fbpx
excursii-razvan-pascu

Weekend-ul acesta la Muzeul Astra din Sibiu, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa de Est, se sarbatoreste Ziua Iei, unde sunteti invitati sa va bucurati de atmosfera satului si a vechilor obiceiuri traditionale, plus de un spectacol care se anunta extraordinar. 

Ce se va intampla mai exact la Muzeul Astra in perioada 29-30 iunie? 

Vizitatorii se vor putea bucura de targul de ii si de obiecte traditionale, de activitati precum flori si cosite impletite, povesti spuse in sezatori, de atmosfera de sarbatoare si de voie buna sustinute de vornici, ceterasi din Campia Transilvaniei, titerasi si fluierasi din Galesul de Arges si din Marginimea Sibiului. Veti putea vedea in cadrul targului zeci de modele de ii si veti afla cum au fost create si cum au fost pastrate direct de la cei care “le-au dat viata”. 

Va avea loc si o intalnire cu cei ce mentin traditia mostenita de peste 120 de ani, si anume Corul “Reuniunea Romana de Cantari” din Saliste. 

.

Program 

In acest weekend, 29-30 Iunie, programul de functionare al Muzeului ASTRA va fi intre orele 8:00 si 19:00. 

Sambata, in 29 Iunie, va avea loc si parada Biciclete Cochete, incepand cu ora 15:30, cu o plimbare in ii populare catre Muzeul in aer liber. 

Eveniment special in cele doua zile de Targul Iei –  MADRIGAL: Ritualuri – Spectacol extraordinar de inchidere FITS 2024

Sambata, 29 Iunie, va avea loc seara, in Muzeul in aer liber, de la 22:00, avanpremiera evenimentului MADRIGAL: Ritualuri – Spectacol extraordinar de inchidere FITS 2024. Corul Madrigal si Festivalul International de Teatru de la Sibiu invita vizitatorii la un spectacol cu scene de video mapping pe padure, interactiune cu actori, coruri muzicale, Baletul Operei Comice pentru Copii, ansambluri populare, muzica si alte surprize. 

Acest spectacol se va desfasura si duminica, 30 Iunie, intre 20:15 – 1:00. 

Biletul pentru acest eveniment poate fi cumparat online de aici, iar in baza acestuia aveti acces la spectacolele din ambele seri (29 si 30 iunie). 

Mai multe detalii despre Targul de Ziua Iei de la Muzeul Astra din Sibiu, puteti citi aici.

.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]