fbpx
excursii-razvan-pascu

De curand am avut parte de un cutremur. Imediat s-au trezit ca dintr-un somn indelungat multi „experti” care au venit cu explicatii referitoare la cladirile vechi din Romania si pericolul in care traiesc oamenii in aceste locuinte. Chiar luni am vazut pe internet o noua lista cu cladiri cu grad de risc seismic ridicat, in Bucuresti, lista actualizandu-se cu cateva sute de cladiri pe langa cele deja listate de multi ani. Brusc, cineva si-a dat seama in ziua de duminica ca mai sunt alte cateva sute de blocuri si cladiri in pericol si a intocmit lista-surpriza.

Ce se poate intampla? Mai nimic in afara de a scadea pretul locuintelor din acele blocuri cu inca 50% (spre 100%) fata de actualul pret. Si ca sa nu devin paranoic si influentat de teoria conspiratiei, propun altceva.

Propun ca fiecare dintre cei care citesc aceste randuri si locuiesc intr-o casa pe care cu greu au obtinut-o, sa ia macar in calcul ideea de a-si face o asigurare voluntara a locuintei. Pe piata exista oferte incepand de la 1 RON/zi (pentru un pret mediu in jur de 50.000 euro;  include si asigurarea bunurilor pentru 5.000 euro). Iar la o valoare a locuntei asigurate de 100.000 euro, cu 10.000 valoare bunuri din locuinta si 1.000 euro raspundere civila catre terti, prima anuala se ridica undeva la 150 de euro.

Le doresc tuturor sa nu isi foloseasca niciodata asigurarea si sa fie an de an o pierdere pentru ei. Dar pana cand statul roman va investi pentru reabilitarea serioasa a blocurilor (adica sa angajeze nemti pentru asta, nu romani :)), prefer pana atunci sa dau bani austriecilor sa-mi asigure casa (pentru ca oricum majoritatea companiilor de profil din Romania sunt detinute direct sau indirect de austrieci).

Razvan Pascu

0 comentarii

 1. 08.05.2009 la 09:46

  Ai si tu dreptate, in ce ii priveste pe cei care nu si-au asigurat DELOC locuintele.

  Totusi, asigurarea de 1 leu pe luna nu iti va permite sa achizitionezi alta locuinta in caz de Doamne fereste. Cu 20-30 000 euro poti cel mult sa stai cu chirie cateva luni. Si cam atat.

  In al doilea rand, nu vad care e treaba statului sa ma oblige sa platesc 1 leu pe luna unor companii de asigurari, in conditiile in care eu am deja asigurare pentru locuinta mea.

  Iadul e pavat cu intentii bune..

 2. 08.05.2009 la 10:29

  Costina,

  calculul de 1 RON pe zi este facut pentru o suma asigurata de 50.000 euro. La 1 RON pe luna sunt de-acord ca nu iti poti lua nimic in caz ca se intampla ceva, dar probabil aceasta va fi suma obligatorie prin lege.

 3. BIZADEA CAMELIA
  30.07.2009 la 19:40

  SUMA ESTE MICA,IAR SIGURANTA MAXIMA.

  SUNT DE ACORD CU ACEASTA ASIGURARE,PROBLEMA ESTE CA OAMENII NU SUNT PREA INFORMATI,INSA CRED CA ESTE ABSOLUT NECESARA

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]