fbpx
excursii-razvan-pascu

Peste o saptamana plec la Napoli pentru cateva zile, iar pentru ca in ultima vreme am tot citit informatii despre locurile pe care le voi vizita, voi scrie astazi cateva lucruri pe scurt pentru cei interesati:

 • Napoli este capitala Campaniei si este al treilea oras ca marime din Italia, dupa Roma si Milano. Orasul este un amestec de nou si vechi, iar vulcanul Vezuviu, care il vegheaza, il face sa para un pitic la poalele sale. Centrul istoric al orasului a fost introdus in 1995 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, iar orasul are cateva castele si palate regale construite incepand cu secolul XIII. Napoli a fost initial fondat de catre colonistii greci si „adoptat” apoi de catre romani. Si fireste, orasul este foarte cunoscut pentru sortimentul de pizza care isi are originea in acest loc: pizza napoletana.
 • Pompei: un cutremur violent din anul 79 d.C a distrus complet orasul, dupa care lava si cenusa au acoperit totul cu un strat gros de 7 metri. Primul oras lovit atunci a fost localitatea balneara Herculaneum. Pompei-ul inca pastreaza imagini incremenite in timp ale locuitorilor zonei, multi dintre acestia fiind si acum, dupa 2000 de ani, pietrificati in aceeasi pozitie in care au fost surprinsi la eruptie. Cercetatorii considera ca inca vulcanul nu este stins si ca poate erupe in orice moment.
 • Insula Capri este una din atractiile principale ale Coastei Amalfitane, alaturi de Insula Ischia si orase precum Napoli sau Salerno. Cea mai faimoasa atractie din insula Capri este Grotta Azzurra, o pestera in mare, iluminata de o lumina albastra fascinanta, naturala. Insula are in jur de 12.000 de locuitori si este vizitata anual de peste jumatate de milion de oameni. Insula are 3 asezari principale pe cei 10 km patrati: Anacapri, Marina Grande si Capri Town si este un mix de hoteluri luxoase, magazine mici ale designerilor celebri si peisaje de vis Mediteraneene.

Mai multe detalii si fotografii din acele zone, la intoarcere. Multumesc celor care mi-au oferit detalii despre Napoli, la articolul din octombrie despre aceasta destinatie.

Razvan Pascu

0 comentarii

 1. Alina Trebcea
  21.12.2009 la 09:38

  Distractie placuta!!!

 2. Alina Trebcea
  21.12.2009 la 09:39

  si asteptam impresii de calatorie 🙂

 3. Mihai
  21.12.2009 la 15:52

  insula capri este din cate stiu eu numita insula milionarilor si acolo vin foarte multe vedete 😛

 4. Manu_C
  22.12.2009 la 22:27

  Dixtractie placuta, anul care vine mi-am propus sa ajung si eu sa vad Napoli, nu de alta dar nu se stie cat mai sta Vezuviul cuminte 🙁

 5. Razvan Pascu
  (author)
  22.12.2009 la 23:37

  Va tin la curent cu activitatea Vezuviului 🙂

 6. 24.12.2009 la 03:12

  Hehe…Napoli e unul dintre orasele cele mai frumoase ale Italiei, plin de mistere si de contradictii…Sunt 15 ani de cand stau aici si pot spune ca inca am multe de vazut…Vezuviul e foarte interesant de vizitat, e cumintel (inca 🙂 duminica ne mai plimbam prin parcul national (sub el). Ce face din Napoli „regele” zonei sunt panoramele de vis….inegalabile 😉

 7. 25.12.2009 la 08:16

  Distractie multa…. nu rata Pompeiul, dar cumpara-ti un ghid inainte, e esential

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]