fbpx
excursii-razvan-pascu

De vreo 4-5 luni folosesc un telefon mobil Nokia 6212 oferit de ING Bank intr-un program pilot. Mobile Payments este un proiect al ING care a introdus in Romania in premiera plata cu telefonul. Garanti Bank ofera deasemenea plata prin mijloace inovative precum cardul contact-less, ceas sau breloc.

Telefonul oferit de ING este considerat insa un mijloc mai sigur de efectuare a platilor datorita tehnologiei Near Field Communication . Telefonul se poate folosi pentru plati de valoare mica (pana in 80 RON ) prin atingerea cu telefonul mobil a unui terminal special amplasat in magazinele partenere, dupa ce, in prealabil contul atasat telefonului a fost incarcat cu o suma de bani. Astfel nu mai este nevoie de introducerea codului PIN si nici semnarea chitantei, toate platile efectuate fiind salvate in memoria telefonului.

Programul pilot este adresat catre 500 de clienti din Bucuresti care au posibilitatea de a folosi telefonul in locatii din cladiri de birouri precum InMedio sau Eurest, ori alte locatii precum Sensiblu, AnaPan sau Hollywood Multiplex. Dupa cele 6 luni de program pilot, ING le permite celor 500 de participanti sa pastreze telefoanele mobile primite. Olandezii vor extinde ulterior platile cu telefonul catre publicul larg, in functie de succesul acestui program pilot.

Razvan Pascu

0 comentarii

 1. Cristi
  (author)
  04.05.2009 la 23:13

  Cum as putea sa ma inscriu si eu in acest program?

 2. RazvanPascu.ro
  (author)
  05.05.2009 la 09:47

  Salut Cristi,

  Trebuie sa ii contactezi pe cei de la ING. Dar din cate stiu eu, este un program pilot, inca nu este destinat publicului larg.

  Mai multe detalii ai la http://www.ing.ro/ing/mobilepayments/web/Informatii-generale.html

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]