excursii-razvan-pascu

Turismul este cea mai afectata industrie in urma acestei pandemii si va continua sa nu functioneze la 100% din capacitate mult timp de-acum inainte. Daca in urma cu 4 luni speram ca in 1-2 ani industria turismului va reveni la nivelul din februarie 2020, acum sunt usor mai reticent cu privire la aceasta perspectiva. De altfel, in Romania, turismul si HoReCa sunt si printre sectoarele cel mai putin sustinute de catre Stat in aceasta perioada dificila, astfel ca revenirea ar putea fi chiar mai lenta decat in alte state si probabil multe business-uri, in special din HoReCa, vor disparea.

In acest context, cand alte ramuri din mediul privat vin in sprijinul lucratorilor din industria mea de suflet, nu pot decat sa aplaud demersurile si sa imi doresc sa ma implic si eu alaturi de ei.

Astfel, ma onoreaza sa anunt un parteneriat cu liderul pietei medicale private din Romania, MedLife, impreuna cu care organizez prima campanie de testare gratuita pentru anticorpi COVID-19 dedicata personalului din industria hoteliera din Romania.

In cadrul acestui program, MedLife pune la dispozitie mii de teste pentru anticorpii COVID-19. Totul gratuit pentru cei care lucreaza in hoteluri si pensiuni. Pentru a face o programare pentru testarea gratuita, persoanele care lucreaza in prima linie din industria hoteliera pot completa formularul de aici.

Cine si de ce sa se testeze?

Aceasta campanie este adresata personalului aflat in prima linie de contact fizic si social cu turistii, cum ar fi persoanele care lucreaza la receptie, ospatarii, lucratorii din spa-urile hotelurilor ori cei de la curatenie.

Testele serologice puse la dispozitie in mod gratuit de MedLife detecteaza prezența anticorpilor IgG, specifici COVID-19, in organism. Practic, cei care vor face acest test vor afla daca au intrat in contact cu virusul, indiferent daca au fost asimptomatici, ori daca boala s-a si manifestat in vreun fel. 

Cum se interpreteaza rezultatele?

Daca rezultatul acestui test este pozitiv, inseamna ca persoana testata a intrat in contact cu virusul si conform unui studiu facut de MedLife, probabilitatea de a se reinfecta este, momentan, mica. Spun momentan pentru ca situatia s-ar putea schimba, in functie de mutatiile pe care le-ar putea suferi virusul.

Pe de alta parte, un rezultat negativ arata fie ca cel testat nu a fost purtator al virusului in trecut sau ca perioada de timp de la infectare este inca insuficienta pentru dezvoltarea anticorpilor. Totusi, putem considera ca un rezultat negativ poate fi si un indicator al masurilor eficiente de protectie si siguranta pe care le-au aplicat cei care au efectuat testul (purtarea corecta a mastii, spalatul frecvent pe maini etc.).

ATENTIE: Trebuie sa stiti ca un rezultat pozitiv al testelor pentru detectarea anticorpilor COVID-19 nu duce la izolare sau la suspendarea activitatii la locul de munca, iar testarea RT-PCR, cea pentru diagnosticarea infectiei COVID-19, ramane obligatorie doar daca medicul recomanda acest lucru. Testul gratuit oferit de MedLife este doar pentru sufletul vostru, daca vreti sa fiti mai linistiti.  

Unde se pot face testele gratuite pentru anticorpii COVID?

Testele se pot face gratuit in toate clinicile MedLife din tara, precum si in cele 147 de puncte de recoltare la nivel national. Aici este lista tuturor centrelor unde se poate face testarea.

Cum se face testarea pentru anticorpii COVID?

Testarea consta in recoltarea unei probe de sange, iar rezultatele sunt disponibile intr-un interval de 24-72 ore si pot fi accesate pe baza de cod unic pe site-ul www.medlife.ro. Se recomanda evitarea consumului de alimente cu 8 ore inainte de recoltare, iar precizia rezultatului este de 99,63%.

Sa fie clar din start: rezultatele sunt confidentiale – seful, familia, amanta, medicul, preotul sau oricine altcineva nu au acces la ele. Faceti testul doar daca sunteti curiosi sa aflati daca ati facut boala fara sa stiti asta.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]