fbpx
excursii-razvan-pascu

Razvan Pascu - calarieArticolul de astazi contine fotografii realizate weekendul trecut, cand am participat la o lectie de echitatie. In general weekendurile mele sunt fie dedicate muncii, fie plimbarilor, asa ca o iesire din cotidian a fost binevenita. Se spune despre caluti ca atunci cand esti stresat ei preiau o parte din stresul tau…o gandire tipic omeneasca mi-a spus cineva, si asa este, insa pot sa spun ca cele 2 ore petrecute calare au fost unele dintre cele mai frumoase.

Intotdeauna am incurajat descoperirea si intretinerea pasiunilor. Consider ca un om fara pasiuni este un om gol, fara culoare, si ca pasiunile ne aduc motive de a zambi, de a ne simti bine. Ne antreneaza corpul si mai ales spiritul si ne fac sa fim mai buni ca oameni.

De aceea am si lansat seria de articole despre pasiuni pe acest blog, unde am scris pana acum despre colectionarea magnetilor de frigider, despre tenis si despre parasutism. Nu scriu neaparat despre marile mele pasiuni pentru ca la aceasta categorie de articole nu am hotarat sa scriu doar despre pasiunile mele (asa cum stiti, marea mea pasiune o reprezinta calatoriile), ci si despre pasiunile voastre. De aceea si voi sunteti bineveniti cu articole sau idei.

Astazi o sa vorbim despre echitatie si o sa va scriu impresii despre weekendul trecut cand am fost in satul Nana din judetul Calarasi (la 50 km de Bucuresti, spre Oltenita) la o mica ferma cu animale, printre care si cai. Se numeste pompos Nana Farmville, insa oamenii de acolo sunt cat se poate de normali. Ii gasiti si pe Facebook aici, iar site-ul lor il puteti vedea aici.

Razvan Pascu calarie 1

Din Bucuresti faceti cam 50 minute pana acolo. Trebuie sa iesiti spre Popesti Leordeni din Bucuresti si sa tineti DN 4 pana in comuna Soldanu. In Soldanu se face la stanga spre Luica, la biserica din Luica stanga inca o data si la biserica din Nana din nou la stanga. Nu e foarte greu de ajuns si mai multe detalii despre traseu aflati aici.

Razvan Pascu calarie 2

Echipa Nana Farmville este formata din cativa pasionati de echitatie care de un an si jumatate s-au dedicat acestui loc. In acest moment au patru cai, cu totii exemplar ingrijiti si foarte ascultatori.

Au preturi mult mai bune decat ce gasesti pe langa Bucuresti la Corbeanca insa dezavantajul este ca satul Nana e ceva mai departe fata de Bucuresti decat hipodromul de la Corbeanca. O ora de calarie costa 60 lei si daca iei microbul, iti poti achizitiona un abonament de 4 ore/luna care costa 200 lei.

Razvan Pascu calarie 3

Nu ma mai urcasem de vreo 2 ani pe cal si nu aveam chef sa ma intorc acasa prea devreme asa ca din start am spus ca vreau doua ore. O ora am facut antrenament in manej si apoi o ora ne-am plimbat pe camp. Liberta se numeste calutul care m-a plimbat timp de doua ore, o adevarata doamna eleganta.

Aurel si Giani, instructorii si cei care detin hipodromul, mi-au explicat cum se fixeaza scaritele (pe care iti tii talpile), cum sa tin darlogii (adica haturile, mai pe intelesul tuturor) si…cum incalec.

Razvan Pascu calarie 4

Ca la primele lectii de sofat, am invat cum se face pornirea si oprirea si…chiar daca o sa radeti, cum se schimba vitezele. Calcaiele sunt schimbatorul de viteze. Cu cat dai mai tare…cu atat treci intr-o treapta superioara. 🙂

Apoi am invatat sa imi tin pozitia dreapta in sa si era cam dificil sa ma concentrez cand in competitie directa cu mine era o pustoaica de 5 ani, pe un alt cal. Au urmat multe ture de mers la pas cu tot felul de exercitii haioase si un pic de trap. Ora a doua de echitatie a insemnat o plimbare pe camp, intr-o liniste absoluta.

Razvan Pascu calarie 5

Si cum echitatia este un sport nobil care nu inseamna doar plimbare ci si exercitiu fizic, dupa doua ore de calarit ma dureau toti muschii si picioarele de parca nu mai erau ale mele.

Razvan Pascu calarie 7

Una peste alta echitatia este o pasiune foarte frumoasa care te disciplineaza (iar pe cei mici ii invata sa se poarte elegant si sa stea cu spatele drept) si in masura in care timpul va permite, merita sa incercati si voi. Eu cu siguranta voi repeta experienta.

Daca nu sunteti din Bucuresti gasiti aici detalii despre alte locuri din Iasi, Cluj si Timisoara unde puteti face echitatie.

Razvan Pascu calarie 6

11 comentarii

  1. Ada
    01.09.2011 la 09:18

    Dar ce e cu zambetul asta pana la urechi????Te pup. Concediu placut!

  2. rizica
    01.09.2011 la 09:34

    Un sport nobil si practicat in general de cei ce iubesc animalele.Iti sta tare bine in sa…

  3. 01.09.2011 la 12:18

    In copilarie voiam si eu sa invat sa calaresc. Pana intr-o zi cand am luat o cazatura de era sa-mi rup piciorul 🙂 Oricum, e un sport foarte frumos!

  4. amarie vasile
    01.09.2011 la 16:04

    O singura data am fost urcat la rugamintea mea de copil pe un cal fara sa/sea si, desi eram mandru de asta, nu am mai vrut sa repet isprava, parandu-mi-se tare incomod. Cred ca e o pasiune pentru cei cu bani multi, pentru elite sau snobi.

  5. gabbis
    01.09.2011 la 16:41

    Am crezut ca in ultima poza il saruti de ramas bun pe instructorul de echitatie:))))

  6. 01.09.2011 la 21:20

    Intr-adevar o pasiune eleganta. Foarte frumoasa echitatia si sentimentul trait calare pe cal.M-am uitat pe site-ul celor de la Nana Farmville si au oferte foarte bune. Ar merita incercata locatia

  7. Mihalache simona
    01.09.2011 la 21:34

    @Razvane intrebare: ce alte locatii pentru echitatie mai stii? M-ar interesa ceva mai aproape de Vrancea?

  8. Razvan Pascu
    (author)
    02.09.2011 la 00:40

    @ Simona: uite aici inca 2!

    http://pont.ro/ro/

    http://www.dracul.ro/servicii_domeniul_dracul_danes.html

    Si aici la Cluj, Iasi, Bucuresti-Corbeanca si Timisoara: http://stiuunloc.ro/2010/03/14/unde-poti-face-echitatie/

    Poate mai stiu alti cititori si ne mai dau ei linkuri.

  9. Alexandra
    05.09.2011 la 11:34

    Este un astfel de loc foarte frumos si langa Sebes (Alba), la cativa km inspre Sibiu. E foarte frumos, au niste cai atat de frumosi, de intretinuti si de dresati incat era frumos si doar sa-i privesti. In general cand vad caii, asa de mari pe langa mine, imi inspira frica. Dar sunt niste animale foarte speciale, iar echitatia imi place pentru ca e un sport elegant, cum se spunea mai sus, insa nu neaparat sa-l practic eu…

  10. livia
    04.03.2012 la 19:42

    un loc superb gasesti si la Comanesti,si nu este o pasiune doar pentru cei cu bani,elita sau snobi,(cum se spune mai sus)este pentru cei care iubesc caii,natura, care doresc sa evadeze din rutina,sa faca traseie montane si sa se relaxeze.

  11. Maria Ion
    31.07.2020 la 14:38

    Un loc suuuperb găsiți și în Sabareni, în jud Giurgiu, la 20 km de București. Tineri f. pasionați de ceea ce fac și au și rezultate bune la diferite concursuri, la care participa cu copiii. Poate vizitezi și acea locație, Răzvan. Cu siguranță o să-ți placa. Și prețul e fff bun.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]