Uitandu-ma in urma la tot ceea ce a insemnat anul 2020, care a inceput cum nu se poate mai frumos, fiind in Caraibe si apoi cu o vacanta in Seychelles si Maroc, dar a continuat cu incertitudine, temeri, decizii last-minute si multe nopti nedormite, imi dau seama ca flexibilitatea a fost cuvantul cheie al anului. In functie de cat de rapid am reusit sa gasesc solutii ,,altfel” pentru business-ul nostru, de cat de creativ si de dispus sa imi asum riscuri am fost in momente critice, am avut de castigat sau de pierdut.
Desi de cateva ori mi s-a parut ca nimic nu iese cum trebuie, iar luminita de la capatul tunelului parea tare departe, am reusit de fiecare data sa vad partea buna, sa analizez lucrurile prin alta lupa si din alta perspectiva pentru a avea succes si a atrage energii bune, pozitive, care sa ma ajute sa merg mai departe.
Astfel, intr-un an in care industria turismului a fost printre cele mai afectate, am reusit totusi sa ma bucur si de calatorii si sa tin in picioare si business-ul nostru de organizare de evenimente corporate, la care muncesc de peste 8 ani. M-a ajutat insa si faptul ca de 3-4 ani nu imi mai pun toate ouale in acelasi cos si am diversificat business-urile. Unul dintre cele mai fericite momente a fost cand, la final de august, am reusit sa reiau calatoriile de grup si am plecat in Islanda cu un nou grup de turisti, primul din era COVID.
.
Povestea mea #BestInShow de vara trecuta sau cum m-a salvat rapiditatea in decizii
La invitatia Dell, brandul de laptopuri pe care il folosesc de ani de zile in vacantele mele, vreau sa va povestesc momentul meu de #Bestinshow din 2020, momentul acela in care am simtit ca “I‘ve got this”, dupa ce ma plimbasem de la agonie la extaz, in doar cateva ore.
Aceasta provocare a venit catre mine in contextul in care laptopul Dell XPS 13 Ultrabook a fost votat 5 ani la rand “Best in Show”, iar Dell si XPS au iesit in intampinarea publicului larg cu initiativa de a invata cu totii, unii de la ceilalti, din exemplele pozitive pe care le intalnim in viata si care sunt ca o gura de aer proaspat, mai ales in perioade complicate, cum este aceasta a pandemiei. Coincidenta sau nu, tot de circa 5 ani folosesc si eu laptopurile Dell.
–
De pe la inceputul verii, cochetam cu ideea de a face un grup in Islanda, o tara sigura, cu foarte putine cazuri de Coronavirus, muuuult mai sigura decat Romania, unde urma sa ne petrecem mare parte din timp in mijlocul naturii, in aer liber, cu distantare sociala cat cuprinde.
Initial, trebuia sa plecam pe 22 august, dar ceva schimbari la zboruri ne-au mutat excursia pe 20 august. Nimic de speriat. Un prim grup s-a completat tare rapid, oamenii erau (si sunt in continuare) dornici sa calatoreasca, astfel ca am deschis inscrierile pentru un al doilea grup, cu plecare din 27 august.
Ne documentasem temeinic despre destinatie, stiam ca la intrarea in Islanda ii testeaza pe toti turistii, dar am agreat oricum cu totii sa ne testam si in Romania, ca sa nu avem surprize neplacute in Islanda, sa plecam linistiti in vacanta si, bineinteles, in cazul in care cineva era descoperit pozitiv asimptomatic inainte de plecare, sa poata beneficia de asigurarea storno si sa recupereaze banii pe excursie.
Cand socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ…
Cu doar cateva zile inainte de plecare, intr-o vineri seara ce se anunta a fi una linistita, am primit vestea ca din 20 august Islanda urma sa isi schimbe regulile de acces in tara.
Ce insemna asta pentru noi? Ne-am fi inceput vacanta cu 5 zile de carantina.
Ce am facut? Efectiv ne-am dat peste cap sa salvam circuitul si sa plecam cu 2 zile mai devreme in calatorie, astfel incat sa prindem ,,ultimul tren” pentru a vizita Islanda fara a fi nevoie de carantina. Agentia de turism a facut imposibilul sa modifice zborurile, partenerul din Islanda sa reconfirme hotelurile, eu sa obtin in timp util testarea turistilor inainte de plecare si cu totii sa nu ne pierdem cu firea, sa ne mentinem calmi, sa fim flexibili si sa ne readaptam, sa gasim solutii noi in situatii ce par fara scapare.
.
Totul e bine cand se termina cu bine.
Astfel, am salvat excursia si banii clientilor, ba chiar am prelungit gratuit vacanta cu inca o noapte de cazare in Islanda, ceva ce pe cont propriu ar fi fost greu de facut, spre imposibil, cu doar 2 zile inainte de plecare. Sincer, nici macar eu nu credeam 100% ca este posibil sa mai reusim sa schimbam totul, intr-un fel deja ma resemnasem, dar voiam sa stiu totusi ca am facut tot ce ne-a stat in putere si ca nu am renuntat. In primul rand pentru turisti, iar apoi pentru moralul tuturor celor care au muncit saptamani intregi pentru ca acest circuit sa fie posibil in niste vremuri mai degraba tulburi si neclare, prea putin prietenoase cu iubitorii de calatorii.
Da, m-am simtit #BestInShow si sunt nespus de mandru de aceasta reusita. Sunt mandru mai ales ca am avut curajul sa incerc sa salvez situatia, sa transform ceea ce ar fi putut fi o poveste cu final mai putin fericit intr-una care a adus zambete pe fetele a zeci de persoane. Trebuie sa recunosc insa, ca nu as fi putut fi #BestInShow fara ajutorul ,,instrumentelor” adecvate, cum ar fi un laptop ca XPS si echipa potrivita, care sa lupte alaturi de mine pana la capat, indiferent de cat de nefavorabil parea contextul.
.
Pe oamenii puternici, perioada asta grea din turism doar i-a intarit mai mult si i-a facut si mai puternici. Am trecut prin multe situatii la limita de-a lungul ultimilor 5 ani de circuite de grup, dar toate aceste experiente nu fac decat sa te transforme intr-o versiune si mai buna a ta.
Ce m-a ajutat cel mai mult in acele zile stresante si in toata aceasta perioada?
Pe langa toata experienta acumulata in timpul calatoriilor de care m-am bucurat in ultimii 15 ani si sprijinul celor dragi, ce m-a ajutat cel mai mult sa trec peste aceasta provocare au fost viteza de reactie, curajul de a nega status quo-ul din momentele respective, pentru a reusi ceva ce parea pierdut, dar si accesul facil la informatii si toata tehnologia care mi-a permis sa imi duc treaba la bun sfarsit indiferent unde ma aflam.
Nu sunt o persoana foarte tehnica si am nevoie ca lucrurile sa fie cat mai clare, iar gadget-urile mele cat mai usor de folosit. In acelasi timp sunt un antreprenor mereu aflat pe drumuri, astfel ca ma „inarmez” mereu cu tot soiul de obiecte si tehnologii care sa imi faca viata mai usoara, cabluri, baterii si tot ce mai e nevoie pentru a-mi putea duce treaba la bun sfarsit din orice colt al lumii m-as afla.
Esentiale pentru tot ce am de facut sunt telefonul si laptopul, de care efectiv nu ma pot lipsi. Aliatul meu numarul 1 la ,,biroul mobil” este laptopul Dell cu Windows 10 Home, de care sunt tare multumit si care mi-a dovedit de fiecare data ca ma pot baza pe el la orice ora si in orice conditii.
Laptopul meu a calatorit prin toata lumea, as spune ca a calatorit mai mult decat calatoreste un roman mediu in 2 vieti. E usor de transportat, iar bateria nu face figuri nici in zilele stresante si aglomerate in care am deschise zeci de tab-uri. Doar noi doi stim cat am rascolit internetul nopti intregi in cautare de solutii pentru a putea face, intr-un final, una dintre cele mai faine excursii din acest an si a colectiona noi amintiri, multumiri si zambete de la zeci de oameni alaturi de care am calatorit.
.
Da, calatoriile chiar te fac fericit, iar un gadget de calitate, performant, chiar te poate scoate din impas. Cred ca mai mult ca oricand, odata cu pandemia, ne-am dat cu totii seama cat de importante sunt libertatea de miscare, tehnologia, inovatia, dar si respectul pentru planeta deopotriva, valori impartasite, de altfel, si de catre cei de la Dell si XPS, un laptop creat astfel incat 90% dintre componente pot fi usor reciclate sau refolosite.
.
–
Articolul face parte din campania „XPS – Best in Show” sustinuta de Dell.
XPS a fost catalogat in cadrul CES2020 drept „Best in show” – cel mai bun laptop de 13’’ in categoria sa. XPS sustine performanta, provocarea status quo-ului si depasirea limitelor, pentru a livra cea mai buna calitate in afaceri dar si in viata de zi cu zi.