fbpx
excursii-razvan-pascu

Plec pentru un weekend-break in Bulgaria. Am ales Veliko Tarnovo pentru ca multa lume mi-a recomandat-o: este destul de aproape de Bucuresti, are o istorie interesanta si nu este asaltata de romani, precum statiunile de litoral bulgaresti.

Ce stiu in momentul acesta despre Veliko Tarnovo?

Nu prea multe; stiu doar ca este o destinatie interesanta pentru a petrece cateva zile. Cunoscut drept "Orasul Tarilor", orasul Veliko Tarnovo este renumit in special pentru ca a fost capitala Imperiu Bulgar. Orasului i se mai spune de catre romani "Sighisoara Bulgariei". Din Bucuresti sunt aproximativ 180 km pana acolo, prin Giurgiu, iar granita se trece pe podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse (la Ruse, in Bulgaria, am mai fost).

Veliko Tarnovo este faimos datorita cetatii Tsarevitsa iar in imprejurimi (sau putin mai departe) stiu ca pot sa mai vizitez Cascada Hotnitsa, satul Arbanassi cu case pitoresti din piatra si mai multe manastiri (in piatra sau obisnuite).

La intoarcere voi scrie impresii de calatorie pentru voi, ca de fiecare data.

Daca cineva dintre voi a fost, astept pareri!

0 comentarii

 1. Marcel
  07.05.2010 la 09:07

  Drum bun si asteptam impresii

 2. 07.05.2010 la 11:19

  Orasul este superb, insa ai nevoie de o mare indemanare pentru a patrunde pe stradutele foarte inguste. De cate ori am fost am mancat foarte bine indiferent de locul pe care l-am ales asa ca nu vei avea mari probleme. Atentie la parcare, sunt cateva parcari amenajate si pazite. In rest, asteptam impresiile tale.

 3. 07.05.2010 la 13:36

  A fost capitala Imperiului Vlaho – Bulgar, deoarece statul a fost fondat de fratii vlahi Petru, Asan si Ionita cel Frumos (Caloianu). Revolta vlahilor sud-dunareni a fost sprijinita de vlahii nord-dunareni, cumani si bulgari.
  Orasul este insa foarte frumos si merita vizitat.

 4. Alina Trebcea
  07.05.2010 la 13:52

  Distractie frumoasa! sa ne povestesti detalii si sa ne dai preturi …

 5. alina
  07.05.2010 la 16:39

  M-am intors recent din istanbul si am poposit pentru o zi si la Veliko Tarnovo. Atentie mare la drum, care este destul de prost .. evident pe 2 benzi ca mai toate drumurile din bulgaria. Interesant orasul.

 6. 07.05.2010 la 16:51

  Nu o sa iti recomand ceea ce cred eu ca iti recomanda toata lumea, adica sa te opresti pe drum pe la Ivanovo Basarabovo, Cherven, Nicoloe ad Istrum… Daca o sa am timp poate o sa postez ceva despre periplul meu pe acolo. Dar odata ajuns in Veliko Tarnovo, daca te hotarasti sa iei masa in oras, incearca Han Hadji Nicoli. O sa ai parte de putina istorie inainte, in timp ce si dupa ce iei masa, sorbita de la chelneri, de pe ziduri si chiar din meniuri. Nu iti spun mai multe, iti las surpriza descoperirii personale. Este pe str. Samovodska Charsia. Numarul (numerele) de imobil nu conteaza. Este o straduta mica si sigur o sa iti sara in ochi.
  Drum bun si vreme frumoasa. Asteptam impresii.

 7. 07.05.2010 la 19:48

  Casa cu maimuţă din VT, denumita dupa maimuta care se afla pe o coloană de pe faţada casei.
  Biserica celor patruzeci de martiri este o biserică ortodoxă medievală construită în anul 1230.
  Monumenul fratilor Asan, intemeietorii celui de-al doilea regat bulgar.
  Nu rata strada Gourkoea cea mai veche din Veliko Tarnovo, denumita dupa eliberatorul orasului, maresalul rus Joseph Vladimirovici Romeyko-Gourko.
  La 15 km de Veliko Tarnovo se afla manastirea Dryanovo, cu hramul Sfântului Arhanghel Mihail.
  In apropiere de mănăstire, se găseşte peştera Bacho Kiro. Este deschisă vara de la 8 la 19 şi iarna de la 10 la 16. La intrare poţi alege 2 tipuri de bilete, pentru turul mai lung de peşteră, sau pentru cel scurt.Peştera este luminată electric pe o distanta de 700 de metri.
  Daca esti pasionat de alpinism , Veliko Tarnovo este destinatia ideala. La doar 2-3 kilometri de oras se afla mai multe trasee de escaladare montana.

  Timp frumos !

 8. Razvan Pascu
  (author)
  09.05.2010 la 21:10

  Multumesc tuturor.

  M-am intors si voi scrie impresii de calatorie cat de curand.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]