fbpx
excursii-razvan-pascu

Cu totii stim ca Pamantul este rotund, deci teoretic nu are nici inceput si nici sfarsit, dar cu toate acestea este un loc pe Terra considerat “capatul lumii”. Este vorba despre cel mai sudic oras al lumii, Ushuaia, aflat in regiunea Argentinei denumita Tara de Foc. Doar 1000 km despart Ushuaia de Antarctica, aici fiind punctul de plecare al croazierelor spre continentul inghetat.

Asa cum ar trebui sa fie un “capat de lume”, nu este deloc usor de atins. Daca nu alegi varianta simpla a unui avion sau a unei croaziere, care te va lipsi insa de multe aventuri, daca vii din Argentina trebuie sa strabati teritoriul Chile, sa traversezi stramtoarea Magellan care leaga Oceanul Pacific de Oceanul Atlantic, fie pe la Punta Arenas, fie pe la Punta Delgada si sa intri din nou pe teritoriul Argentinian. Din cel mai apropiat oras Argentinian de pe continent, Rio Gallegos, asta inseamna aproximativ 10 ore de mers cu autobuzul.

Orasul este destul de mic, bazandu-se in mare parte pe turism si din acest motiv preturile nu sunt din cele mai mici intalnite in Argentina. Pentru doua – trei zile petrecute aici, turistii pot opta pentru excursii cu barca sau catamaranul pe canalul Beagle, tururi in Parcul National Tierra del Fuego sau excursii la Ghetarul Martial. Pentru aproximativ 4000 dolari, turistii cu dare de mana si cel putin 7 zile disponibile pot opta pentru o excursie last-minute in Antarctica.

Eu am optat pentru o excursie de cateva ore cu o barca pe canalul Beagle, prin care Oceanul Pacific comunica cu Oceanul Atlantic, cu opriri la cateva dintre insulele de aici. Am vazut leii de mare in habitatul lor natural pe Insula de los Lobos, cormorani imperiali si celebrul far din Ushuaia care se presupune ca este farul de la capatul lumii din povestea lui Jules Verne, “Ocolul Pamantului in 80 de zile”.

Pentru pasionatii de drumetii, cateva trasee cu dificultate medie, de la 30 minute la 3 ore, sunt disponibile in Parcul National Tierra del Fuego. Drumul pana la parc, de aproximativ 30 minute il poti parcurge fie cu un microbuz (aproximativ 18 dolari) fie cu Trenul de la capatul lumii, un fel de mocanita, care insa face mai mult timp si este si destul de aglomerat.

Inainte de a pleca din Ushuaia nu trebuie sa uitati sa treceti pe la Oficiul Postal local, pentru a pune in pasaport o stampila din orasul de la capatul lumii. Nu trebuie ratata nici placuta cu “Ushuaia – Fin del Mundo” din portul orasului, obiectivul turistic la care se opreste fiecare calator.

*Articol publicat si pe pagina partenerilor de calatorie TOtB – Adevarul.ro

11 comentarii

 1. 07.03.2011 la 07:51

  Bravo! Excelente informatii. Cand am citit titlul prima intrebare din comment avea sa fie cat costa sa ajungi in Antarctica, apoi am vazut ca ai si spus cat. Foarte frumos!

 2. Rizica Stan
  07.03.2011 la 12:45

  Frumoase locuri, multumesc pt expunere dar eu urasc frigul…

 3. Oana C
  07.03.2011 la 20:06

  Calatorii sunt intotdeauna binecuvantati! Este minunat sa poti trai pentru asa ceva!

 4. Razvan Pascu
  (author)
  07.03.2011 la 23:30

  Trebuie sa fac o rectificare, pentru care ii multumesc cititorului meu Pierre Radulescu care mi-a scris detalii pe Facebook(vezi textul de mai jos):

  Da-mi voie sa iti semnalez o mica inadvertenta in text,… pe care o poti corecta usor: Farul dela Capatul Lumii este una din cartile lui Jules verne (si este foarte probabil ca scriitorul a avut in minte farul dela Ushuaia), iar Ocolul Pamantului in 80 de zile este o alta carte, in care nu se pomeneste nimic de farul respectiv (de altfel traseul eroilor din Ocolul Pamntului in 80 de zile cuprinde segmentul Japonia – California, deci partea de nord a Pacificului).

 5. Mihaela Codalba
  09.03.2011 la 21:47

  Foarte frumos

  Care este urmatoarea destinatie?

 6. 11.03.2011 la 01:00

  Foarte frumos!

 7. Marcela Teodorovici
  12.03.2011 la 00:33

  superb!

 8. Lulu
  14.03.2011 la 21:16

  bun remember. poze noi

 9. 02.04.2011 la 17:13

  interesant. cu ce te ocupi, de ai atâţia bani pentru călătorii?

 10. Razvan Pascu
  (author)
  02.04.2011 la 18:23

  @ rory: daca vei citi mai mult de un singur articol de pe blogul meu vei vedea ca nu e nevoie de multi bani ca sa calatoresti.

 11. emilian
  30.06.2013 la 16:19

  Interesant….Ati ajuns la capatul lumii asa cum a ajuns si goeleta „Speranta” din „Toate Pinzele Sus !”….

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]