fbpx
excursii-razvan-pascu

Echipa Visit Harghita vine pe final de an cu un nou proiect dragut, organizat impreuna cu Septimia Resort, de data aceasta o competitie culinara adresata tinerilor de 15-18 ani, elevi in clasele a IX-a si pana intr-a XII-a, concurs intitulat Tineri Bucatari si menit sa promoveze, pe de-o parte, gastronomia din Transilvania, iar pe de alta parte un stil de viata sanatos si pasiunea tinerilor pentru gatit. 

Cui se adreseaza concursul Tineri Bucatari?

Concursul de gatit este destinat tuturor elevilor din clasele a IX-a pana intr-a XII-a, din invatamantul liceal sau profesional (licee teoretice, tehnologice si scoli profesionale), cu predare in limba romana, maghiara si in limbile altor minoritati nationale din: Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Sibiu, Satu Mare, Salaj, Timis, Bucuresti. 

In ce consta proba concursului Tineri Bucatari?

Daca aveti in jur cunoscuti cu varste cuprinse intre 15-18 ani, interesati si pasionati de gatit si de gastronomie, acestia pot participa la competitie prin inregistrarea unui video cu o durata de minimum 5 minute in care sa prezinte prepararea unei retete, video ce trebuie trimis organizatorilor pana pe 15 decembrie la adresa marketing@septimia.ro, impreuna cu formularul de participare completat si reteta pe care acestia au pregatit-o. Fomularul de participare il puteti descarca de aici

De tinut cont ca in realizarea probei, este necesara elaborarea de retete bazate pe ingrediente locale, intrucat concursul urmareste si incurajeaza atat alimentatia sanatoasa, cat si preparatele traditionale. 

Etapele concursului Tineri Bucatari

Prima faza a concursului Tineri Bucatari consta in inscrierea participantilor pana la data de 15 decembrie prin transmiterea catre organizatori a videoclipului si a formularului de participare

Cea de-a doua etapa care va avea loc in ianuarie 2023 consta in selectia a cate 3 participanti din fiecare judet (in total vor fi alesi 51 de participanti). 

Urmatoarea etapa va fi si cea finala si va consta in doua semifinale. Acestea vor avea loc la Septimia Hotel & SPA Resort, in Odoheiu Secuiesc, unde vor fi invitati toti cei 51 de participanti alesi, alaturi de 17 profesori insotitori.

Semifinala 1 consta in prezentarea preparatelor specifice judetului de provenienta de catre echipe. Cei care se califica in semifinala 2 vor pregati preparate prezentate de bucatarul de la Septimia, urmand ca in finala sa se prepare un meniu specific judetului Harghita. 

Mult succes tuturor participantilor!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]