excursii-razvan-pascu

De fiecare data cand sunt in tara, incerc sa petrec cat mai mult timp cu familia si, in acelasi timp, sa exploram cat mai mult Romania. Fie ca plecam cateva zile sau ne programam un sejur intreg, fie ca „dam o fuga” pana la muzeul Astra din Sibiu sau ne ducem sa exploram zona Secuimii, ca mergem in Delta Dunarii sau spre vestul tarii, nu sunt diferente prea mari in ceea ce priveste “rutina” noastra de pregatire a excursiilor. 

Iar aici ma refer nu doar la bagaje, medicamente sau jocuri pentru copii, ci si la nelipsita asigurare de calatorie. Desi, de fel, suntem obisnuiti sa facem asigurari doar pentru deplasarile in straintate, ei bine, cei de la Groupama Asigurari ofera posibilitatea sa iti faci asigurare de vacanta inclusiv daca pleci in concediu in tara. Intr-adevar, este mai „simplu” sa rezolvi orice situatie imprevizibila apare atunci cand esti in tara ta, insa acesta nu mi se pare un argument suficient de puternic pentru care asigurarea de calatorie sa lipseasca din “bagajul” vostru de vacanta atunci cand porniti la drum prin Romania. 

Pachetele de asigurari de la Groupama Asigurari se adreseaza atat clientilor romani, cat si straini, care achizitioneaza vacante in Romania prin agentii de turism sau direct prin rezervari individuale.

Astfel, fie ca apelati la o agentie de turism sau va rezervati singuri utilizand site-uri de profil sau direct de la furnizori (hoteluri, pensiuni, companii aeriene, etc), asigurarea de calatorie poate fi achizitionata in conditii normale, in functie de preferintele si nevoile voastre.

Produsul de baza

Produsul de baza include asigurarea pentru urgente medicale (suma asigurata pana la 10.000 euro) si accidente (in cuantum de pana la 1.000 euro), oferind turistilor acces 24/7 la organizarea si decontarea directa a serviciilor de asistenta.

Pe langa asta, aditional pachetului initial, puteti alege si servicii suplimentare care sa se potriveasca nevoilor voastre.

Care sunt conditiile incheierii unei asigurari pentru calatorii in Romania de la Groupama Asigurari?

Durata minima pentru care poate fi achizitionata asigurarea este de 4 zile, doar pentru calatorii in scop turistic pe teritoriul Romaniei si, asa cum mentionam mai sus mai sus, cuprinde:

– pachetul de baza (asigurare de urgente medicale + asigurarea de accidente) 

– pachetul de asigurari suplimentare, cum ar fi: asigurarea de protectie privind anularea calatoriei (storno), asigurarea pentru accidente din sporturi de sezon, asigurarea pentru calatoriile cu avionul, asistenta rutiera si asigurarea pentru intreruperea/extinderea calatoriei.

Desi sunt o persoana optimista de fel, recomand cu tarie asigurarile care includ si clauza Storno, mai ales ca ultimul an si jumatate ne-a demonstrat ca se poate intampla orice de pe o zi pe alta, de la o ora la alta, si te vezi nevoit sa iti anulezi toate planurile. 

Daca aveti o asigurare storno, indiferent de evenimentul neprevazut care va impiedica sa mai plecati in vacanta, aveti totul asigurat si nu pierdeti banii. De exemplu, in cazul in care sunteti confirmat pozitiv cu COVID inainte de a pleca in calatorie, daca ai clauza Storno in pachetul de asigurare, iti primesti banii inapoi, rambursandu-se chiar si cheltuielile de genul biletelor la evenimente, bilete de acces la muzee, concerte, experiente spa, zboruri de agrement etc, pe langa cele “obisnuite”, cu transportul si cazarea. Totodata, in aceasta perioada, chiar si daca esti nevoit sa iti intrerupi sau extinzi calatoria pe motive de izolare/carantinare sau chiar internare, cheltuielile achitate pentru cazare/hrana, telefon, bilet de avion etc. sunt acoperite de catre Groupama Asigurari fara costuri suplimentare. 

Cum te ajuta, concret, o asigurare de calatorie?

Daca inca va intrebati la ce va ajuta o asigurare de calatorie, va spun ca este printre cele mai bune „investitii”, atunci cand vine vorba de excursiile voastre. Pe de-o parte, va scuteste de pierderea unor sume mari de bani in cazul unor evenimente nefericite, pe de alta parte, va asigura un oarecare confort psihic atunci cand sunteti in vacanta, stiind ca oricand puteti avea parte de asistenta. Pretul unei astfel de asigurari porneste de la 34 lei pentru persoanele de pana in 60 de ani, iar daca sunteti interesat, de exemplu, si de optionalul privind sporturile de sezon, pretul incepe de la 48 lei.

Astfel, in cazul unei urgente medicale, veti primi suport 24 din 24 la numarul de telefon dedicat (0374.110.115), urmand apoi sa vi se ramburseze toate costurile asociate.

Mai multe detalii despre asigurarea pentru calatorii in Romania gasiti aici. Tot aici va puteti face calculele pentru cat va costa asigurarea de calatorie si puteti sa o emiteti tot online, primind polita de asigurare pe email. Asigurarea se poate face nu doar pe site, ci si la orice sediu Groupama Asigurari din tara sau la orice broker de asigurari care lucreaza cu ei.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!