Baietii mei sunt cele mai frumoase daruri pe care le-am primit de la viata. De fiecare data cand petrec timp cu ei ma simt cel mai norocos, ma incarc cu energie buna, caldura, zambete, reinvat sa ma bucur mai mult de orice lucru micut. Ei ma inspira si sunt motorul meu atunci cand simt ca nu mai pot, ca am obosit, ca ‘’am ramas fara baterii’’.
Si pentru ca sunt atat de mult timp plecat de acasa, caut ca in tot timpul petrecut impreuna sa fiu cat mai mult prezent, sa ma deconectez de orice altceva, ceea ce presupune si sa ma implic cat mai mult in activitatile lor de zi cu zi: dus la scoala, luat de la scoala, mers cu ei la inot, la tuns, la cumparaturi, etc.
Ca atare, cand am aflat ca la scoala lui Alex incepe in fiecare vineri un program care se numeste „La Povesti, cu Parintii” in fiecare vineri, stiind ca voi fi plecat multe vineri de acum inainte, mi-am luat inima in dinti si m-am inscris sa fiu primul parinte care merge sa le citeasca copiilor din clasa o poveste si sa se joace cu ei. Evident pentru copilul care isi vede parintele acolo este un motiv de mandrie si bucurie, asa ca recomand asta tuturor scolilor, este un lucru atat de simplu, dar cu efect pe termen lung. Alex a fost mega bucuros sa il stie acolo pe “tati”.
.
Le-am citit lui si colegilor sai dintr-o carte de aventuri de calatorie pentru copii, pe care am scris-o de vreo 2 ani, insa pe care din lipsa de timp (inca) nu am publicat-o. Insa le-a placut mult, asa ca le-am citit 2 capitole, despre Paris si Japonia. Apoi am facut niste exercitii cu tematica de calatorie, dar am folosit si harta lumii pentru a cauta tari si continente. Iar daca despre cartea de povesti spuneam ca inca nu este finalizata, ei bine, exercitiile cu si despre calatorii fac parte din noua brosura #FamiliaCălătorescu, pe care o veti putea descarca si voi de mai jos.
Calatoreste istet cu #FamiliaCălătorescu – Activitati practice pentru micii calatori, powered by Groupama
Mare parte din timpul pe care il petrec cu Alex si cu Vladut vorbim cate-n luna si-n stele. Alex deja stie si intelege o sumedenie de lucruri despre multe tari ale lumii. Povesteste oricui are ocazia despre destinatiile in care a fost, despre continentele si companiile aeriene pe care le stie, despre hoteluri si avioane, despre emisfere, pirati, testoase Aldabra, despre Frankenstein si trenuri rapide.
Fratiorul lui, Vladut, il asculta mereu fascinat, si mai nou, ii calca pe urme fratelui sau tare mandru ca si el stie multe lucruri despre animale si pasari din jungla sau savana, despre rauri, fluvii, mari si oceane, dar si despre alte culturi, diferite de a noastra si curiozitati despre alte popoare ale lumii! Daca sunteti parinti, o sa ne intelegeti mandria si ceea ce simtim eu si Andra cand ii vedem asa.
Chiar ma bucur si eu ca un copil cand pot colora cu ei, decupa, cauta diferente intre imagini sau deslusi labirinturi, construi lego-uri si puzzle-uri. Despre asta este vorba si in noua brosura #FamiliaCălătorescu, realizata cu sustinerea Groupama Asigurari, carora le multumesc pe aceasta cale ca fac posibil ca acest material educativ sa ajunga intr-un mod gratuit in casele cat mai multor parinti si copii.
Sunt constient ca odata cu timpul, copii vor creste si vor incepe sa fie din ce in ce mai atrasi de alte lucruri, dar pana atunci vreau sa profit la maximum de timpul asta care nu se mai intoarce niciodata. Si sunt convins ca la fel ca mine simt si ceilalti parinti care au copii de varste apropiate cu ai nostri.
Despre ce este noua Brosura #FamilaCălătorescu?
Dupa cum ii spune numele, Calatoreste istet cu #FamiliaCălătorescu! Activitati practice si educative pentru micii calatori a fost creata in jurul tematicii calatoriilor cu avionul. Printre temele educative pe care am dorit sa le abordez in brosura sunt: de ce ai nevoie atunci cand calatoresti (documente importante si utile in calatorii), ce este un pasaport, cum arata si ce date contine acesta, cum arata un aeroport si locul in care sunt lasate bagajele, imbogatirea vocabularului copiilor cu termeni specifici acestui domeniu (check-in, check-out, bagaj de cala, poarta de imbarcare si meseriile intalnite in domeniul aviatiei, dar si in aeroport).
Desigur, toate activitatile sunt gandite si testate cu proprii copii, astfel incat sa fie adaptate varstei lor. Alex are acum 7 ani, iar Vladut se apropie de 5 ani si le-au facut fara prea mult ajutor din partea mea. Recomand aceastra brosura pentru orice copilas de 4 ani +, chiar si pentru cei mai micuti, cu ghidaj din partea parintelui.
.
Altfel spus, brosura Calatoreste istet cu #FamiliaCălătorescu” are la baza jocuri practice si educative, precum: jocuri de asociere a obiectelor cu o imagine corespondenta, activitati de scriere si citire, de recunoastere tip cauta si gaseste, de orientare in spatiu, desen, colorat, labirinturi, unit, decupat cu foarfeca si lipit.
Cum puteti obtine gratuit Brosura cu jocuri practice Calatoreste istet cu #FamiliaCălătorescu?
Brosura este pusa la dispozitia tuturor, in mod gratuit, de catre Groupama Asigurari si o puteti descarca dand click pe acest link. O puteti printa color si de aici inainte, pregatiti creioanele colorate si… sa inceapa distractia!
Daca va plac joculetele noastre si activitatile practice, va invitam sa descarcati de aici si celelalte doua brosuri #FamiliaCalatorescu aparute pana acum:
Coloreaza, decupeaza, lipeste si invata Geografia cu #FamiliaCǎlǎtorescu
si
Coloreaza, decupeaza, lipeste si invata mai multe despre Franta cu #FamiliaCǎlǎtorescu
Spor la joaca si la invatat despre calatorii!
Daca v-a fost utila brosura, m-as bucura sa impartasiti link-ul de descarcare si cu alti parinti pe care ii cunoasteti, ca sa ajunga la cat mai multi copii!