excursii-razvan-pascu

Am inceput sa calatoresc, sa descopar lumea si sa invat despre fiecare cultura in parte de foarte multi ani. De-a lungul timpului, am calatorit singur, in cuplu, alaturi de prieteni, familie, de copii sau cu grupuri de turisti. Si, desi calatoriile cu Andra au fost speciale, acum, calatoriile noastre preferate au  devenit cele alaturi de prichindeii nostri, Alex si Vladut.

De la copii avem mereu ceva de invatat si, chiar daca noi suntem „mami si tati”, uneori raman uimit de intelepciunea de care dau dovada cei mici. Eu incurajez mereu calatoriile alaturi de copii si, de fiecare data cand plecam impreuna le explic de la inceput ce avem de facut, unde vom merge, ce vom vizita, astfel incat sa stie la ce sa se astepte. 

Este incredibil cat de mult inteleg si preiau de la noi cei mici, tocmai de aceea ma bucur ca am sansa sa le ofer deschidere catre lumea larga. Nu stiu cate isi vor aminti peste ani, dar stiu sigur ca vor avea mereu sentimentul de exploratori, ca vor fi mereu deschisi sa cunoasca oameni din culturi diferite, sa le inteleaga si sa le respecte traditiile si obiceiurile.

Pornind de la aceasta idee, fac si tot posibilul pentru a le asigura un viitor mai usor, in care sa nu aiba grijile pe care le-am avut noi si in care sa creada ca totul este posibil, prin dedicare, munca si pasiune. Printre ,,masurile” pe care le-am luat pentru copiii mei, ca ei sa aiba un parcurs oricat de putin mai usor, se afla si asigurarile de viata cu economisire. 

Asigurare de viata cu economisire pentru copii

Asa cum spun si partenerii mei de la Groupama Asigurari, fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau, siguranta si suport in proiectele importante ale vietii, oricare ar fi acestea: studii, casatorie, proiecte sau demararea unei afaceri pe cont propriu.

Si eu imi doresc sa ii sprijin pe copiii mei, cat pot, in indeplinirea visurilor lor. De aceea, primul pas si cel mai important, dupa educatia si mindset-ul deschis fata de lume, am considerat a fi o asigurare cu economisire pentru copii.

Produsul propus de Groupama Asigurari presupune economisirea de acum, pentru suportul financiar din viitor. Ofera, de asemenea, protectie financiara garantata in cazul in care din cauza unui accident sau imbolnaviri nu se va mai putea bucura de sprijinul nostru, al parintilor.

De ce asigurarea de viata cu economisire pentru copii?

Printre primele argumente pe care as putea sa vi le dau aici se numara siguranta unui sprijin de ordin financiar atunci cand cei mici vor avea de luat decizii singuri, vor avea nevoie de resurse pentru indeplinirea anumitor proiecte personale sau pentru situatiile imprevizibile.

De asemenea, o astfel de asigurare implica si posibilitatea planificarii unui viitor (mai) sigur pentru copii.

Sunt de parere ca mentalitatea conform careia copiii nostri trebuie sa invete prin aceleasi cai prin care am invatat si noi este putin invechita. Bineinteles, aici nu ma refer la a-i rasfata peste masura sau a nu a le dezvolta simtul responsabilitatii, ci spun doar ca daca avem puterea de a-i feri, cat de cat, de dificultatile pe care noi le-am intampinat, asta i-ar ajuta si mai tare in a deveni adultii maturi, responsabili si cu incredere in sine, cu putere de schimbare, de care societatea noastra are nevoie.

La Groupama Asigurari exista doua optiuni de astfel de asigurari dintre care poti alege, in funcite de necesitate si nevoi, astfel:

·       Optiunea Standard – asigurarea poate fi incheiata de unul dintre parinti

·       Optiunea Premium – asigurarea poate fi incheiata de ambii parinti

Stiu ca nu este tocmai placut sa ne gandim la scenarii sumbre si, cumva, asigurarile au devenit un subiect tabu, despre care oamenii se feresc sa vorbeasca. Eu ma gandesc, totusi, realist si imi dau seama ca nu putem garanta cat sau cum vom trai, ci putem preveni o problema, iar acest lucru vreau sa il fac si pentru copiii mei. Astfel, daca alegeti Optiunea Premium, ambii parinti vor fi protejati de asigurarea de viata, iar in cazul decesului parintilor compania de asigurari preia plata primelor, astfel incat copilul va primi suma de bani la finalul contractului chiar daca nu au mai fost achitate primele de asigurare, iar in cazul in care totul este in regula cu parintii la maturitatea politei de asigurare, atunci copilul primeste cand devine adult suma acumulata prin componenta de investie.

Asigurarea de viata cu economisire pentru copii se poate incheia de cand copilul este bebelus, pentru o perioada minima de 10 ani. La finalul asigurarii, copilul nu poate fi mai mare de 25 de ani.

Pentru a asigura continuitatea contractului, pentru ambele optiuni se poate atasa Exonerare de la plata primelor de asigurare (preluarea platii primelor) ca urmare a invaliditatii contractantului principal, iar pentru Optiunea Standard se poate adauga exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a decesului sau invaliditatii din accident a contractantului.

Pentru un suport financiar imediat in cazul unui eveniment nefericit, la optiunea Premium se poate atasa si Asigurarea suplimentara de deces din orice cauza pentru contractantul principal. Concret, in caz de deces (din orice cauza, nu doar accident) al parintelui care plateste polita de asigurare, copilul primeste suma asigurata. 

Despre diferitele grade de complexitate ale acestui produs, despre clauze suplimentare, inclusiv de investitie, studii sau medicale, dar si despre optiunile pe care le au parintii atat pentru economisire, dar si pentru asigurari in caz de accidente am discutat LIVE pe Facebook Irina Iancu, Director Asigurari Persoane in cadrul Groupama Asigurari.

.

Asigurari suplimentare

Pentru ca fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau, exista posibilitatea de a adauga asigurari suplimentare, create pentru situatii neplacute cum ar fi spitalizarea sau interventia chirurgicala a copilului ca urmare a unui accident. Cum spuneam si mai sus, chiar daca nu ne place sa ne gandim la scenarii de genul acestea, nu putem sa ne prefacem ca nu ar exista o astfel de posibilitate. Iar preventia este una dintre cele mai bune decizii pe care le putem lua, atat pentru noi, cat si pentru cei dragi. 

Astfel, pe langa pachetul de baza, puteti adauga si asigurari suplimentare, obtinand protect­ie completa, astfel:

spitalizarea copilului ca urmare a unui accident;

interventii chirurgicale suferite de copil ca urmare a unui accident;

exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a invaliditatii contractantului (de exemplu parintele);

deces din orice cauza pentru contractantul principal (aceasta asigurare suplimentara se poate atasa doar daca ai ales Optiunea Premium).

asigurarea suplimentara de investiţie – mai multe detalii despre aceasta asigurare suplimentara gasiti aici.

Ce implica asigurarile suplimentare? 

Exista de asemenea posibilitatea de a plati prime suplimentare oricand pe durata contractului si puteti alege din 3 fonduri de investitie cu grade diferite de risc, prin atasarea Asigurarii suplimentare de Investitie. Platile sunt unice la fiecare atasare astfel incat asigurarea ofera flexibilitate in alegerea momentului platii, a valorii sau a mixului de fonduri. Astfel: 

– Se ataseaza la emiterea politei de baza sau pe parcursul valabilitatii acesteia, cu conditia ca polita de baza sa fie in vigoare inca minim 5 ani.

– Prima minima 300 lei, prima maxima 65000 de lei, plata unica suplimentara.

Ofera o mai buna valorificare a resurselor financiare, fara obligativitatea unor plati recurente.

Nu este necesara evaluare medicala iar valorile obtinute nu sunt impozitate.

Prima se investeste in unul sau mai multe dintre fondurile disponibile, in functie de alegerea fiecaruia dintre noi.

Se poate solicita modificarea procentelor de alocare in fonduri sau sa optati pentru un alt fond prin transfer.

Exista posibilitatea rascumpararii partiale sau totale a Contului de Investitie.

Care sunt principalele avantaje ale unei astfel de asigurari?

1. In  primul rand, pentru ca scopul acestor pachete este ca fiecare dintre noi sa beneficieze de contractul potrivit, aveti parte de flexibilitate. Astfel, puteti sa alegeti structura contractului. Mai exact, aveti posibilitatea atasarii asigurarilor suplimentare care sa extinda acoperirea politei de baza, astfel incat aceasta sa corespunda in permanenta nevoilor de protectie.

2. De asemenea, puteti stabili durata contractului, valoarea sumelor asigurate pentru contractul de baza si pentru asigurarile suplimentare si valoarea si frecventa de plata a primelor de asigurare.

3. Pe perioada contractuala beneficiati de protectie impotriva inflatiei pentru contractele in lei si de indexare pentru cele in valuta, avand astfel sigurant­a capitalului investit. 

4. Beneficiati si de participare la profit prin marirea sumei asigurate sau prin acumularea de beneficii in cont separat, incepand cu cea de-a treia aniversare a politei si vi se garanteaza atat promptitudine la plata indemnizatiilor de asigurare, cat si consiliere in identificarea unei solutii financiare optime pentru voi.

Cat costa o asigurare de viata cu economisire pentru copii? 

Pentru a va face o idee cam ce implica o astfel de asigurare, ce avantaje si care sunt sumele despre care vorbim, am apelat la Groupama Asigurari, cu ajutorul carora am facut o serie de simulari, pentru un copil de 6 ani, unul de 3 ani, precum si pentru un bebelus de 1 luna.

1. Copil 6 ani – Optiunea Premium

Pentru o asigurare pe 12 ani si o suma asigurata 40.000 lei, prima lunara este de 294 lei, la care se poate adauga:

Exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a invaliditatii contractantului principal (parintele) – 14 lei

Asigurare suplimentara de deces pentru contractantul principal (parintele) 40.000 lei – 6 lei

Spitalizare ca urmare a unui accident (pt copil) 450 lei/zi spitalizare (valoarea maxima) – 16 lei

Interventie chirurgicala ca urmare a unui accident (pt copil) 15.000 lei (valoarea maxima) – 12 lei

2. Copil 3 ani – Optiunea premium

Pentru o asigurare cu durata de 15 ani si o suma asigurata de 40.000 lei, prima lunara este 240 lei, la care se poate adauga:

Exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a invaliditatii contractantului principal – 11 lei

Asigurare suplimentara de deces pentru contractantul principal 40.000 lei – 7 lei

Spitalizare ca urmare a unui accident (pt copil) 450 lei/zi spitalizare (valoarea maxima) – 16 lei

Interventie chirurgicala ca urmare a unui accident (pt copil) 15.000 lei (valoarea maxima) – 12 lei

3. Bebelus 1 luna – Optiunea Standard

Pentru o asigurare pe 15 ani, cu o suma asigurata de 30.000 lei, prima lunara este de 170 lei, la care se poate adauga:

Exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a decesului sau invaliditatii din accident a contractantului – 7 lei

Spitalizare ca urmare a unui accident (pt copil) 450 lei/zi spitalizare (valoarea maxima) – 16 lei

Interventie chirurgicala ca urmare a unui accident (pt copil) 15.000 lei (valoarea maxima) – 12 lei

In momentul la care contractul ajunge la maturitate, se primeste suma asigurata garantata si participarea la profit.

Cum inchei o asigurare cu economisire pentru copii?

Completati formularul de aici si un reprezentant Groupama Asigurari va va ghida si consilia in alegerea unei variante optime pentru nevoile si posibilitatile voastre financiare.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!