca as putea locui, peste ani si ani si sa ma simt ca acasa. Insa orasul nu ar reprezenta si arealul „de vis” ! Pentru asta as ramane tot pe teritoriul frumoasei Austrii dar m-as indrepta catre zona landurilor Tirolului sau a Carintiei.

  16. Grig Arsene
    07.09.2011 la 11:29

    In Viena am vazut castelul Schonbrunn,parcul Prater, Hofburg-ul si turnul de televiziune.Dar cel mai mult mi-a placut muzeul Kunstistorische [probabil gresesc la scriere].Un oras minunat.Merita vazut..

  17. Onet Ciprian
    07.09.2011 la 12:12

    Asteptam sa vedem despre ce este vorba. :))

  18. Lacramioara M
    07.09.2011 la 13:31

    Două zile în Viena e mult prea puţin pentru a putea spune că ai văzut-o… Catedrala Sf Ştefan e unul dintre monumentele pe care n-ai cum să le uiţi. Dar cel mai mult am fost impresionată de Tîrgul de Crăciun amenajat în faţa Primăriei, inundat de milioane de luminiţe multicolore instalate peste tot şi, mai ales, de frumuseţea sufletească a oamenilor de acolo. Să fii departe de ţară şi să te simţi ca în sânul familiei… Să alerge după tine comerciantul de la care tocmai ai cumpărat un suvenir pentru a-ţi aduce restul uitat pe tejghea… Sunt uluitori vienezii în ciuda gerului Crăciunului pe care-l suportă zâmbind!

  19. munteanu
    07.09.2011 la 14:43

    Civilizatie tata!As locuii cu mare placere la Viena.

  20. Madalina
    07.09.2011 la 14:58

    Prima mea calatorie in afara tarii a fost in Viena si pur si simplu m-am indragostit de oras. Imi place farmecul aparte vienez, candoarea si frumusetea orasului. Am avut posibilitatea sa vizitez locuri istorice: palatul Schonbrunn, primaria in stil gotic care e superba si chiar am prins sezon de iarna cand era amenajat in fata ei, loc de patinat, cateva muzee am vizitat, foarte interesante si mi-a parut rau ca nu am stiu germana atunci. Am prins si zapada, iar peisajul m-a uimit realmente. Un oras civilizat, curat, care misuna de tot felul obiecte unicat care fura ochiul turistului. Mi-a placut si stilul vestimentar al vienezilor: aparte as spune. De asemenea, faptul ca sunt foarte organizati, respecta programul de vizita la muzeu, fara exceptie. Viena a ramas de atunic orasul inimii mele pe care mi-ar placea sa il revad candva.

  21. Alina
    07.09.2011 la 15:06

    In 2008 am avut ocazia sa petrec o sapatmana de vis in Viena. M-am indragostit pur si simplu de orasul acesta, de liniste, de calmul oamenilor, de civilizatie, de bun gust, de arhitectura,de Grinzing, de Schonbrunn si lista ar putea continua. E un oras in care m-am simtit mai bine ca acasa, as putea spune. Imi doresc sa vad Viena, iarna, imbracata de sarbatoare,si sa particip la un concert de anul nou al Orchestrei Filarmonice din Viena 8->. Le recomand cu drag, acest oras, celor care inca nu l-au vazut, si, cu singuranta vor reveni :).
    Razvan, asteptam noutatile!!!

  22. monica
    07.09.2011 la 17:22

    am fost in ultimii 5 ani de 3 ori in Viena. A fost primul oras „de afara” vazut si pot spune ca m-a marcat profund.
    as putea enumera obiectivele turistice pe care le-am vazut cum ar fi: Water House, Belvedere, Albertina, Schonbrun si Hofburg, turnul Dunarii, Opera, Outlet-ul Pandorf, parcul de distractii Prater etc
    Dar eu as recomanda in mod special: Gradina Zoologica de la Schonbrun. Am calatorit de-a lungul anilor in multe tari si pot spune ca o gradina zoologica mai frumoasa, mai ingrjita si mai diversificata din punct de vedere al faunei, nu am vazut. E adevarat ca pretul este un pic mai piperat dar merita: este o experienta unica sa vezi puii de urs polar, pinguinii, rinocerii, hipopotamii etc.
    imi pare rau ca nu am ajuns la Piata de Craciun dar vreau sa cred ca viata e plina de suprize si de neprevazut 🙂

  23. rizica
    07.09.2011 la 17:53

    Mie cel mai mult imi place targul de Craciun…

  24. sandu roxana elena
    07.09.2011 la 20:01

    Nu am fost pana acum la Viena dar imi doresc foarte mult sa vizitez acest oras!
    Mi-am propus sa merg in primavara anului 2012 cand se comemoreaza noua decenii de la disparitia celebrului pictor austriac, nascut la Viena, Gustav Klimt.In 2012 va fi anul Klimt la Viena.Klimt este pictorulmeu favorit, un pictor minunat, cu opere celebre. Vezi Sarutul si vei intelege!
    Doresc sa vizitez MUzeul Austriac de Arta Aplicata, Burgtheater, Muzeul de Istore a Artei, Secession,Palatul Belvedere, unde se gasesc operele pictorului.
    Doresc sa vad Dunarea la Viena, sa merg la Opera, Gradina Zoologica, la Paltul Schonbrunn, la Catedrala Sf. Stefan, sa ascult fanfara si valsurile lui Strauss, sa mananc snitel vienez , strudel cu mere si branza dulce si sa beau vinul vienez.
    Pentru toate acestea trebuie sa ma documentez mai mult, sa-mi fac itinerariul si sa vizez la aceasta excursie .

  25. Razvan Pascu
    (author)
    07.09.2011 la 22:01

    @ Onet Ciprian: urmareste blogul meu. 🙂

    @ Roxana Sandu: tu trebuie neaparat sa citesti blogul meu in urmatoarele zile, sigur o sa iti placa ce vei afla. 🙂 pana atunci iti recomand asta: http://www.wien.info/ro/sightseeing/museums-exhibitions/klimt2012/

  26. Sorina
    07.09.2011 la 23:26

    Wiener Festwochen, ramane cel mai minunat moment petrecut la Viena.Este un festival cultural, un evenimet in aer liber sustinut in fata primariei , cu o scena special amenajata, cu o audienta de mii de vizitatori.Impresionant , a fost si atunci cand am cunoscut Viena, de la inaltimea Turnului DunariiIubesc Viena..as reveni oricand..Motivele le-ai enumerat si tu, Razvan: grija pentru mediu, este un oras in care te simti bine, pentru ca intr-adevar esti respectat!

  27. Diana M.
    07.09.2011 la 23:34

    Am fost de trei ori in Viena, dar de fiecare data doar pentru cateva ore. Mi-a placut Palatul lui Sissi, Catedrala Sf Stefan, Opera. E un pras placut atat vara cat si iarna, mai ales prin prezenta celor de la teatru pe strazile din centru, vanzand bilete si avand costume de epoca. Calestile dau un farmec aparte centrului orasului. Nici Parcul Prater nu e de lasat de o parte – distractie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari – nu te intreaba nimeni de varsta :).
    Revin oricand cu placere in Viena.

  28. Armand
    08.09.2011 la 00:02

    Născut în Bucovina, încă, vag, percep Viena ca centrul Imperiului. Un oraș asemenea unei orhidei înălțându-se din lujerul catedralei Sfântului Ștefan. Sâmbure al Mitteleuropei, verde cînd pieile au prins a se ofili sau transforma în sâmburele altor fructe, păstrând urmele unui Mozart, Mahler, Klimt sau eternului Franz Iosif, Viena este o cutie cu bomboane cu arome de belle epoque și cuprinderi de savuroase piese ale îmbucurării.

  29. elena ramona
    08.09.2011 la 06:55

    Va recomand sa incercati sa gasiti cazarea undeva in interiorul „Ringului”. Ringstrasse inconjoara centrul vechi si e partea cea mai interesanta de vazut. Daca nu in Ring, macar sa nu fiti departe. In felul asta puteti circula pe jos si aveti acces la tot ce e mai interesant. Va recomand o vizita la cafeneaua Demel din apropiere de palatul Hofburg. Pe langa faimosul Sachertorte, orice luati de acolo e foarte bun si atmosfera este deosebita.Noi am mai nimerit o piata in zona (nu stiu numele, e oricum in centru) cu alimente proaspete, chioscuri cu diverse mincaruri si vinuri care se vindeau inclusiv la pahar. Sint niste banci din lemn cu bancute, poti sa maninci si sa bei vin acolo. E una dintre cele mai placute amintiri. Erau oameni care au iesit de la job si ieseau cu prietenii, am simtit atunci ca am gasit si eu coltisorul meu de Viena. La fel cind am intrat in biserica duminica. Am nimerit inainte de slujba, cred ca faceau repetitii. Sincer, am crezut ca e inregistrare, pina cind mi-am dat seama ca faceau repetitii. A fost absolut extraordinar.O distractie ieftina: mergeti cu tramvaiul pe Ring. Sint unele (nu mai stiu numarul) care doar se invirt pe Ring. Puteti cobori unde vreti, sint multe de vazut. Daca e frig sau ploua… mai ales!
    Si metroul e o placere. Daca sinteti amatori, nu trebuie sa pierdeti ocazia sa mergeti la Opera.
    Sint multe parcuri frumoase in Viena, arhitectura e deosebita… Depinde ce activitati va plac, sint multe de facut. Nici nu stiu cit vreti sa stati. Oricum, merita sa mergeti.

  30. Maria
    08.09.2011 la 10:49

    In primul rand ceea ce mi-a placut in mod deosebit la Viena este modul linistit, aproape boem in care traiesc locuitorii acestui oras minunat. Exista un respect pentru tot ceea ce ii inconjoara, o bunavointa si amabilitate fata de turisti, un adanc sentiment admirativ pentru istorie, care noua turistilor ne iese in fata la fiecare coltisor. Viena este un loc in care se va regasi fiecare, pentru ca ofera oportunitati atat tinerilor in cautare de distractie cat si nostalgicilor trecutului indepartat. Nu in ultimul rand, mi-a placut galeria de arta de la palatul Belvedere si extraordinar de mult Scoala Spaniola de Echitatie pe care nimeni nu ar trebui sa o rateze!

  31. Razvan
    08.09.2011 la 13:53

    La o scurta vizita prin Viena, nu trebuie sa ratezi Cladirea Operei, Biserica Sfantului Karl, parcul Prater, palatul Belvedere si bineinteles impunatorul palat Schonbrunn. Daca insa iti permiti cateva zile in plus, trebuie sa stii ca Viena adaposteste un numar impresionant de muzee, majoritatea fiind in cladirile unor foste palate. Printre cele mai impunatoare muzee, nu doar din Viena ci chiar din lume, sunt Muzeul Austriac de Arta Aplicata din Stephansdom, Muzeul Belvedere, care se afla in apropierea palatului cu acelasi nume, muzeu care gazduieste opere de arta inclusiv din Evul Mediu. Alt muzeu la fel de impunator este Muzeul vienez din Karlsplatz, unde poti afla in doar cateva ore intreaga istorie a Vienei, datorita numeroaselor opere prezente.Insa de departe cel mai spectaculos muzeu din Viena, cel putin pentru mine, este Muzeul de Istorie Naturala, aflat in apropire de palatul Hofburg. Acesta gazduieste numeroase fosile si elemente de etnografie, insa atractia principala o constituie „Sala Dinozaurilor”, unde se pot vedea schelete complete ale dinozaurilor.
    Daca treci prin Viena trebuie sa vizitezi si cel putin un muzeu!

  32. Ioan Teudan
    08.09.2011 la 16:30

    As vrea sa revad palatul Schonbrunn , Donau thurm , gradina zoologica , etc.

  33. gabbis
    08.09.2011 la 17:03

    Util ghidul pentru cei care doresc sa ajunga in Austria..Mult succes pasionatilor de calatorii!

  34. Rocain
    10.09.2011 la 10:10

    As vrea sa vizitez Viena in perioada de iarna , intrucat este anotimpul meu preferat !

  35. Razvan Pascu
    (author)
    10.09.2011 la 22:11

    Castigatorii alesi de profesorul Vasile Amarie sunt:

    1. Anca
    2. Monica
    3. Sandu Roxana Elena

    Rezerva:

    1. Razvan

    In plus, pentru ca si mie mi-a placut comentariul Elenei Roxana Sandu si pentru ca a atins subiectul Gustav Klimt (apropo de promovarea pe care o face Austria in Centrul Vechi din Bucuresti pentru palatul Belvedere, unde se afla numeroase picturi ale lui Gustav Klimt) am si eu un cadou suplimentar pentru Roxana Elena: un album de arta despre picturile lui Gustav Klimt pe care eu l-am primit de curand si cred ca locul acestuia este mai potrivit in biblioteca Roxanei Elena.

    Multumesc tuturor pentru comentarii.

  36. sandu roxana elena
    10.09.2011 la 23:16

    multumesc pentru premiu si pentru premiul surpriza.

  37. Razvan
    11.09.2011 la 20:23

    In cat timp trebuie confirmate premiile, sau care este procedura cu rezerva?
    Multumesc!

  38. Razvan Pascu
    (author)
    11.09.2011 la 21:51

    @ Razvan: le-am trimis mail la castigatori, daca nu vor raspunde te voi contacta pe tine.

  39. Ana Popa
    07.11.2011 la 15:55

    Buna, am si eu o intrebare, stie cineva, daca in luna ianuarie orasul viena mai este impodobit in spiritul Craciunului de sarbatoare? Eu si sotul meu mergem intr-un city break in data de 19 ianuarie, iar motivul principal ar fi sa vedem orasul inca impodobit, a mai fost ceinva in perioada asta? Multumesc.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]