Cum se completeaza declaratia de venit (formularul 200) ?

Adaugat de la 23 Apr 2009

Cei care au realizat si alte venituri pe langa salarii (inclusiv cei care au fost agenti de marketing pentru pensii private, cei care au investitii pe Bursa, cei care au inchiriat locuinte cu contract, cei care au primit bonusuri pentru care nu li s-a platit impozitul, etc. ) trebuie sa completeze si sa trimita, pana la 15 mai, formularul 200.

Click aici pentru o prezentare realizata de ANAF prin care sunteti instruiti cum se completeaza declaratia de venit pentru anul 2008 (declaratia 200, pentru orice alte venituri, mai putin salarii ).  Aceasta trebuie depusa la Administratia Financiara de care apartineti pana la 15 mai, fie direct, fie prin posta (click aici pentru o lista cu adresele Administratiilor fiscale locale ).

Sfatul meu este ca, daca trimiteti prin posta declaratia de venit, sa o trimiteti prin scrisoare cu confirmare de primire .

Declaratia 200 se completeza doar de catre cei care au obtinut venituri pe langa salariu. Click aici pentru a descarca declaratia 200 .

In 2010, pentru veniturile obtinute la Bursa (BVB sau BMFMS), dobanzi sau dividende nu se va plati impozit.

Razvan Pascu

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

6 păreri la “Cum se completeaza declaratia de venit (formularul 200) ?

 1. Chiar aveam nevoie sa depun pentru castigurile ca agent de marketing P2 (pensii obligatorii). Multu’ 🙂

 2. Am si eu o intrebare. In 2008 mi/am vandut partile sociale ce le detineam la o societate si cumparatorul a platit impozitul care imi revenea conform legii. Trebuie sa le declar si daca da, pot redirectiona 2% di impozitul aferent.

 3. Pingback: Ati depus declaratia fiscala? « Blog de business si travel

 4. Buna ziua,

  1. In formularul 200 : la cheltuieli deductibile : pe langa cheltuielile cu sediul social, cheltuielile cu cursurile profesionale etc.care contributii sociale obligatorii le mai adaug:
  a) cele platite efectiv anul trecut la un venit estimat mai mic decat cel realizat si pentru care mi s-au stabilita de la finante anul trecut
  sau
  b) pensiile platite anul trecut care nu se modifica la care adaug sanatatea calculata ca procent 5.5% din venitul brut efectiv realizat pe 2013 din care scad cheltuieli deductibile ( sediu social, cheltuieli profesionale etc)
  Nu imi este clar care trebuiesc trecute din cele 2.

  2. Formularul 200 la venitul net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului – ce ar trebui sa trec aici? Nu inteleg din raspuns ce inseamna plati anticipate prin stopaj la sursa? Se refera la impozitele ( sanatate, pensii, impozit pe venit ) platite in cursul anului 2013 la venitul estimat?

  3. Formularul 200 – Castigul net anula este egal cu venitul net anual ? Sau castigul net anul este venitul net din care se scade impozitul pe venit ( 16% din venitul net anual ) ?

  Multumesc si astept raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background