excursii-razvan-pascu

De la destinatiile pe care le alegem, pana la felul in care facem rezervarile de vacanta, de la accesul atat de usor la informatii si pana la experienta traita la destinatii, digitalizarea a jucat un rol important in definirea turismului asa cum il stim noi acum.

Dar de multe ori, tocmai complexitatea tehnologiilor utilizate in aeroporturi, a dat batai de cap deopotriva pasagerilor si personalului. S-a intamplat ca in aeroporturi sa pice curentul, iar sistemele de operare sa nu mai functioneze, checkin-ul si alte formalitati specifice inaintea imbarcarii neputand fi efectuate. Desi aceste situatii nu sunt dese,  chiar si o ora de intrerupere a serviciilor din aeroport, pot afecta programul tuturor zborurilor. De la printarea listei pasagerilor si pana la comunicarea intre personalul aeroportului, intreg sistemul poate fi afectat si `dat peste cap`.

Cu toate acestea, dincolo de ceea ce se poate intampla cand digitalizarea nu pare a fi de partea noastra,  daca ne uitam la avantajele ei, putem spune ca acestea cantaresc mult mai mult si ne fac viata infinit mai usoara. Atat cea personala, cat si profesionala. Si asta va pot spune din proprie experienta.

Pandemia a accelerat digitalizarea serviciilor si in Romania

Daca ati mai citit dintre articolele mele anterioare sau daca ma urmariti pe Facebook, probabil m-ati mai auzit spunand ca din punctul meu de vedere, printre putinele parti bune ale acestei pandemii se numara solutiile inovatoare pe care antreprenorii din HORECA au fost cumva ‘fortati’ sa le adopte.

Self check-in-urile, aplicatii bine puse la punct pentru unitatile de cazare, de unde iti poti comanda inclusiv servicii de room service, scanarea codurilor QR pentru descarcarea meniurilor, metoda pe care am intalnit-o cel mai des, plus multe altele, toate au devenit astazi o normalitate (si) pe piata ospitalitatii din Romania. Mai bine mai tarziu decat niciodata, as putea spune, caci aceasta pandemie si gravitatea situatiei i-a facut pe romani sa-si dea seama de beneficiile includerii serviciilor digitalizate in business-urile lor. Chiar si plata cu telefonul, obicei destul de intalnit in afara tarii, a devenit si pentru noi o metoda tot mai uzuala.

Si, pentru ca lucrurile acestea se deprind cu putin ajutor, in timp, prin invatare si practica, eu sugerez tot mai multor antreprenori si nu numai sa investeasca resurse in digitalizarea serviciilor interne sau externe si, mai ales, a echipei. Caci solutiile digitale pot contribui activ atat la crearea si imbunatatirea locurilor de munca, dar si la cresterea calitatii serviciilor oferite, iar in prezent, statele membre ale UE se confrunta cu un deficit estimat de 1 milion de experti in domeniul digital, conform statisticilor oficiale. 

Data fiind nevoia de cursuri si specializare in acest sens, Tech Academy isi doreste sa contribuie activ la digitalizarea fortei de munca din Romania, prin cursurile gratuite pe care le ofera.

Fiecare dintre participantii la aceste cursuri beneficiaza de 10 ore de consiliere profesionala pentru stabilirea actiunilor viitoare si identificarea nevoilor de invatare conform aptitudinilor actuale si a nivelului la care se afla. Apoi, toti cursantii participa la un program accelerat de 80 de ore de dezvoltare a competentelor digitale, un fel de IT Bootcamp.

Participarea la Tech Academy este voluntara si gratuita, iar grupul tinta va fi compus din minim 660 de persoane, angajati cu contract individual de munca (cu norma intreaga sau cu timp partial), inclusiv PFA si intreprinderi individuale, cu domiciliul sau resedinta in regiunile Sud Vest, Sud si Sud Est si varsta cuprinsa intre 25 si 64 ani.

Eu va incurajez sa va inscrieti, indiferent daca va doriti sa va imbunatatiti abilitatile individuale sau vreti sa le transpuneti apoi in echipa sau in business, mai ales in contextul actual, in care solutiile smart si originale va pot schimba cursul business-ului si al carierei.

Pentru inscrieri, puteti trimite un email la adresa [email protected] sau ii puteti suna la numarul de telefon 0766491192, persoana de contact Borcos Ciprian – coordonator selectie grup tinta.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]