excursii-razvan-pascu

As putea sa va povestesc si sa scriu articole intregi despre calatorii, despre destinatii exotice si indepartate, despre farmecul locurilor pe care le vizitez, despre oamenii pe care ii intalnesc si despre toate amintirile pe care mi le-am creat de-a lungul anilor.

Asta si pentru ca iubesc ceea ce fac, iubesc sa (re)descopar cele mai frumoase locuri din lume si, mai ales, sa impart aceasta bucurie cu turistii mei. De multe ori sunt intrebat cum am reusit sa fac asta, cum am crescut in domeniu, cum am reusit sa imi pastrez mereu imaginea si increderea pe care oamenii mi-o ofera. Sa fiu sincer, sunt multe lucruri care m-au ambitionat si motivat. Cred, totusi, ca principalul “combustibil” a fost pasiunea sincera pentru calatorii, combinata cu perseverenta, dar si grija fata de turistii mei si fata de partenerii mei.

De fiecare cand puneam sub lupa activitatea mea, cand cautam “fondul” in toata forma calatoriilor mele, ma ajuta sa revin la baza, adica la pasiunea mea sincera pentru calatorii. Daca nu ma simt inspirat, daca imi lipseste motivatia, daca sunt obosit sau daca simt nevoia sa gasesc sens in ceea ce fac, calatoriile ma ajuta sa imi eliberez mintea si sa gasesc noi moduri creative de a continua.

Nu vreau sa intru in clisee legate de “pasiune”, dar sfatul meu sincer pentru absolut toata lumea este sa isi canalizeze energia intr-o directie in care se simt impliniti si care le aduce bucurie. Viata este prea scurta ca sa o petreci intr-o activitate care nu iti aduce placere.

Nu intamplator am inceput povestea despre pasiune. Am primit aceasta invitatie de a scrie despre pasiunea mea pentru calatorii de la Nespresso, brandul de cafea de care am devenit aproape dependent, cu ocazia lansarii Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada, un nou sortiment de cafea in editie limitata din gama Master Origin, cu o poveste aparte.

.

Recunosc ca sunt un iubitor mai impatimit de cafea de cand am descoperit Nespresso. Este un brand care a revolutionat modul in care se bea cafea in toata lumea, care reuseste sa ofere cafea de cea mai inalta calitate si aparate care sa se integreze in bucatariile minimaliste ale vremurilor noastre, care a raspuns mereu cerintelor clientilor, a simplificat lucrurile si a reusit sa ofere o modalitate moderna de a duce mai departe “traditia cafelei” din diferitele tari de origine din care provin boabele de cafea folosite pentru sortimentele lor. 

Nespresso ne-a aratat ca poti obtine o cafea excelenta la tine acasa, cu un aparat micut si o capsula de cafea.

Pana acum 3 ani, cand i-am facut cadou sotiei un aparat Nespresso nu eram mare amator de cafea. M-a inspirat insa ascensiunea brandului in Romania, toate campaniile lor de comunicare si recunosc ca m-am indragostit de blend-ul Ethiopia. Mai mult, Nespresso este un brand foarte raspandit in zona ospitalitatii si pe care l-am intalnit in foarte multe hoteluri premium in care am stat. Pentru o persoana care petrece destul de mult timp prin hoteluri, este un detaliu care conteaza enorm acum.

Revenind la povestea noului sortiment in editie limitata, poate cel mai interesant lucru de spus despre ea este chiar metoda de procesare folosita si, factorul cheie al acestui proces, pasiunea pe care fermierii si specialistii Nespresso o pun in fiecare detaliu.

Datorita conditiilor climatice exceptionale, fermele din Nicaragua sunt recunoscute pentru microloturile de cafea cultivate in cantitati limitate de fermieri iscusiti. In cautarea cestii de cafea perfecte, expertii Nespresso au experimentat cu metoda de procesare a boabelor de cafea prin fermentatie, o metoda ce a crescut in popularitate in ultimii ani. Aceasta permite boabelor de cafea sa dezvolte arome surprinzatoare si un profil aromatic distinct.  Boabele de cafea Arabica Marsellesa folosite pentru obtinerea acest sortiment Nespresso provin dintr-o plantatie situata la altitudini mari din muntii din zona Matagalpa si sunt culese manual, de catre fermieri pasionati si dedicati cafelei. Caci, cu riscul de a ma repeta, reiterez ca indiferent de ceea ce faci, daca faci cu pasiune si dedicare, atunci rezultatele nu pot fi decat exceptionale. La fel ca Nespresso.

.

Recoltarea cireselor de cafea are loc la maturitate, cand gustul dulceag al pulpei este perfect echilibrat. Odata culese, acestea sunt stropite cu drojdie naturala si lasate la fermentat pentru 72 de ore. Drojdia este eliminata in procesul de inlaturare a pulpei cireselor de cafea si prin prajire, insa efectul ei asupra boabelor de cafea determina dezvoltarea unor arome naturale distincte, ce sunt relevate in timpul extractiei.

Va spuneam anterior ca sunt mare iubitor al blend-ului Ethiopia. Insa incerc mereu si sortimentele noi, lansate periodic de Nespresso. Mai ales ca ma fac sa visez la calatorii in destinatii inedite, cum ar fi Nicaragua – tara din care provin boabele de cafea pentru noul sortiment Nespresso Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada, Acesta face parte din gama Master Origin, ce contine doar sortimente provenite dintr-o singura tara de origine si ofera tuturor celor pasionati de cafea ocazia de a descoperi gusturi si profiluri aromatice unice, , in calatorii senzoriale aparte

.

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada vine ambalat in capsule realizate cu 80% aluminiu reciclat. Ca parte a programului Nespresso AAA Sustainable Quality™, 20 de ferme din regiunea La Cumplida asigura cafeaua necesara pentru producerea acestui sortiment in editie limitata. Colaborarea ofera oamenilor din regiune locuri de munca si contribuie la bunastarea comunitatilor de fermieri, cat si la imbunatatirea calitatii cafelei obtinute, prin implementarea de practici de agricultura sustenabila. De asemenea, Nespresso sprijina dezvoltarea fermelor si sustine productia de cafea de cea mai inalta calitate in aceasta regiune prin plantarea a 100.000 de copaci, al caror rol este de a impiedica alunecarile de teren si de a oferi umbra necesara dezvoltarii plantelor de cafea.

De unde poate fi cumparat noul sortiment de cafea Nespresso?

MasterOriginNicaragua La Cumplida Refinada poate fi cumparat din magazinele Nespresso precum si online de aici. Ce imi place cel mai mult la acest nou sortiment? Ca nu este foarte tare (oricat as incerca, nu reusesc nicicum sa ma limitez la o singura cafea pe zi), are intensitate 5, imi plac notele dulci, fructate, de cirese confiate si boabe de rodie si, “on top of all”, ca se recomanda a fi baut fix cum imi place mie cafeaua: espresso (40 ml), simplu, fara lapte, fara zahar. Cafea facuta cu grija si pasiune, cu un profil aromatic intens si totodata echilibrat.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!