fbpx
excursii-razvan-pascu

Exista voci care spun ca antreprenoriatul se invata. Altii spun ca te nasti cu spirit antreprenorial. Eu cred ca este o combinatie intre cele 2: trebuie sa iti placa sa fii antreprenor, trebuie sa fii capabil sa ai idei noi in mod constant, sa poti sa te reinventezi mereu. Multe lucruri se invata, iar in ziua de astazi exista numeroase surse credibile de la care puteti invata.

Astazi va prezint o parte dintre acestea, plus o carte despre antreprenoriat care poate fi descarcata online:

– De la Manafu aflu despre „Academia de Antreprenori” lansata de Vlad Stan, un program util atat celor care au afacerea lor, cat si celor care in acest moment au doar o idee. Si pentru ca studiile spun ca cele mai multe idei bune le ai atunci cand esti tanar, la Business Design Academy inveti atat cum sa treci de la statutul de student la cel de antreprenor, cat si de la statutul de angajat la antreprenor. Detalii aici.

– Cei interesati de dezvoltarea unei afaceri in turism pot afla mai multe detalii despre proiectul „Intreprinzatori in turism” lansat de FNTM. Programul isi propune in special educarea managerilor de pensiuni turistice prin oferirea de consultanta, cercetari de piata dar si a unui schimb de experienta in Spania. Mai multe detalii aflati aici.

– Daca vreti sa aflati cum se scrie un plan de afaceri sau sa invatati sa analizati piata de capital, Business Club poate fi o oportunitate. Comunitatea isi propune sa dezvolte spiritul antreprenorial in randul tinerilor studenti si se lauda cu cateva proiecte de succes desfasurate pana acum. Business Club este un proiect al uneia dintre cele mai cunoscute asociatii de studenti din ASE Bucuresti.

– Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri are in desfasurare un program de formare care asigura educatia manageriala pentru 400 de intreprinzatori in vederea initierii unei afaceri sau a dezvoltarii afacerii existente, precum si organizarea a 23 de conferinte la care vor participa 1400 de antreprenori/viitori antreprenori din Romania. Programul se numeste Rural Antreprenor. Mai multe detalii aflati aici.

– Nu puteam uita de programul School for Startups lansat de Marius Ghenea impreuna cu Doug Richard, un antreprenor american. Mai multe detalii despre program aflati aici. UPDATE octombrie 2017: Marius Ghenea a lansat o noua serie de cursuri de antreprenoriat. Mai multe detalii puteti afla aici.

 

Si daca mai sus am scris cateva detalii despre cursuri de antreprenoriat care ar putea sa va foloseasca indiferent daca aveti o afacere sau doar o idee de afacere, ori daca sunteti angajat la Stat ori la privat si visati sa faceti ceva pe cont propriu, in continuare va voi scrie cateva cuvinte despre o persoana care a muncit de cand se stie doar pentru el. Este vorba de Andrei Rosca, antreprenorul care si-a jurat acum cativa ani ca e posibil sa faci bani doar din pasiune. A lansat bookblog.ro si mai apoi grupul de publishing Pawnee, iar acum are oameni care muncesc pentru el fara sa il perceapa ca pe un sef, ci ca pe un coleg mai intelept. Daca ar fi sa aleg un singur motiv pentru care il apreciez foarte mult pe Andrei, acela ar fi ca a stiut sa isi aleaga alaturi de el oameni competenti, perseverenti si la fel de visatori si optimisti ca el, astfel incat ceea ce fac ei acum este cat se poate de profesionist, cu reguli si proceduri ca intr-o multinationala.

Cei care vor sa afle mai multe despre Andrei Rosca pot descarca de aici cartea sa despre antreprenoriat, „Suntem furtuni„.

8 comentarii

 1. Alexandra
  11.05.2011 la 10:53

  E clar ca se invata si ca poti sa devi mai bun in timp, dar eu consider si ca trebuie sa fii nascut pentru asta, nu e ceva ce oricine poate invata.

 2. rizica
  11.05.2011 la 11:03

  Foarte utile informatiile, ms frumos…

 3. 11.05.2011 la 11:40

  Particip la programul School for Startups 2011 in Cluj. Sunt foarte multumit de modul de desfasurare, mai ales de faptul ca se intinde pe durata a 9 luni cu 4 intalniri live si 7 conferinte telefonice. In plus, este foarte practic si aplicat. Recomand editiile viitoare ale programului tuturor celor care cauta o alternativa la trainingurile si programele intensive si pur teoretice de 2-3 zile, care nu ajuta antreprenorii cu mai nimic.

 4. Razvan Pascu
  (author)
  11.05.2011 la 12:36

  @Liviu, mersi mult pentru feedback, chiar eram curios cum se desfasoara programul.

 5. 11.05.2011 la 14:56

  Interesant programul Intreprinzatori in turism

 6. alexandra nitu
  12.05.2011 la 17:58

  Imi place !

 7. CIOCOIU CORNEL
  12.04.2015 la 12:32

  BUNA ZIUA DOMNULE RAZVAN PASCU, CA URMARE A UNEI EMISIUNI TELEVIZATE SI A UNUI FEDBAK PE CARE L-ATI PRIMIT DIN PARTEA MEA LA NIVEL NEURONAL DORESC SA CUNOSC DETALII PRIVIND INCEPEREA CURSURILOR DE ANTREPRENORIAT SI IN CE CONDITII TREBUIESC PENTRU OBTINEREA FONDURILOR NERAMBURSABILE DE LA C.E.. MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSUL SI TINPUL ACORDAT .CU STIMA CORNEL CIOCOIU

 8. catalin oniga
  29.06.2017 la 13:29

  Salut, in legatura cu acelasi subiect, pentru 2017 ce recomandari ne poti oferi ? Multumesc.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]