Una dintre destinatiile foarte solicitate de romani in ultimii 2 ani si indeosebi in aceasta perioada a anului, in prag de Paste, este Israel. Sute de mii de turisti din toata lumea calatoreau in perioada de primavara in Ierusalim, Orasul Sfant fiind loc de pelerinaj pentru credinciosii evrei, catolici si ortodocsi din toata lumea.

Imi aduc aminte ca atunci cand am implinit 30 de ani mi-am dorit in mod deosebit sa vizitez Israel. Sa explorez pe indelete intreaga tara. Am calatorit atunci pe cont propriu. M-am cazat la un hotel in Tel Aviv, am inchiriat o masina, iar tara fiind totusi atat de mica, am reusit sa ajung aproape peste tot. De atunci, am mai calatorit in Israel de nenumarate ori, dar ma reintorc de fiecare data cu acelasi drag. Preferatele mele raman intotdeauna Ierusalim si cetatea Jaffa, locul in care a inceput povestea orasului Tel Aviv asa cum il vedem noi astazi.

.

Ierusalim – prima destinatie ce vine in intampinarea turistilor cu o platforma online dedicata

Astfel, cand am primit vestea lansarii unei platforme online dedicata Ierusalimului, mi s-a parut o idee foarte buna pentru toti cei care isi doresc sa viziteze acest oras atat de iubit de toata lumea. Indeosebi in aceasta perioada fara precedent, cand credinciosi de pretutindeni aveau programate vacante cu o importanta spirituala deosebita. Zeci de mii de pelerini strabateau de obicei Via Dolorosa in aceste zile. De data aceasta, insa, din cauza pandemiei, drumul pe care se spune ca Iisus si-a purtat crucea spre locul in care a fost rastignit, este pustiu.

.

“Jerusalem is traveling 2 U” integrează o gama larga de experiente, adresand astfel nevoile diverse ale celor interesati de Ierusalim:

 • Tururi virtuale ale orasului, inclusiv tur pe celebra „Via Dolorosa”
 • Vizite virtuale ale muzeelor si ale altor atractii emblematice din zona, precum Turnul lui David, Capela lui Adam sau diverse galerii de arta
 • Oportunitati de cumparaturi online
 • Slujbe religioase si sesiuni de rugaciuni live
 • Pelerinaje online
 • Lectii de cultura, istorie, gastronomie, arta sau religie.

Prin intermediul acestei platforme se pot face pelerinaje online gratuit, se transmite in direct 24/7 de la Zidul Plangerii, locul unde se spune ca dorintele devin realitate si se pot depune rugaciuni/acatiste online fara niciun cost. In plus, pot fi urmarite live slujbe ce se oficiaza la Biserica Sfantului Mormant, cum ar fi cea din Sambata Mare (incepand cu ora 13:00), atunci cand se aprinde Lumina Sfanta in Ierusalim. Exista si optiunea de a aprinde lumanari la Locurile Sfinte, insa aceasta este contra-cost.

Platforma se actualizeaza constant, adaugandu-se tot timpul noi experiente virtuale, menite sa ii ajute pe credinciosi sa se simta mai aproape de cele sfinte in aceste zile si a le aminti ca suntem cu totii impreuna in aceasta situatie, desi fizic separati. 

***Sursa foto: Shutterstock

1 comentariu

 1. Dana Emilia Ciursă
  17.04.2020 la 07:21

  Ierusalim este orașul sufletului meu ;acolo mă simt acasă. Am călătorit și eu în peste 30 de țări ;în Israel am fost de 5 ori.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!