blog turism

Casa este o oglinda a pasiunilor noastre, asta este clar. Si daca, prin natura job-ului, ajungi sa faci inconjurul globului cel putin o data pe an, casa va reflecta acest lucru.

Acum cativa ani visam sa am o camera dedicata suvenirurilor din calatorii, in care sa imi pun pe pereti steaguri din tarile in care ajung, tablouri si obiecte de arta mai mari sau mai mici, din fiecare tara sau oras vizitat.

Cand ne-am schimbat apartamentul in urma cu 2 ani, tin minte ca i-am trimis designerului poze cu toate nebuniile stranse de mine in anii de hoinarit prin lume si l-am rugat sa le integreze in design-ul casei. Realitatea este ca multe dintre ele nu si-au mai gasit locul, dar am pastrat un colt cu cateva polite unde am expus amintiri din aproape 100 de tari. Ceramica din Olanda, picturi din Japonia, o nuca de cocos pictata de Alex in Maldive, cutiute din os de camila din Orientul Mijlociu, o statueta din Brazilia, un baobab mic din Madagascar, cutiute de argint din Asia, fiecare lucru spune povestea tarii din care a fost adus.

Apoi am decis sa dedic un perete intreg magnetilor adusi din fiecare destinatie in care am ajuns, unii chiar de la primele calatorii impreuna cu Andra, de acum 10-12 ani. Tablouri din Africa, ceramica din Iran, lemn sculptat din Zanzibar, fiecare colt al casei noastre aminteste si de calatorii.  Dar, dintre toate suvenirurile, poate ca cel mai drag imi este de mini-colectia de statuete de alabastru pe care am cumparat-o acum 10 ani din Egipt, mai ales pentru am negociat intens in bazarul din Cairo pentru a o cumpara. De fapt, in acea calatorie cred ca am povestit mai mult despre roci decat oricand altcandva. Calcarul egiptean, cel care sta la baza tuturor marilor constructii istorice din Egipt, de la marile temple, pana la celebrele piramide care au rezistat cateva mii de ani, are o caldura si o rezistenta aparte. La fel s-a intamplat si in Iordania, cand am descoperit roca rosiatica din desertul Wadi Rum, din care sunt realizate si cladirile de la Petra, dar si calcarul si toate celelalte tipuri de roci din zona Marelui Canion din SUA.

[P]: De curand am fost in vizita la showroom-ul celor de la Piatra Online aflat in zona Baneasa, cel mai mare astfel de showroom din Romania, si am facut un mic tur de glob prin toate materialele lor. De peste 10 ani ei aduc aici piatra naturala de calitate, din toate colturile lumii. Limestone din Egipt, marmura din Italia, granit din India sau Africa, universul showroom-ului Piatra Online este ca o calatorie in jurul lumii.

Si ca experienta calatoriei sa fie completa, Piatra Online a inaugurat de curand un sistem de realitate virtuala, prin care in magazin puteti vizualiza si personaliza peretii si pardoseala unui apartament, schimband tipurile de piatra si primind informatii in timp real despre tipul de piatra folosit. Il puteti accesa printr-o simpla programare la showroom, mai ales daca sunteti in cautare de idei pentru amenajarea casei.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.