fbpx
excursii-razvan-pascu

Targu Mures este un orasel cochet, ‘‘viu’’, care se remarca prin istoria lui bogata, dar si prin cladirile cu arhitectura impresionanta pe care le putem intalni aici aproape la fiecare pas, mai ales in centru. Daca sunteti in cautare de idei pentru un city break in Romania, poate luati si aceasta zona in calcul. De asemenea, in ultimii ani, s-au facut numeroase investitii in regiune, ceea ce-l transforma si intr-o destinatie atragatoare si profitabila pentru afaceri. Eu am fost de vreo 5 ori in Targu Mures si mi-a placut de fiecare data. 

Ce vizitam in Targu Mures? Obiective si locuri turistice 

Targu Mures: istorie si cultura 

Daca sunteti pasionati de muzee, atunci va spun din capul locului ca in Targu Mures sunt numeroase astfel de locuri: puteti vizita Palatul Culturii, o cladire impresionanta din ‘‘La Belle Epoque’’ a Transilvaniei, cu o sala captivanta de oglinzi, palat care gazduieste si Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie si de Arheologie, Biblioteca Judeteana si Filarmonica; Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Stiintele Naturii, Casa Memoriala si Biblioteca Bolyai Farkas, Casa Memoriala Avram Iancu si Galeria de Arta Nagy Imre

.

Targu Mures: orasul cu cele mai multe cladiri art nouveau din Romania

Daca vreti sa descoperiti istoria locului, atunci va recomand o vizita la Cetatea Medievala Targu Mures si cele 7 bastioane, iar pentru diversitatea culturala si cladiri construite in stil baroc si neoclasic, exista o lunga lista din care puteti alege sa vizitati case si palate celebre, precum Casa Kopeczi, cea mai veche cladire din oras, Palatul Toldalagi – primul palat nobiliar din oras, Palatul Teleki, Palatul Apollo, Palatul Kendeffy, Casa DuduczCasa de Piloni, Casa Palffy, Casa Gorog, Castelul Haller. De asemenea, puteti oricand viziona o piesa de teatru sau vizita teatrele din oras: Teatrul National, Teatrul Scena, Teatrul Studio si Teatrul Ariel – pentru copii si tineret. Catedrala Ortodoxa din Targu Mures este cea mai mare biserica din oras, dar si un punct de reper reprezentativ pentru arhitectura orasului. 

.

Targu Mures: un oras cu atractii pentru familiile cu copii 

Iar daca mergeti impreuna cu copiii la Targu Mures, atunci va sugerez sa vizitati si Gradina Zoologica de aici, pentru ca este cea mai mare gradina de acest fel din tara noasra si printre cele mai frumoase. Nu in ultimul rand, orasul e inconjurat de peisaje naturale pitoresti, numai bune pentru activitati in aer liber. Parcul Arini si Lacul Ursu sunt preferate de localnici si de turisti pentru relaxare in natura, dar si pentru practicarea diverselor sporturi si activitati recreative gandite pentru intreaga famile. 

Targu Mures: spatiu al evenimentelor si festivalurilor care atrag turisti 

In a doua jumatate a lunii mai in oras se organizeaza Zilele Muzicale Targumuresene, iar pe parcursul anului, orasul gazduieste si alte evenimente, pentru publicuri diverse: Festivalul International de Muzica de Camera Targu-Mures, Festivalul Constantin Silvestru si Sarbatoarea Vinului si a Mustului. 

Si pentru ca nu puteam rata si capitolul ce mancam in Targu Mures, nu trebuie sa va faceti griji pentru asta, datorita bucatariei locale, tipic transilvaneana si absolut delicioasa, fiind un mix intre bucataria romaneasca, maghiara si cea saseasca. 

Recomandare de cazare in Targu Mures

Pentru Targu Mures, recomandarea mea este hotelul Hampton by Hilton, inaugurat recent, chiar anul trecut, constand intr-o investitie de 11 milioane de euro realizata de Grupul Multiinvest, in partneriat cu Fundatia Pro Economica Alapítvány, despre care am mai scris si in trecut, aici

Hampton by Hilton este primul hotel de brand din Targu Mures si este dedicat atat oaspetilor care vin in oras pentru business, dar si celor care vor sa se relaxeze si sa exploreze orasul si imprejurimile. 

.

Un hotel pentru evenimente corporate dar si pentru turistii care doresc sa se bucure de un sejur in oras, in cuplu, single sau in familie, cu copiii

Hotelul clasificat la patru stele se afla pozitionat central, intr-o zona preferata de oamenii de afaceri care vin aici pentru intalniri si conferinte, dar si pentru ca este aproape de principalele obiective turistice din oras. Cu o suprafata utila de 5000 de metri patrati, hotelul Hampton by Hilton dispune de 115 camere cu un design elegant, dotate cu tot ce este necesar pentru un sejur confortabil. 

Hotelul ofera diverse facilitati, precum: bar, sali de conferinta, un HUB, sisteme IT si de securitate, astfel incat daca doriti aici organizarea unor evenimente sau conferinte, acestea se pot realiza in baza unui spatiu care ar putea gazdui pana la 140 de persoane. 

Hotelul Hampton by Hilton din Targu Mures dispune de camere cu diferite capacitati si dotari, de la camere standard single pana la camere de familie comunicante, fiind astfel potrivit atat pentru gazduirea oaspetilor care calatoresc in interes de business, cat si famililor care doresc sa viziteze orasul Targu Mures sau imprejurimile si sa se relaxeze. 

Pentru mai multe informatii despre hotel si pentru rezervari, accesati acest link

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]