Inca de la inceputurile acestei pandemii, caut sa aduc cititorilor mei de pe Facebook si stiri pozitive. Suntem inconjurati de informatii de can-can, titluri clickait si mesaje apocaliptice. Eu mi-am propus sa ridic in fiecare zi moralul macar unei persoane. Pana acum mi-a si iesit. 😊

Ieri, tot rasfoind internetul in cautarea unor vesti bune si utile, am dat peste o informatie care mi-a starnit amintiri de exceptie: Spectacolele Cirque du Soleil vor putea fi vizionate online gratuit in fiecare vineri seara de la ora 22.00 (3 PM EST).

Cum sunt spectacolele Cirque du Soleil?

Cirque du Soleil sunt printre cele mai faine show-uri pe care am avut oportunitatea sa le vad pana acum in diverse locuri ale lumii. Urmaresc spectacolele Cirque du Soleil cam de cand am inceput sa calatoresc mai serios. Am si DVD-uri cu ei. Sunt fascinat de-a dreptul.

.

Imi aduc si acum aminte cu lux de amanunte de primul spectacol de acest gen pe care l-am vazut. Era anul 2012 si au anuntat ca vin si in Romania cu spectacolul Saltimbanco. A fost un show interesant, dinamic, profesionist, ca toate cele ce poarta amprenta Cirque du Soleil, insa “vedeta” era la vremea aceea de aproape 20 de ani “Alegria”, pe care l-am vazut tot in Romania, in anul imediat urmator, 2013. A fost printre ultimele reprezentatii ale show-ului in forma originala, creata in 1994. Atunci, in 2013, am avut oportunitatea de a merge si in culise pentru a-i cunoaste pe acrobati si a vedea cum se pregatesc pentru show. Puteti citi aici mai multe despre maretia acestui fenomen. Despre cata munca si sacrificii se ascund de fapt in spatele cortinelor.

Spectacole Cirque du Soleil online gratuit in fiecare saptamana

Pentru a ajuta fanii de pretutindeni sa treaca mai usor peste zilele de izolare aduse de pandemie, compania de divertisment din Montreal infiintata in 1984, in prezent cel mai mare producator de circ contemporan din lume, a lansat platforma Cirque Connect, unde putem urmari saptamanal, timp de 60 de minute, in mod gratuit, momente din spectacolele cele mai indragite din portofoliul lor. Spre exemplu, in 3 aprilie, a fost o compilatie de 60 de minute din Amaluna, VOLTA si Bazzar. Astazi, in 10 aprilie, este randul Alegría, Kooza si KÀ.

.

Dupa ce show-urile sunt transmise pe platforma Cirque Connect, sunt pastrate si pe pagina lor de Youtube. O puteti accesa aici. Iar daca dispuneti de o pereche de ochelari VR, aflati ca spectacolele pot fi vizionate si cu ajutorul acestei tehnologii. Sunt curios cum este o astfel de experienta. In cazul in care veti urmari astfel un show, as fi mai mult decat bucuros sa aud feedback-ul vostru.

Cirque du Soleil Las Vegas – cele mai spectaculoase show-uri pe care le-am vazut pana acum

Cirque du Soleil are astazi aproximativ 5.000 de angajati din 50 de tari distincte. Acestia au reusit sa incante pana acum peste 100 milioane de oameni din toate colturile lumii. Spectacolele lor au ajuns pe 6 continente, in peste 300 de orase, dar, dupa parerea mea, cele mai spectauloase le veti vedea in Vegas, unde se aduna pana la 10.000 persoane la un singur show.

.

Organizez anual calatorii de grup pe Coasta de Vest a Statelor Unite (gasiti detalii aici), iar daca este anuntat un show Cirque du Soleil in acea perioada, pe mine si pe turistii mei cu siguranta ne gasiti acolo. Este o experienta WOW pe care o recomand cu toata increderea.

Sursa foto: Cirque du Soleil

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!