excursii-razvan-pascu

Desi imi este destul de greu sa cuprind intr-o privire intregul teritoriu argentinian datorita reliefului variat, populatia Argentinei este polarizata in jurul oraselor precum Buenos Aires, Mendoza, Bariloche, iar Buenos Aires, spre exemplu, are nu mai putin de 30% din populatia intregii tari. De altfel, Argentina este, din cate imi amintesc din anii de liceu, a saptea tara ca marime din lume si are doar 40 de milioane de locuitori, ceea ce o face una dintre cele mai putin dense tari, ca populatie, din lume.

Calatoria mea in tara „raului de argint”, va incepe la Mendoza, orasul vinului, de unde voi admira, savurand un pahar de vin, Aconcagua, cel mai inalt varf al Americilor (voi ajunge aici dinspre Santiago, din Chile).

Din Mendoza voi lua un autobuz care ma va duce pana in Bariloche (circa 20 de ore), o statiune montana cu multe fabrici de ciocolata si peisaje frumoase. Ma voi apropia apoi din ce in ce mai mult de zona ghetarilor din Tara de Foc si a parcurilor naturale, spre El Calafate si ghetarul Perito Moreno, singurul ghetar in crestere din lume. Ghetarul Moreno este unul din cei 47 de ghetari din Parcul National Los Glaciares, iar cei mai mari ghetari din acest parc natural se numesc Upsala si Viedma.

Punctul culminant al calatoriei mele prin Argentina va fi Ushuaia, orasul cel mai sudic din lume aflat la…”capatul lumii„.

Capitalei Buenos Aires, ii voi dedica aproximativ 4 zile, iar de aici voi face o mica excursie de 2-3 zile catre Montevideo si mici orase din Uruguay. Daca voi avea timpul necesar si daca voi gasi o oferta buna pe avioane interne, as vrea sa vad si cascada Iguazu, in nord, la granita cu Brazilia.

Spre deosebire de toate celelalte excursii ale mele, de data aceasta am pus doar cateva pioneze pe o harta cu orasele prin care as vrea sa trec – nu am rezervari la hoteluri, nu am citit prea multe despre ceea ce voi vizita si cu atat mai mult despre istoria locurilor….de data asta chiar voi lasa necunoscutul sa ma surprinda.

Vreau sa surprind spiritul localnicilor care…

… au plans-o si inca o mai plang pe Evita Peron;

… l-au ascultat pe Carlos Gardel;

… danseaza tango pe strazile din La Boca, Buenos Aires;

… protejeaza pinguinii din canalul Beagle, Ushuaia;

… isi sustin cu atata patos echipa preferata de fotbal;

… l-au dat tiparului pe Jorge Luis Borges;

si nu in ultimul rand…

… care au cea mai apreciata carne de vita din lume.

8 comentarii

 1. rizica
  22.12.2010 la 10:49

  Drum bun si sa ne postezi fotografii….

 2. 22.12.2010 la 11:18

  Te invidiez pentru Patagonia 🙂
  Drum bun!

 3. Onet Ciprian
  22.12.2010 la 11:58

  Salut,
  Astept cu nerabdare urmatoarele postari.

 4. nickro
  22.12.2010 la 13:05

  Călătorie plăcută şi aşteptăm noi postări! Poate ne zici şi ce părere au argentinieni de azi despre Che Guevara!

 5. amarie
  22.12.2010 la 14:31

  Va doresc o calatorie placuta si fructuoasa, benefica si pentru noi, cei care va urmarim reportajele, relativ succinte, dar pline de informatii utile, prezentate atragator.Vom afla elemente de actualitate, necosmetizate de ghidurile turistice.
  De abia astept sa citesc despre acest subiect, mult mai atragator decat Tiraspol… Sper ca un tinut atat de indepartat sa-mi devina apropiat nu numai prin fotbal…

 6. 23.12.2010 la 09:32

  Te invidiez teribil ca ai sa calci pe urmele lui Darwin si ale savantului roman Emil Racovita, precum si pe urmele eroilor lui Radu Tudoran, din Toate panzele sus…Oricum lectura nu se compara cu calatoria, poate doar se completeaza.

 7. gabbis
  26.12.2010 la 01:52

  Ce departe o sa fii de noi…Tocmai in emisfera sudica si trebuie sa fie cald acolo!

 8. michirec
  03.01.2011 la 12:17

  Au cea mai buna friptura de vita din lume…portiile sunt uriase!poate afli vreo reteta de preparare…suntem interesati!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]