fbpx
excursii-razvan-pascu

Acesta este un articol oarecum off-topic… Intotdeauna am cautat sa scriu pe blog doar articole pozitive si optimiste. Asa sunt eu, iar optimismul meu am incercat sa il transmit catre voi. Articolul de astazi insa este unul trist pentru ca subiectul este unul trist.

Pentru cei care citesc acest blog de mai mult timp, am scris in octombrie 2009 despre intalnirea cu contele Guy Tyrel de Poix. Era prima data cand ma intalneam cu o persoana cu "sange albastru", era o persoana care m-a fermecat din prima clipa si m-am bucurat tare mult pentru invitatia pe care mi-a adresat-o catre crama sa din Prahova, la Ceptura.

Mi-a povestit acolo despre cum a ridicat compania SERVE in Romania, despre podgoriile familiei sale din Corsica si despre investitia de milioane de euro din Prahova. Articolul cu impresii de la vizita mea la crama din Ceptura il puteti citi aici.

Marti am aflat de la Alin Ionita ca Guy Tyrel de Poix, contele francez care a creat in Romania brandurile Terra Romana, Cuvee si Vinul Cavalerului, s-a stins din viata la varsta de 55 de ani.

Acesta este mai mult un articol personal. As transmite familiei indoliate (in special doamnei Badea) si angajatilor familiei SERVE prin e-mail sau telefon mesajul meu trist de adio, insa nu am curajul sa le scriu si nici nu stiu prea bine cum as putea face acest lucru fara sa ii intristez si mai tare. L-am cunoscut pe acest om, i-am simtit puterea, i-am admirat inteligenta si am avut un dialog pe un subiect despre care nu stiam ca poate fi atat de interesant – arta vinului.

Privesc si acum in casa sticla de vin Terra Romana personalizata cu numele meu, primita cadou acum un an. Si raman fara cuvinte cand realizez, din nou, cat de scurta este viata.

12 comentarii

 1. 01.02.2011 la 22:05

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 2. 01.02.2011 la 22:12

  Asta este viata! Mai devreme sau mai tarziu fiecare va pleca! Dumnezeu sa-l ierte!

 3. 02.02.2011 la 09:54

  Dumnezeu să-l ierte ! Pebtru el chiar că a fost scurtă viaţa. La 55 de ani…

 4. Rizica Stan
  02.02.2011 la 10:33

  Dumnezeu Sa-l Ierte!

 5. Anca
  02.02.2011 la 10:48

  Prin faptul ca ii aduci un „ultim omagiu”in acest fel,arati si celor care nu l-au cunoscut ca era un om deosebit!Dumnezeu ii ia la EL ,devreme,pe cei buni,asa imi spunea bunica,si viata mi-a demonstrat ca acest lucru e adevarat…Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. Vlad Florea
  02.02.2011 la 12:52

  Am si acum sticla de vin Terra Romana, oferita chiar de tine Razvan, acum un an, la inceputurile site-ului, celor care urmau sa se alature drumului tau prin lumea bloging-ului facut din pasiune.

  Chiar daca acest vin va continua sa se comercializeze, nu ma pricep prea bine, in semn de recunostinta pentru acest Domn, voi pastra sticla asta nedesfacuta, pentru totdeauna !

 7. Alexandra
  02.02.2011 la 14:15

  E foarte frumos din partea ta ca ai scris acest articol prin care i-ai adus un ultim omagiu. E mare tristetea cand cineva moare, mai ales daca persoana e una cu un suflet bun si a avut multe de oferit in jurul sau. Sa se odihneasca in pace.

 8. 02.02.2011 la 15:23

  Ei bine şi eu am rămas şocată când am aflat luni că Dl De Poix a murit. Mi-am luat inima-n dinţi şi am trimis un mail de condoleanţe celor de la SERVE. Recunosc că mă bucur că am avut ocazia să îl cunosc. Pasiunea cu care vorbea despre vin şi viticultură m-au impresionat.

 9. Razvan Pascu
  (author)
  02.02.2011 la 17:34

  @ Corina: Pacat pentru ceea ce s-a intamplat. In decembrie anul trecut primisem o noua invitatie de a merge la podgoria de la Ceptura, insa nu am putut sa o onorez pentru ca am avut altele pe cap. Acum imi pare rau…

 10. 03.02.2011 la 09:10

  Sa-i fie tarana usoara !

 11. emi
  07.02.2011 la 12:03

  Dumnezeu sa-l odihneasca!Este nedrept sa plece asa devreme un om care mai avea multe de spus si de facut.L-am cunoscut personal,era un barbat cult,manierat si extrem de popular.A fost unul din investtitorii adevarati care au venit in Romania dupa ’89,prea putin mediatizat si recunoscut ca atare.Compania pe care a creat-o la noi este una dintre cele mai frumoase din domeniu,pana si angajatii lor au ceva din frumustea interioara si bunatatea lui.Sper ca cei care vor continua munca lui sa reuseasca sa se ridice la inatimea stachetei ridicate de el.

 12. Mircea Beznea
  14.03.2011 la 21:40

  pacat…

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]