Despre intalnirea cu contele Guy Tyrel de Poix

Adaugat de la 02 Oct 2009

Sambata trecuta am raspuns invitatiei contelui francez Guy Tyrel de Guy de  PoixPoix la crama sa din localitatea Ceptura, judetul Prahova. Nu stiam exact cum va fi si aveam ceva emotii tinand cont ca nu intalnesc prea des oameni cu sange albastru. :) In final insa, am plecat cu zambetul pe buze dupa o discutie prelungita, din pura placere, pana pe la 4 ore.

Inainte sa ajung la crama citisem pe net cateva interviuri (I si II) cu contele, in ideea de a-mi face o parere initiala despre persoana cu care aveam sa ma intalnesc. Guy Tyrel de Poix este un conte francez din Corsica stabilit de 15 ani in Romania si care desfasoara afaceri in domeniul viticulturii. Firma infiintata de acesta in Romania se numeste SERVE si produce vinuri de calitate superioara care se vand fie in retele de supermarket-uri si hypermarket-uri, fie exclusiv in restaurante. Cele 3 branduri ale SERVE Romania sunt Terra Romana, Vinul Cavalerului si Cuvee, iar din productia anuala de 1.000.000 de sticle, peste 300.000 merg la export. Ceea ce a reusit sa faca in acesti 15 ani in Romania Guy de Poix este absolut deosebit, iar investitia de peste 3 milioane de euro de pana acum ne face sa ne scoatem palaria in fata sa si a echipei sale.

Va voi povesti intr-un alt articol mai multe despre tehnologia SERVE si despre fabrica si crama pe care le-am vizitat la Ceptura, dar astazi vreau sa scriu cateva cuvinte despre omul Guy de Poix. Jovial si mereu cu zambetul de buze, ne-a primit inca de la inceput cu bratele deschise si ne-am dat seama de cand am ajuns ca ne vom simti bine. Eu sunt o persoana care crede foarte mult in importanta primei impresii si imi fac o parere foarte usor referitor la cat de bine ma voi simti in compania persoanei cu care discut. Domnul Tyrel de Poix vorbeste o romana graseiata mai bine decat multi dintre noi, iar firea sa calma si modul in care vorbeste mereu despre echipa sa ca despre o familie, m-au vrajit de la inceput. In tot ceea ce spune se uita cald si multumitor in ochii lui Aurel, oenologul si directorul cramei.

Contele Tyrel de Poix este omul care ar putea vorbi o ora fara oprire despre un singur sortiment de vin si spune ca tot ceea ce stie a invatat in ultimii 20 de ani, de cand tatal sau i-a incredintat afacerea din Corsica. De profesie stomatolog, spune ca a ales Romania dupa ce a citit intr-un catalog despre calitatea vinurilor din Estul Europei, prin excluderea altor tari din jur, care aveau o imagine mai proasta decat a noastra.

Impresia cu care am ramas despre Guy Tyrel de Poix este aceea a unui om care se gandeste mai putin la bani si mai mult la calitatea vinurilor sale, majoritatea intrebarilor mele referitoare la profit, investitie sau afacerea in sine primind raspuns prin prisma produselor oferite. Guy de Poix repeta ca ceea ce face acum este mai mult decat o meserie, iar faptul ca tot ce face, o face din placere, este evident din prima clipa. Mi-a povestit cum cea mai mare parte a echipei sale o reprezinta oamenii care au venit alaturi de el in aceasta afacere inca de la inceput si nici macar nu imi este cu mirare pt ca, pentru un astfel de om, cred ca ar munci cu placere oricine.

Il intreb de stressul din timpul perioadei de recoltare si imi spune zambind ca …… exista. Si inca destul de mult. Imi vorbeste insa despre stress, zambind:) (sper sa invat sa fac si eu acest lucru). Ii povestesc cum am mai fost la o degustare de vinuri in Ungaria acum cativa ani, de la care am plecat "cu capul in nori". :) Rade si imi explica apoi mai bine de jumatate de ora cum degustarea se face strict pentru a-ti multumi toate cele 5 simturi.

Una peste alta, nu stiu cum reusesc de fiecare data sa ma apropii de oameni de toata stima si de la care reusesc sa invat mereu cate ceva. Mai mult decat o vizita, cele cateva ore petrecute la Ceptura au fost o adevarata incantare si, desi imi place uneori sa gasesc aspecte mai putin placute, de data asta am dat-o in bara. Nu mi-a iesit. Chiar nu am ce sa reprosez. :)

Desi am dedicat acest articol contelui Guy Tyrel de Poix, nu pot sa nu mentionez, macar in final, rafinamentul si distinctia deosebita a doamnei Mihaela Badea, director general SERVE, care a fost de asemenea, o gazda minunata si careia ii multumesc pentru cardul de Membru Gold al Clubului Serve (club in care va puteti inscrie si voi aici).

Departe de a fi un advertorial, acest articol exprima aprecierea si multumirea mea sincera pentru modul in care atat eu, cat si jumatatea mea, am fost primiti de catre omul Guy Tyrel de Poix. Insa cei mai circumspecti dintre voi pot sa il considere si un advertorial, intrucat chiar recomand produsele SERVE. :)

Razvan Pascu

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

22 de păreri la “Despre intalnirea cu contele Guy Tyrel de Poix

  1. Ar trebui sa invatam si noi romanii sa ne axam intai pe calitate, investitie si abia apoi sa asteptam profit.Inteleg ca omul este deosebit si ca ar putea reprezenta un exemplu pentru noi toti.

  2. Pare un om foarte interesant iar descrierea pe care i-ai facut-o tu este foarte frumoasa si de bun simt.

  3. Eu sunt un amator de bere mai degraba, cu vinul mai rarut. Mi-ar placea insa sa vad cum se produce unul, avand in memorie cramele imense din Franta prezentate prin filme si documentare.

    E foarte important sa-ti placa ceea ce faci si poate si din acest motiv acel domn are succes in domeniu.

  4. Razvan, si mie mi-ar placea sa te cunosc. Imi place foarte mult cum scrii, esti impartial de fiecare data, ai o minte brici si esti foarte matur. Bravo tie! De aceea te intalnesti cu toti acesti oameni minunati..

  5. Buna ziua Razvan !
    Ti-am admirat blogul zilele trecute !!!

  6. Si uite ca mi-ai amintit de faptul ca am castigat aici, la tine pe blog o sticla de Feteasca Neagra oferita de Serve. Sticla pe care inca o pastrez in colectia mea de vinuri din beci, dar parca-mi face cu ochiul s-o desfac week end-ul asta. Hai noroc !

  7. Buna! M-am delectat cu articolul tau in timp ce savuram o cescuta de cafea (stiu, e cam tarzie ora pt. cafea) si… pur si simplu mi-a ramas o stare pozitiva si de buna dispozitie la final. De mult timp visez sa vizitez o crama, nu am avut inca norocul/ posibiliatea… Imi plac vinurile, in special cele dulci, dar cand compania este buna (cum a fost in cazul tau) si un vin acrisor pare deosebit.

  8. Putine persoane ,detinatoare a unei afaceri,gasesti pe plan comercial care sa puna pe primul loc calitatea produselor sale in detrimeniul profitului.Majoritatea cauta sa mareasca productia si profitul umbland la calitatea produsului.Felicitari oricarei persoane ,de alta nationalitate,care vine in Romania sa investeasca sau sa si faca propria afacere oferindu ne ceva de calitate !

  9. :-) Da, si eu am citit cu mare atentie articolul…Mi-e drag sa citesc despre oameni care fac ceea ce fac din pasiune, inainte de orice si care inteleg foarte bine anumite concepte precum: calitate, client, angajat, responsabilitate…sunt profund impresionata. De altfel, domnul de Poix ca si dl Raed Arafat, se aseamana prin prisma acestui aspect.

  10. Tot respectul pentru ontele Guy Tyrel de Poix, vinul castigat la tine pe blog a fost excelent. Desi nu a fost nici primul nici primul si nici ultimul vin pe care l-am consumat din cele produse de Serve a fost unul special din 2 motive: 1. a fost un premiu(de obicei nu sunt norocos sa primesc ceva fara sa muncesc) 2. l-am baut impreuna cu o persoana foarte draga intr-un loc de care ma leaga atatea amintiri frumoase: Piatra Craiului. Eu de obicei prefer vinul din Republica Moldova pentru ca la nivel calitativ este peste 90% din piata romaneasca si pentru ca pretul este unul foarte atractiv. Recomand tuturor vinurile Lidia si Izabela de la Cricova.
    La safarsitul anului voi pleca sa vizitez Republica Moldova si cu siguranta voi vizita Cramele Cricova.

  11. Am citit in revista Forbes, pe care am primit-o ieri, un interviu cu contele de Poix. :) Revista apare pe piata luni.

  12. Azi sunt liberăăăăă ! … citesc mâine interviul ! 😀
    Mulţam !

  13. Pingback: Castiga 4 sticle de vin Terra Romana! « www.ilovehandmade.ro

  14. Pingback: Castiga 4 sticle de vin de calitate! « PonturiBune.ro

  15. Pingback: Castiga 8 sticle de vin Terra Romana, de la SERVE! « Blog de business si travel

  16. E remarcabil cum tin anumite persoane la calitate si imagine si mai putin la profit

  17. Razvan,

    Din pacate o veste trista pentru iubitorii vinului, domnul Guy de Poix s-a stins din viata weekendul asta :(.

    Dumnezeu sa-l ierte!

  18. Pingback: O veste trista: Guy Tyrel de Poix a murit | Razvan Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background