excursii-razvan-pascu

Daca ar fi sa compar calatoriile de acum cu cele de acum 10-15 ani, mi se pare ca suntem extraordinar de norocosi ca indiferent unde ne-am afla putem tine legatura cu cei dragi fara sa depindem in totalitate de disponibilitatea si viteza retelelor Wi-Fi. Am avut vacante in trecut in care am platit aproape inca o data costul biletelor de avion pe roaming sau servicii locale de internet mobil, plus ca imi amintesc cum acum vreo 8 ani cumparam cartele razuibile si sunam acasa de la telefoanele publice. De asemenea, mi se intampla sa merg frecvent in destinatii in care un Wi-Fi bun este doar un vis frumos, in Africa, America de Sud, zona Caraibelor, Oceanul Indian si uneori chiar si tari din Asia.

Sunt plecat in calatorii cam 7 luni pe an. Drept urmare, aveam nevoie de o oferta de roaming potrivita si completa. Am incercat si varianta cartelelor locale din fiecare tara, insa mi se pare tare incomod sa stau mereu cu 2 telefoane, ori cu unul dual-sim caruia sa ii schimb mereu cartelele.

Experienta mea cu abonamentul Vodafone

De cativa ani, insa, am un abonament corporate de la Vodafone care imi permite sa vorbesc si sa folosesc internetul mobil de oriunde din lume fara extra-costuri. Sunt foarte multumit de retea si beneficiile primite care se pliaza perfect pe activitatea business-ului meu, dar si a nevoilor personale. Tin legatura cu Andra si copiii, cu parintii, cu echipa mea, trimit poze si filmulete, sunt foarte activ in Social Media, am acces la orice informatie, la ghiduri si la harti online fara sa ma coste o avere si fara sa am grija cartelelor locale. Insa nu despre asta vreau sa vorbesc astazi, pentru ca abonamentele corporate sunt customizate si pentru asta e bine sa discutati cu persoana responsabila de contul vostru de firma.

Am folosit si am recomandat tot timpul turistilor mei sa foloseasca oferta de cartele Vodafone

Aceasta le permite sa vorbeasca in roaming la tarifele de acasa si sa aiba internet mobil, inclusiv in destinatii indepartate. Eu am “abuzat” de ea in tari precum Australia, Canada, India, Indonezia, Israel, Japonia, Kenya, Singapore, SUA, Thailanda, Turcia sau Vietnam in ultimii 3 ani. De fiecare data turistii alaturi de care calatoream si care erau clienti ai altor retele ma intrebau daca nu este posibil sa o activeze pentru scurt timp pe un numar de cartela Vodafone, nu doar pe abonament. Da, se poate, asa ca despre cartelele Vodafone fara abonament o sa vorbesc in acest articol.

Cartele Vodafone, fara abonament, cu voce si trafic de date in roaming

Ofertele la Cartela Vodafone sunt de 3 categorii:

  • Cu beneficii nationale, utilizabile doar pe teritoriul Romaniei
  • Cu beneficii nationale, dar si in roaming Spatiul Economic European – de la 4 euro
  • Cu beneficii nationale, dar si in roaming in tari din afara Spatiului Economic European – 15 sau 35 de euro in functie de tara in care calatorim

Avand in vedere ca ma deplasez preponderent in afara Europei o sa va povestesc despre cele de 15 euro si de 35 de euro deoarece sunt cu adevarat valoroase pentru o calatorie reusita. Eu le-am folosit pe amandoua, ultima data am folosit-o pe cea de 35 de euro acum 2 luni in SUA si Caraibe. De data aceasta iti voi prezenta pe scurt oferta de 15 euro, cam cat costul unui transfer la aeroport, iar intr-un articol viitor vom vorbi si despre cea de 35 euro cu ajutorul careia ai roaming in tari la care nu te-ai fi asteptat si merge chiar foarte bine.

Ce beneficii ai cu oferta de 15 euro de la Vodafone?

Cu oferta de 15 euro de la Vodafone, beneficiezi de un pachet premium pentru vacante mai lungi, in destinatii indepartate/exotice: ai 8,6 GB de net, 2000 de minute si 200 SMS-uri in roaming in Spatiul Economic European, dar si 100 de minute/sms-uri si 1 GB de net in alte 17 tari din afara Europei.

Cand am fost de Revelion in SUA, unii dintre turisti si-au luat fix aceasta cartela de 15 euro la recomandarea mea si au folosit tot timpul internetul in SUA fara a epuiza toate resursele incluse in pachet. Nu le venea sa creada ca pot sta pe net fara nicio grija si ca resursele incluse nu se termina cat ai clipi. Desigur, cu 1 GB nu te uiti la filme pe roaming, dar iti poti verifica emailul si paginile de socializare, poti vorbi cu familia, poti folosi Messenger sau Whatsapp, etc timp de o luna. Bineinteles, cand revii in tara iti poti folosi beneficiile nationale pana la expirare sau epuizare. Practic, cumperi o cartela cu numar de la Vodafone, o incarci cu suma care trebuie (in cazul nostru de 15 sau 35 de euro) si activezi inainte de plecarea din tara optiunea, care este valabila o luna.

Unde poti folosi optiunea de 15 euro pentru roaming de la Vodafone?

Optiunea de 15 euro pentru roaming de la Vodafone este varianta pe care eu o recomand cu toata increderea atunci cand calatoresti in teritorii precum: Australia, Canada, Elvetia, Hong Kong, India, Indonezia, Israel, Japonia, Jersey, Kenya, Kuweit, Malaezia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Qatar, Serbia, Singapore, SUA, Thailanda, Turcia, Vietnam. Atentie, aceasta trebuie activata inainte de a iesi din Romania!

Poti verifica usor ce oferta ai nevoie pentru destinatia in care pleci in vacanta, accesand  www.vodafone.ro/roaming-prepay Introduci foarte simplu tara de destinatie si gasesti ce ofera iti poti alege la cartela:

Sa luam, de exemplu, Statele Unite, una dintre tarile mele preferate din toata lumea:

In doar cateva clipe, am aflat ce fel de optiune imi este necesara atunci cand calatoresc in aceste destinatii si beneficiile disponibile:

Acum ca s-a rezolvat si problema internetului mobil in roaming in destinatii mai indepartate, nu imi ramane decat sa va urez zboruri line si cat mai multe vacante!

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!