Utile despre Travel
[P]: Cum ne planificam vacantele?
Scris de Razvan Pascu
05.04.2011
Faptul ca sunt pasionat de calatorii nu cred ca mai este un secret pentru nimeni dintre cei care citesc acest blog. Asa ca nu aveam cum sa nu va anunt lansarea unui nou site destinat calatoriilor.
FLY.ro este cel mai nou site de rezervari online pentru bilete de avion pe zboruri de linie si low-cost. In plus, pe FLY.ro pot fi rezervate si camere de hotel dar si vacante complete.
Astfel, pe FLY.ro oamenii de afaceri isi pot rezerva rapid cele mai bune zboruri si isi pot alege cele mai rapide conexiuni, iar tinerii, studentii si cei care doresc sa calatoreasca mai ieftin pot alege zborurile cu pretul cel mai bun din oferta companiilor de linie sau chiar low-cost. Iar la sectiunea Oferte Speciale de pe FLY.ro puteti verifica cele mai bune preturi pentru bilete dus sau dus-intors.
Avantajul folosirii acestui portal de rezervari turistice il reprezinta in primul rand accesul la ofertele tuturor companiilor aeriene pentru rezervarea de bilete de avion, asistenta permanenta 24/7 a echipei FLY.ro si toate beneficiile apartenentei la unul dintre cele mai puternice branduri de agentii de turism din Romania – FLY.ro este un proiect al agentiei de turism EXIMTUR, membra ANAT si acreditata IATA, una dintre cele mai puternice agentii de turism din tara, fondata in 1993.
Eu trebuie sa recunosc ca imi aleg multe din destinatiile de vacanta in functie de ofertele companiilor aeriene. Adica, de exemplu, nu ma hotarasc „vreau sa merg in Suedia” si apoi imi caut bilete de avion, ci mai degraba caut pe internet cele mai bune oferte si apoi, daca gasesc una care cred ca merita, imi cumpar biletele spre destinatia respectiva. De fiecare data online cu plata prin card – e simplu si sigur.
Voi cum procedati atunci cand va rezervati vacantele? Mergeti la agentiile de turism, va uitati pe site-urile companiilor aeriene sau folositi un site precum FLY.ro ?
Despre mine:
Am calatorit in peste 110 tari si o fac mereu cu aceeasi placere, dedicare si sete de cunoastere. Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea intr-un job care ma face fericit. Cel mai fericit ma fac, insa, cei doi baieti ai mei, Alex si Vlad, de la care imi amintesc zilnic despre copilarie.
Sunt consultant in marketing turistic, antreprenor implicat in mai multe business-uri din diverse domenii de activitate, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, mai multe companii. Organizam evenimente corporate pentru companii mari, suntem specializati pe PR si Marketing in Turism, iar de 3 ani am dezvoltat o divizie de real-estate care vinde proprietati Premium in Dubai.
Am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA).
Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga. Am zburat atat de mult pe toate continentele incat as fi putut face ocolul Pamantului la Ecuator de peste 250 de ori. In ultimii 8 ani am calatorit cu peste 5000 de romani in vacante premium pe care le-am organizat impreuna cu partenerii mei prin toata lumea, in locuri exotice si indepartate. In 2019 am primit premiul “Travel Personality of the Year” de la FORBES Romania.
Acesta este blogul meu personal, unde scriu ceea ce simt si ce gandesc si unde am diverse colaborari cu branduri care isi doresc sa se asocieze cu imaginea mea si a familiei mele. De 14 ani acest blog si paginile de Social Media ale mele au adunat o comunitate de peste 500.000 de romani inteligenti si sunt locuri de intalnire pentru oamenii de bun simt, optimisti, iar subiectele abordate sunt exclusiv de calatorie, premium lifestyle, business si antreprenoriat.
Multumim de informatii! Eu una hotarasc unde vreau sa merg si apoi caut oferte. Nu mi s-a intamplat sa imi schimb optiunea findca am gasit oferte mai bune la alte locuri in perioada resepctiva. Cel mult am schimbat f putin perioada… Zi frumoasa!
(author)
@ Rox: multa lume face asa, ca tine. cred ca va trebui sa incep sa fac si eu la fel. eu inca ma mai las „pacalit” de promotiile companiilor aeriene.
Eu ‘pandesc’ oferte de avion si apoi cand gasesc una foarte avantajoasa ma uit ce e de vazut prin zona destinatiei…cam cat sunt hotelurile etc.
Eu imi programez vacantele in functie de data concediului de odihna, imi organizez singura vacanta si la cumpararea biletului de avion, achizitionez si asigurarea(in caz ca vreau sa plec mai devreme sau mai tarziu)..
eu vacantele cele mai strasnice, US,Australia,America Latina le transform in interes de serviciu ca sa scap de grija biletelor a cazarilor etc, in rest ma las si eu ispitit de frumoasele oferte. Fac o iesire cam o data pe luna,urmeaza Belgia, Franta etc…si nu am reguli de gen, acolo am mai fost, de ex la Praga am fost de 4 ori si deja in decembrie o sa ma intorc (prima data iarna). am si regula de aur: sa ne lasam fraieriti ca sa nu ma enervez intr-una ca vreau sa te pacaleasca; prin definitie turistul plateste mai mult, daca bei o cafea cu vedere la ceas (Praga) e clar ca platesti de 10 ori, dar daca o bei la un local in periferie costa o nimica toata. dar atunci te intrebi: ce rost mai sa vii la Praga?
(author)
@ SORIN: cred ca regula asta o au toti calatorii inraiti. si eu fac la fel. in ce domeniu lucrezi?
in domeniul privat:)
(author)
@ SORIN: m-ai lamurit! 🙂
Nu apelez niciodata la agentii, consult unele site-uri de tipul celui mentionat de tine, dar biletele le achizitionez intotdeauna de pe site-ul companiei aeriene. Sunt destinatii pe care vreau sa le vad si in functie de ele aleg zborul si sunt oferte de nerefuzat si, plecand de la ele, imi gandesc o excursie. Depinde…
In rest de acord cu ce spune Sorin. Adopt principiul „daca ti-a placut mult un loc, intoarce-te”. La Roma, voi ajunge in mai a patra oara in ultimii 5 ani. Am avut ani in care am fost de 3-4 ori in Delta Dunarii. Incerc sa nu ratez Sibiul in niciun an… Daca-mi place mult un muzeu/ parc de distractii, intru de fiecare data in el. Nu ma vad dusa la Paris fara sa intru macar cateva ore in Louvre sau la Viena fara sa vad Schoenbrunn. Cazarea mi-o aleg intotdeauna cat mai central; prefer sa renunt la stele, dar niciodata la locatie. La Roma, ultima data, am stat la nici 20 de metri de Fontana di Trevi. Cu banii pe care i-am dat acolo, probabil, am fi stat la 4-5 stele, dar la periferie. Am preferat sa nu :).
(author)
@ Iulia: ma regasesc si eu pe de-o parte in explicatiile tale. eu stau de fiecare data doar in centru cand plec in strainatate, desi nu la hoteluri scumpe. si am mers de mai multe ori acolo unde mi-a placut: Barcelona, Paris, Viena de 2 ori, Londra de 3 ori, etc.
Eu aleg mai intai destinatia pentru vacantele mai lungi (si pandesc ofertele la avion), iar pentru vacantele de week-end ma uit ce-mi ofera mai ieftin companiile low-cost. Asa am ales si urmatorul week-end break – Sicilia, unde plec chiar maine pentru 4 nopti, pentru ca era cea mai ieftina oferta la Wizz atunci cand am cautat.
Eu plec de la locatie. Nu sunt legat foarte mult de timp, de o perioada anume, asa ca urmatorul pas este cautarea transportului cel mai avantajos in perioada respectiva, care poate sa fie si cu marja de o luna/doua. Apoi cazare, vanez transportul in comun cat mai comod, niciodata centru si niciodata periferie, numai „a doua zona” concentric, imediat dupa centru. Pretul la cazare este definitoriu, fac cel mai mare rabat la cazare, pentru ca stiu ca acolo doar dorm (undeva la 6-7 ore pe noapte), fac un dus si iau o gustare. Aleg mereu cu mic dejun, este important sa incepi ziua cu o gustare, pe care sa o ai aproape, fara sa o cauti ulterior, este mai comod si in excursie timpul este cel mai pretios. Apoi transferuri, obiective, trasee si mai ales locuri deosebite ale respectivei locatii. Nu caut niciodata restaurante anume, concerte anume, etc. Numai o planificare initiala a obiectivelor, traseelor, in mare parte. Prognoza meteo este de cele mai multe ori o surpriza si chiar daca am avut intentii de a cladi o iesire si pe prognoza meteo, in zone sau perioade mai delicate, intotdeauna a intervenit factorul imprevizibil.
(author)
@ Ana Maria: Sicilia? Super! Banuiesc ca zbori in Catania. E un oras foarte frumos, vulcanul Etna este aproape (sa nu ratezi sa te duci pe Etna si sa urci inclusiv cu telescaunul) si sa mergi si la Taormina. Aaaa, si ai grija la motoscutere! 🙂
@ Vlad: mersi mult pentru detalii. Sper ca multa lume sa citeasca ce ai scris si sa invete ce inseamna sa calatoresti.
Mai sunt si alte „motoare” de cautare, important este sa le folositi, macar ca va jucati cu ele si va faceti o idee de preturile practicate:
– avioane: Vola, PerfectTour
– hostel-uri: Hostelbookers (vedeti si aici, pe site, la „Recomand”)
– rezervare hoteluri in toata lumea: Hotelscombined