Calatorii - impresii
Mancaruri "ciudate" din China (cu fotografii)
Scris de Razvan Pascu
06.04.2010
In curand voi publica pe blog si fotografii cu ceea ce am mancat eu in China (inclusiv insecte crocante). 🙂
Pana atunci, va las sa va delectati vizual cu mancarurile pe care le-am vazut in China 🙂
Despre mine:
Am calatorit in peste 110 tari si o fac mereu cu aceeasi placere, dedicare si sete de cunoastere. Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea intr-un job care ma face fericit. Cel mai fericit ma fac, insa, cei doi baieti ai mei, Alex si Vlad, de la care imi amintesc zilnic despre copilarie.
Sunt consultant in marketing turistic, antreprenor implicat in mai multe business-uri din diverse domenii de activitate, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, mai multe companii. Organizam evenimente corporate pentru companii mari, suntem specializati pe PR si Marketing in Turism, iar de 3 ani am dezvoltat o divizie de real-estate care vinde proprietati Premium in Dubai.
Am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA).
Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga. Am zburat atat de mult pe toate continentele incat as fi putut face ocolul Pamantului la Ecuator de peste 250 de ori. In ultimii 8 ani am calatorit cu peste 5000 de romani in vacante premium pe care le-am organizat impreuna cu partenerii mei prin toata lumea, in locuri exotice si indepartate. In 2019 am primit premiul “Travel Personality of the Year” de la FORBES Romania.
Acesta este blogul meu personal, unde scriu ceea ce simt si ce gandesc si unde am diverse colaborari cu branduri care isi doresc sa se asocieze cu imaginea mea si a familiei mele. De 14 ani acest blog si paginile de Social Media ale mele au adunat o comunitate de peste 500.000 de romani inteligenti si sunt locuri de intalnire pentru oamenii de bun simt, optimisti, iar subiectele abordate sunt exclusiv de calatorie, premium lifestyle, business si antreprenoriat.
foarte tari! chestii asemanatoare am fotografiat si eu in Vietnam si Cambodgia
unele chiar par scarboase. sper ca nu ai mancat asa ceva.. 🙂
sincer? pozele cu calutii de mare nu mi au provocat dezgust ci mai degraba …mila (pentru aceste minunate animale ) !insa fotografiile cu gandaci si lacuste ….nu pot intelege si nu mi pot imagina cum cineva ar putea manca asa ceva ! groaznic !!!! 🙂
Toate lighioanele acelea pe masa, stropite cu un vin bun de la Serve… 🙂
Oare ei mananca prepelitele alea cu tot cu cap si gheare? :)))
Hristos a inviat!
Bine v-am regasit. Abia asteptam poze de genul asta, recunosc, dar imi trece pofta de exotism numai cand vad insirate pe bete toate lighioanele… Tu ce-ai gustat dintre astea Razvan? Cum tu ai supravietuit, sunt sanse si pentru altii 🙂
Calutii de mare meritau totusi o soarta mai buna 🙁
Gandacii si lacustele sunt chiar bune … crocante 🙂 Trebuie doar bine facute… Razvane, tot ai pozele astea, iti dau o idee de business – deschizi un restarant autentic chinezesc cu aceste delicatese in Bucuresti
bine ca nu suntem nevoiti sa mancam asa ceva…
Poate ca unele dintre ele chiar sunt bune,dak nu stii ce mananci.Oricum e mai bun decat sobolani sau alte chestii de genul asta!
Foarte apetisant. 😯 🙁 😛
Pentru noi par scarboase, insa pentru ei sunt mancaruri absolut normale, la fel cum noi consumam vita, porc, pui, curcan etc. Fiecare tara isi are mancarurile traditionale, care s-au „nascut” datorita conditiilor geografico-climatice ale teritoriului. Deci sa nu ne mire ca ei mananca gandaci si alte insecte. Si mie imi este mila de calutii de mare, insa asa cum noi papam mieii de Paste, asa papa si chinezii caluti acvatici.
Sunt curioasa de ce ne va spune Razvan in legatura cu gustul si textura mancarurilor savurate in China.
(author)
Doar o mica parte 🙂
(author)
Da, si mie mi-ar fi mila sa mananc un calut de mare 🙂
(author)
🙂
Uite, cei de la SERVE au si o oferta: http://www.clubulcavalerilor.ro/?page=oferta_speciala
(author)
Da.
(author)
Adevarat a inviat!
Am gustat doar niste insecte, care erau crocante. 🙂
Dar asta e partea mai exotica si ce e aici este mai mult pt turisti.
(author)
Multumesc dar nu imi place ideea asta de business. Asta e un business falimentar in Romania, dupa reactiile celor de pe blog. 🙂 Mie imi plac afacerile profitabile.
(author)
Sa stii ca am mancat multe mancaruri fara sa ma intreb ce sunt… 🙂
(author)
Nu am incercat caluti de mare (si mie imi era mila de ei) insa am mancat niste insecte si erau crocante. In rest, am incercat chiftele de solzi de peste, paste cu 3 feluri de carne, chiftele de porc in frunze de bambus, etc.
O sa fac un articol special cu asta. 🙂
Pe blog ti-au comentat doar cativa oameni, dar gandeste-te ca in afara blogului sunt milioane care de decenii cauta un local cochet si curat in care sa manance scorpioni la gratar, lacuste prajite si viermi de matase… Pierzi o oportunitate gigantica….:)
(author)
Imperator, iti las tie aceasta oportunitate. Eu prefer sa investesc altfel.
Daaa, astept articolul cu nerabdare. Sunt doar curios sa vad care erau cele trei feluri de ca(r)ne. Pui, porc si? Peste nu cred, taman ce-ai spus ca acolo se mananca solzii, deci, aud? 🙂 miau sau ham?
(author)
Stii ce e amuzant? Eu sunt alergic la parul de pisica si chiar radeam cand eram in China, gandindu-ma cum reactionez oare la carnea de pisica? Oare se mai manifesta alergia mea ? 🙂 🙂
daca de la pesti se mananca solzii, cred ca de la pisica si chinezu’ da la parte paru’. Sau poate ce-ai mancat era o chestie gen: friptura de pisica in par de caine. Cum esti alergic doar la parul de pisi… ai scapat nealergizat. Totusi, e bine sa ai la tine niste Aerius, cand te duci la masa… nu se stie niciodat
(author)
Doamne fereste sa fi fost asta in mancare. 🙂 Chiar nu am facut investigatii. Am mancat fara sa imi pun multe intrebari 🙂
yummy … chiar as incerca cateva dintre ele.
Imi aminteste de emisiunea Bizarre Foods de pe Travel & Living, care chiar mi-a placut … alaturi de No reservations.
Pana la urma nu e nimic deosebit, doar mancare specifica zonei, iar daca tot vizitezi o tara, macar sa incerci si niste mancaruri specifice.
(author)
Si eu il urmaresc pe Anthony Bourdain.
Super tare! Abia astept sa vad ce anume ai mancat tu din astea. Eu eram abonata la melci in Maroc si desi ideea e scarboasa, pana la urma am trecut peste si chiar au ajuns sa imi placa. Da-ne si cateva detalii despre cum sunt scarbosenii le ce le-ai mancat 🙂