UPDATE 25 iunie: Toate locurile in grupurile 1 si 2 au fost ocupate. Mai sunt locuri in grupurile 3 si 4, inscrierile continua. De asemenea, mai sunt locuri in excursia in Japonia + Coreea de Sud din septembrie 2019.

Deja stiti cu totii, am spus-o de fiecare data pe paginile mele de Facebook si Instagram si la toate emisiunile TV la care am fost: Japonia este una dintre tarile mele preferate si in ultimii ani am calatorit ca insotitor cu 10 grupuri de turisti in Japonia. Cunosc destinatia asta foarte bine, sunt pasionat de Japonia si iubesc modul in care japonezii reusesc sa ii impresioneze pe turistii nostri. Am mers de atatea ori in tara asta, mi-am petrecut aproape 5 luni din viata in Japonia, anul acesta doar ce m-am intors din nou din Japonia de o luna de zile si la toamna voi merge din nou, cu un alt grup de turisti (in Coreea de Sud + Japonia – detalii aici). Nu as face toate acestea daca destinatia asta nu ar fi atat de speciala.

Cand sa vizitezi Japonia?

Japonia este o tara care merita sa fie vizitata oricand in timpul anului, in orice anotimp. Japonezii iubesc natura si au o pasiune sa inventeze tot felul de festivaluri dedicate naturii, in orice anotimp. Dar poate cel mai cunoscut, cel mai frumos si cel mai bine promovat este festivalul Sakura, dedicat Infloririi Ciresilor de la inceput de primavara. De aceea este si foate aglomerat in acea perioada si mai scump, dar sincer merita orice efort si nu am auzit pe cineva care sa regrete excursia.

Experienta Razvan Pascu & Eturia pe Japonia

In ultimii ani am fost in Japonia impreuna cu peste 350 de turisti romani ai agentiei de turism Eturia, de toate categoriile sociale, cu studii si experiente de viata diverse, si oameni foarte diferiti. Nu cred ca am auzit vreodata pe cineva care sa spuna ca nu i-a placut Japonia si ceea ce ofera tara asta minunata, iar excursiile noastre sunt gandite si planificate in cele mai mici detalii, astfel incat intr-un timp relativ scurt sa vedeti tot ce are Japonia mai frumos si mai interesant. Eu va voi ajuta atat cu traducerea in limba romana a informatiilor oferite de ghidul local, dar si cu multe informatii in plus despre Japonia, pe care le-am acumulat de-a lungul anilor, plus foarte multe informatii practice despre ce merita vazut si facut. Excursiile noastre nu va vor duce in zone care nu merita, doar pentru a va lua ochii ca dureaza mai mult excursia si nici nu va vom caza in hoteluri indoielnice sau pe care sa le aflati cu o luna inainte de plecare, cum stim ca se practica in piata de turism din Romania. La noi totul este stabilit clar inca de acum, de la lansarea excursiilor, si toate promisiunile sunt respectate, acesta fiind probabil si motivul pentru care este cea mai solicitata excursie din portofoliul nostru si de interes inclusiv pentru presa din Romania. Anul trecut am inchis inscrierile pe toate grupurile in doar o luna si jumatate de la lansare.

Lucram constant la circuitele noastre ca sa le imbunatatim

In ultimele 2 luni am lucrat impreuna cu partenerii mei de la agentia Eturia la circuitele pe Japonia din 2020. Anul viitor Japonia va organiza Jocurile Olimpice si deja se simte efervescenta si in piata de hotelarie, si la cursele aeriene si in general in serviciile turistice. Japonia este o tara scumpa si totusi are anual peste 30 de milioane de turisti straini, iar anul viitor sunt estimati mult peste 40 de milioane de turisti. Asta inseamna presiune pe preturi, pe cei mai buni ghizi, pe hotelurile bune, etc. De exemplu, noi am blocat deja inca de acum o luna ghizii pentru excursiile de anul viitor – multi japonezi nu vorbesc bine limba engleza, iar uneori asta se intampla chiar si in randul ghizilor de turism, insa noi vrem sa oferim turistilor nostri cele mai bune servicii, atent si in detaliu lucrate, de aceea ghizii nostri traditionali, care stim ca sunt buni si cu care lucram anual, sunt deja rezervati pentru aceste excursii de anul viitor. Acesta este doar un exemplu din bucataria interna a organizarii noastre, cu detalii despre pregatirea in mod profesionist a unei astfel de excursii.

Ca si in anii trecuti, am muncit mult la aceste programe, am folosit experienta grupurilor din anii trecuti cand turistii s-au intors extrem de incantati, am adaugat in traseele de anul viitor tot ce stim noi mai bun in Japonia turistica si tot ce au indragit turistii nostri anul acesta, adica inclusiv experiente absolut unice, precum o vizita la fabrica de automobile Nissan, o noapte dormita intr-un ryokan – hotel traditional japonez – sau participare la Ceremonia Ceaiului in Kyoto. Detalii mai jos.


Iata aici un articol cu impresii despre vacanta in Japonia din 2018, scris de una dintre turistele care au participat in grupul nostru, redactorul sef si publisher-ul de la publicatia Life.ro


La noi preturile sunt finale inca de la inceput

Am optimizat la maxim traseul, l-am modificat putin ca sa nu mai depindem de vreme in unele zile si am adaugat in program atat lucruri unice, cat si ceea ce stiu ca ii intereseaza pe turistii romani. Am scos excursiile optionale scumpe din zilele libere, pentru ca acum am suficienta experienta ca sa va pot explica eu la fata locului ce ar merita sa faceti sau chiar sa mergem impreuna, cu costuri mult mai mici si intr-un alt ritm. Stiu ca sunt ca un parinte care isi lauda copilul, dar sunt foarte mandru si incantat de traseele care au rezultat si pentru ca cei de la Eturia le-au afisat de cateva zile pe site deja avem persoane inscrise pe fiecare dintre grupuri. Grupurile noastre nu au excursii optionale scumpe in ziua libera, pentru ca experienta noastra in Japonia este suficient de mare ca sa putem sa va oferim noi gratuit acele experiente si sa mergem impreuna in locuri unice cu clientii nostri, fara ca acestia in zilele libere sa trebuiasca sa mai plateasca excursii optionale.


Aici gasiti toate excursiile mele din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.


Vom avea 4 grupuri la Sakura 2020. Iata detalii!

Anul viitor vom avea 4 grupuri pe Japonia in perioada Sakura – Ciresii Infloriti. Doua grupuri sunt cu mine ca insotitor de grup, iar celelalte 2 grupuri sunt cu alti insotitori de grup de la agentia Eturia, dar acestea din urma sunt tot coordonate de mine, iar traseul este identic cu al excursiilor in care merg eu: aceeasi companie aeriana pentru zbor, aceleasi hoteluri, aceleasi servicii.

Mici diferente intre cele 4 grupuri

Intre cele 2 excursii in care merg eu ca insotitor de grup (Excursii cu Razvan Pascu) si celelalte 2 excursii (Excursii Recomandate de Razvan Pascu) exista doar urmatoarele diferente:

  • Puteti considera ca excursiile Recomandate de Razvan Pascu au cele mai bune date de plecare din perspectiva ciresilor. Adica, cel putin teoretic, daca le alegeti pe acestea aveti cele mai mari sanse sa prindeti ciresii infloriti in Full-Bloom mai multe zile. Ciresi infloriti veti prinde insa in toate cele 4 excursii, fara niciun dubiu. E doar o chestiune de detaliu, dar am vrut sa o transmit transparent de la inceput, practic in excursiile Recomandate Razvan Pascu veti prinde ciresii infloriti “mai infloriti”, daca se poate spune asa. 🙂
  • Cele 2 excursii cu mine insotitor de grup includ un tur de o zi la Yokohama, al doilea cel mai mare oras din Japonia dupa Tokyo, pe cand celelalte 2 excursii au zi libera in Tokyo si nu includ acest tur de o zi in Yokohama. Prin urmare, excursiile cu mine sunt mai scumpe cu 140 de euro.
  • In excursiile cu mine voi fi insotitorul dvs de grup. Eu voi pleca din Romania cu primul grup de turisti, la sfarsit de Martie 2020, si ma voi intoarce in Romania cu al doilea grup, aproape de jumatatea lui Aprilie 2020. Practic, primul meu grup se va intoarce fara mine in tara, iar al doilea meu grup va ajunge la Osaka fara insotitor de grup, urmand ca eu sa ii preiau pe turisti incepand de acolo. Al doilea meu grup face traseul Osaka-Tokyo, iar primul grup face traseul Tokyo-Osaka. Celelalte 2 grupuri Recomandate Razvan Pascu vor avea fiecare cate un insotitor de grup Eturia cu experienta pe Japonia, iar turistii vor pleca din Romania si se vor intoarce in Romania impreuna cu acel insotitor de grup, facand traseul Tokyo-Osaka.

Acestea sunt diferentele intre pachetele turistice. Mai departe, puteti alege ce vi se potriveste, ce va intereseaza, ce va doriti mai mult si, desigur, ce vi se pare cel mai ofertant ca data, in functie si de programul dvs.

La toamna mai am un circuit de grup care ajunge in Japonia. Este vorba despre un circuit Best of Coreea de Sud + Japonia – in Septembrie 2019. Mai sunt doar 10 locuri – detalii aici.


Locurile in aceste pachete turistice

Ma astept ca locurile din excursie sa se ocupe extrem de repede, mai ales ca ceea ce oferim este personalizat deja din experienta mea in Japonia, adica stiu deja unde merita sa mergem si cat timp sa stam la fiecare obiectiv turistic, unde sa mancam bine si la preturi bune, cum sa ne descurcam cu transportul local in zilele in care nu avem program inclus, etc., ceea ce se traduce in economie de timp si de bani. Astazi, 4 Mai 2019, deschidem oficial inscrierile, insa stiu ca sunt deja cateva locuri ocupate pentru ca cei de la Eturia au afisat de cateva zile circuitul pe site. Anul trecut toate locurile s-au ocupat foarte rapid. Avantajul celor care se inscriu din timp este ca daca platesc suma totala pot beneficia de ceva reduceri, iar cei care aleg sa plateasca in rate au o perioada mai mare pentru a plati transele pentru excursie, aproape 11 luni de zile. Important este sa va ocupati locul. Detalii despre program veti gasi in cele ce urmeaza.

Asigurare de calatorie si asigurare storno inclusa

Turistii nostri beneficiaza de asigurare de calatorie complexa de la compania canadiana Colonnade (membru Fairfax), precum si asigurare storno. In cazul in care turistul are vreo problema medicala in timpul vacantei, exista un numar de urgenta unde se poate suna pentru a deschide dosarul de dauna pentru acoperirea costurilor medicale. De asemenea, asigurarea include si clauza storno, care acopera toate sumele platite pentru excursie in cazul in care o problema medicala sau o intamplare nefericita in familie fac imposibila deplasarea in calatorie.

Care va fi programul pe zile?

Asa cum scriam mai sus, vor fi 4 grupuri, care vor avea trasee aproape identice. La cele 2 grupuri cu mine vom face in primul grup traseul de la Tokyo la Osaka, iar la grupul al doilea vom face traseul invers, de la Osaka la Tokyo. Insa vom sta la aceleasi hoteluri in ambele grupuri, vom avea aceleasi servicii, chiar si acelasi ghid local japonez, iar ca numar de ore vom sta la fel in toate orasele la ambele grupuri. In ceea ce priveste celelalte 2 grupuri (Recomandate Razvan Pascu), acolo traseul va fi de la Tokyo la Osaka la ambele, aceleasi servicii, aceleasi hoteluri – la fel si cu primul meu grup, doar diferenta este la ziua de Yokohama pe care o am in grupurile mele, iar in aceste 2 grupuri este zi libera la Tokyo, asa cum am explicat mai sus. Cel mai sigur este sa cereti ofertele la agentia Eturia si acolo veti avea foarte clar desfasurat fiecare traseu, in functie de perioada dorita. Cred ca singurul lucru la care trebuie sa va hotarati este perioada, in rest, experientele vor fi asemanatoare.

Despre experientele din Japonia, la Prietenii de la 11, Antena 1

Cum este SAKURA?

Sakura este ceva ce nu poti planifica exact, oricat ai incerca. Copacii de cires stau infloriti in “full bloom” cam 10 zile la final de martie/inceput de aprilie, adica aceasta este perioada in care totul este inflorit la maxim. In schimb, poti vedea ciresi infloriti aproape o luna, unii mai mult si altii mai putin, pe perioada 20 martie si pana pe 15 aprilie. Deci toata lumea va prinde ciresi infloriti in aceste excursii, IN ORICARE DINTRE CELE 4 EXCURSII, dar in functie de cat de calda va fi vremea, unii vor prinde mai mult si altii poate ceva mai putin. De exemplu, acum 2 ani al doilea meu grup a prins mai multi ciresi infloriti, anul trecut primul meu grup a prins mai multi ciresi infloriti, iar anul acesta al doilea meu grup a prins ceva mai multi infloriti. Nimeni nu stie cum va fi, e un fel de loterie, dar inca o data vreau sa precizez ca TOATA LUMEA VA VEDEA MULTI CIRESI INFLORITI. Sper ca am explicat destul de clar, vorbim totusi de detalii, pentru ca toate cele 4 grupuri vor prinde oricum ciresi infloriti. Japonezii au aproape 400 de sortimente de ciresi, unii infloresc mai devreme, altii mai tarziu, unii arata ca o salcie, altii precum un copac de cires obinusit, florile lor sunt de multe culori….e o nebunie.

Despre Japonia – Sakura 2019 – la Neatza cu Razvan si Dani, Antena 1

Iata cateva fotografii cu ciresii infloriti din Japonia – mai multe gasiti pe paginile mele de Facebook si Instagram

SAKURA in imagini video, La Maruta – Pro TV

Programul pe zile, la toate cele 4 grupuri (* mai putin la grupul 2, care are traseul fix invers, de la Osaka la Tokyo)

Ziua 1-2

Vom pleca din Bucuresti cu un zbor Air France la ora 6:00 spre Paris. Ajungem la Paris la ora locala 8:30 si zborul spre Tokyo va fi la 13:15. Ajungem la Tokyo a doua zi la 9:10 dimineata si vom fi transferati spre hotel. Inainte de a merge la hotel, vom merge impreuna sa vizitam Turnul Tokyo, unde vom urca la primul nivel ca sa vedem orasul de sus si sa va faceti o impresie despre acest oras incredibil. Apoi mergem sa ne cazam la hotel si avem zi libera in continuare, perfect ca sa ne putem acomoda cu diferenta de fus orar si sa nu fim obositi in zilele urmatoare. Pentru cei care vor avea energie, eu de fiecare data ies seara prin Tokyo sa le arat turistilor cartierele luminate si locurile care imi plac cel mai mult – mergem cu metroul pentru ca turistii sa simta pulsul orasului. Si ceilalti insotitori de grup vor face la fel, celelalte 2 grupuri (pe care le veti gasi la agentie sub numele “Recomandat de Razvan Pascu”) fiind coordonate tot de mine, eu pastrand in permanenta legatura cu insotitorii lor de grup.

Ziua 3

Azi avem o zi plina in Tokyo. Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul nostru si vom pleca intr-un tur de o zi care va incepe la piata de peste din Tokyo, cea mai mare piata de peste din lume, apoi vom merge in cartierul Asakusa, locul care mi-a placut cel mai mult in Tokyo, un loc plin de traditii, magazine de suveniruri si tarabe stradale, o adevarata incantare pentru ochi si suflet. Aici vom vizita si cel mai vechi templu budist din Tokyo. Apoi vom vizita bulevardele Omotesando (un bulevard celebru precum Rodeo Drive din Los Angeles) si faimoasa strada Takeshita, cu tineri care se costumeaza ciudat.

Ziua 4

Dupa micul dejun, ne vom intalni cu ghidul nostru si vom avea o super zi la Yokohama. In aceasta zi vom merge in orasul Yokohama, care se afla la doar o ora de Tokyo, si care este al doilea cel mai mare oras din Japonia. Va fi o excursie de o zi in care dimineata vom merge sa vizitam linia de asamblare de la fabrica Nissan, o vizita unica si memorabila pe care e util sa o facem pentru a intelege industria auto din Japonia si cum s-a dezvoltat economia acestei puternice tari dupa al doilea razboi mondial. Apoi vom merge sa vedem ciresii infloriti in cel mai frumos parc din Yokohama, parcul Yamashita, unde vom avea timp liber inclusiv pentru cei care vor sa viziteze cel mai mare Chinatown din Japonia, apoi vom urca in turnul Yokohama Landmark pentru a vedea zgarie-norii si orasul de sus, dar si orasul Tokyo la doar 50 km distanta. Daca avem noroc se va putea vedea inclusiv muntele Fuji in departare. Seara vom ajunge din nou in Tokyo.

Ziua 5

Dupa micul dejun vom fi transferati cu autocarul la poalele muntelui Fuji, unde vom merge catre lacul Kawaguchi, vom vizita muzeul artistului Itchiku Kubota ca sa aflam mai multe despre kimonouri si arta vopsirii matasii, vom vizita o pagoda de unde se vede cea mai cunoscuta panorama din Japonia, cu muntele Fuji pe fundal si cu ciresi infloriti (care a fost coperta revistei National Geographic de anul trecut), plus centrul de informare turistica de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii cu muntele). Vom avea si pranzul inclus la un restaurant local, iar seara vom fi transferati catre orasul Hakone, unde vom experimenta un hotel traditional, ryokanul, un loc pe cat de simplu, pe atat de scump, in care camerele respecta intru totul design-ul japonez, iar salteaua este direct pe podea. O experienta unica in viata. Eu am incercat deja de 8 ori si as mai incerca de 800 de ori, aproape va pot garanta ca va fi ceva ce o sa va placa foarte mult. In aceasta seara avem si cina inclusa, va fi o masa in stil japonez, ne vom imbraca in haine traditionale, iar cine doreste poate sa incerce apele termale, dar putem incerca si karaoke.

Ziua 6

Dupa micul dejun vom fi transferati cu autocarul in zona Hakone Check-point, locul in care functiona in trecut un fel de vama instituita de samurai. Vom putea admira aici mestesuguri unice, unde mestesugarii locali ne vor explica cum creaza obiecte de arta din imbinarea a zeci de feluri de lemn. La pranz vom experimenta din nou tehnologia japoneza si vom merge cu trenul rapid Shinkansen timp de 2 ore catre orasul Kyoto, cel mai frumos si traditional oras din Japonia. Eu sunt fascinat de tehnologia acestor trenuri, asa ca abia astept sa va povestesc despre ele la destinatie. Seara ne cazam la hotel in Kyoto si apoi avem program liber sa exploram orasul.

Ziua 7

Dupa micul dejun avem un tur al orasului Kyoto, unde vom vedea gradini, multe temple de religie shintoista si budista, multe locuri foarte aglomerate si pline de magazine de suveniruri si vom participa la o ceremonie traditionala de servire a ceaiului. Apoi vom avea o plimbare impreuna cu ghida noastra prin cartierul Gion, un cartier traditional japonez, cu case vechi si magazine de suveniruri, locul in care avem sanse sa intalnim gheise. Seara este libera si vom decide impreuna daca ne vom cauta sa rezervam bilete la un spectacol sau daca mergem la un show cu maiko (ucenica gheisei). Sunt niste experiente unice, am scris despre ele pe Facebook si am postat fotografii, Kyoto o sa va placa foarte mult, este un oras cu o incarcatura istorica si culturala extrem de mare, cu peste 17 situri UNESCO, iar aici veti descoperi Japonia pe care o aveti in imaginatie: gradini spectaculoase, casute ascunse ale poetilor, gheise. Plus multe restaurante bune cu carne de vita, de tip Yakiniku sau Tepaniaky, dar chiar si multe restaurante cu stele Michelin si bucatari celebri, pentru amatorii de experiente de genul acesta. Astazi in Kyoto mai sunt circa 200 de gheise si daca avem noroc vom vedea si pe strazi cateva, in Centrul Istoric.

Ziua 8

Ziua 8 este libera in Kyoto, pentru a explora orasul pe cont propriu. Eu de obicei in aceasta zi libera merg cu turistii mei pe un traseu interesant, unde vom putea sa vizitam un templu foarte cunoscut si frumos, Fushimi Inari, cu 5000 de porti tori, apoi luam trenul si mergem la periferia orasului Kyoto, unde vizitam o padure de bambusi, o padure cu maimute si o gradina japoneza patrimoniu UNESCO, toate incluse in topurile internationale cu cele mai frumoase locuri din Japonia, asa ca asta vom putea face si la anul. La fel vor face si ceilalti doi insotitori de grup de pe grupurile “Recomandate de Razvan Pascu”.

Ziua 9

Dupa micul dejun vom pleca din Kyoto catre orasul Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Stiti fotografiile acelea ale prietenilor vostri care au fost in Japonia si care au hranit caprioare? Acolo mergem si noi, iar in parcul din Nara sunt peste 1500 de caprioare care traiesc libere. Tot in Nara vizitam si un templu patrimoniu UNESCO si un alt templu cu mii de felinare de piatra. In Nara avem pranzul inclus si apoi ne intoarcem pentru cazare in Kyoto.

Ziua 10

Dupa micul dejun vom pleca spre oraselul Himeji, unde vom vizita castelul Egretei Albe, un impresionant castel al samurailor, si complexul de gradini japoneze Koko-en (gradina aceasta este super tare, o sa va convingeti), iar apoi urmeaza un transfer in continuare cu autocarul de 1,5 ore catre Osaka, unde vom admira orasul de sus de pe Umeda Sky Building, una dintre cele mai inalte cladiri din oras. Cei mai curajosi dintre noi vor putea gusta preparate din pestele otravitor puffer, sau vor putea incerca tacoyaki sau fudulii de caracatita, toate acestea in cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa, unde o sa mergem impreuna seara, cand totul este luminat si toate neoanele si reclamele luminoase sunt aprinse. Eu aici am mancat si vita KOBE la un pret bun pentru Japonia (25-50 de dolari). Este ultima seara in Japonia si o vom petrece impreuna pe strazile din Osaka, veti vedea nebunia si culoarea de acolo, am postat fotografii si filmulete din Osaka pe pagina mea de Facebook si Instagram, sunt convins ca o sa va placa, e spectaculos.

Ziua 11

La ora 10:25 este zborul spre Amsterdam cu compania KLM, unde vom ajunge la 15:00 in aceeaasi zi. Zborul spre Bucuresti este la 20:55 si vom ajunge in Bucuresti la 00:35.

Iata mai jos datele de excursie pentru cele 4 grupuri din 2020 – Japonia in perioada Sakura

Grup 1, Martie 2020 cu Razvan Pascu: 22 Martie – 1 Aprilie 2020 – LOCURILE S-AU OCUPAT

Grup 2, Aprilie 2020 cu Razvan Pascu: 31 Martie – 10 Aprilie 2020 – LOCURILE S-AU OCUPAT

Grup 3, Martie 2020 Recomandat de Razvan Pascu: 25 Martie – 4 Aprilie 2020 (detalii aici, pe site-ul Eturia)

Grup 4, Aprilie 2020 Recomandat de Razvan Pascu: 30 Martie – 9 Aprilie 2020 (detalii aici, pe site-ul Eturia)

Despre Japonia – Sakura 2019 – La Maruta, Pro TV

Unde ne cazam?

Tokyo – Hotel Grand Palace

Hakone – Ryokan Yunohana Prince Hotel (Japanese Room, hotel traditional japonez)

Kyoto – Daiwa Roynet

Osaka – Hotel Monterey Osaka


Iata impresiile mele despre Japonia 2017, „La Maruta”, Pro TV

Aici gasiti toate excursiile mele din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Pret

Grupurile 1 si 2: 3990 euro/persoana

Grupurile 3 si 4: 3850 euro/persoana

Ce include pretul de mai sus?

Este o excursie cu servicii premium, hoteluri bune si totul in perioada Sakura – Cherry Blossom Tree. In Japonia aceasta este cea mai aglomerata perioada a anului, insa am reusit sa blocam pretul si toate camerele la hoteluri bune doar pentru ca rezervam cu aproape un an in avans. Acum, dupa ce am facut acelasi traseu 4 ani la rand si stiu care sunt hotelurile si serviciile oferite, plus am feedback-urile turistilor nostri, pot spune la modul cel mai ferm ca turul isi merita banii si va veti convinge de asta.

Sunt incluse biletele de avion cu toate taxele, toate cazarile din program, biletele pentru trenurile de mare viteza, toate transferurile cu autocarul, toate tururile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza care ne va insoti in permanenta, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, unele mese (cele precizate), bacsisuri pentru soferi si ghid, etc. La acest pret se pot aplica reduceri, in functie de perioada de inscriere si daca sunteti sau nu membri ai Eturia Club (Silver, Gold sau Platinum).

Pretul este pentru loc in camera dubla, insa daca doriti neaparat sa stati singuri in camera, trebuie platit un supliment pentru single – agentia o sa va ofere detalii.

Cu cat va inscrieti mai repede, cu atat aveti niste discounturi suplimentare. La plata integrala cu pana la 8 luni inainte discountul este de 5%, daca sunteti clienti fideli (Club Eturia). Data trecuta noi am incheiat grupul si toate inscrierile in maxim 1,5 luni de la lansarea programului, deci cred ca si acum ar trebui sa va grabiti cu inscrierea daca vreti sa participati. De asemenea, daca sunteti in clubul Eturia Traveller mai aveti 2, 3 sau 4% discount, in functie de nivel.

Japonia 2018 – La Maruta, Pro TV

La toamna mai am un circuit de grup care ajunge in Japonia. Este vorba despre un circuit Best of Coreea de Sud + Japonia – in Septembrie 2019. Mai sunt doar 10 locuri – detalii aici.

Viza

Romanii NU au nevoie de vize pentru Japonia. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara. Eu nu recomand, dar in ultima vreme am inteles ca se accepta si pasaport temporar.

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism (desi am toate certificarile posibile pentru asta) si chiar daca am calatorit in peste 80 de tari pana acum si anul viitor voi avea deja la activ 11 grupuri facute in perioada 2016-2019 in Japonia, deci multa experienta pe aceasta destinatie, vom avea totusi si un ghid local. E o placere sa lucrezi cu ghizi locali, iar ghida aleasa de noi am mai avut-o in excursii si este foarte buna. Noi vrem sa va oferim in aceste excursii tot ce este mai bun, asa ca informatiile le veti primi direct de la sursa, de aceea am vrut sa avem si ghid local, iar treaba mea va fi sa ma ocup sa fac programul cat mai eficient, sa va ofer cele mai potrivite informatii si ponturi ca sa economisiti sute de euro din excursii optionale si altele si sa ofer traducerea din limba engleza. Deja stiu ce isi doresc romanii, stiu ce merita vazut si ce nu la destinatie, cat sa stam si ce sa vizitam, unde sa mancam, etc. Rolul meu este sa promovez calatoriile cu Eturia, destinatia Japonia si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc 2 din cele 4 grupuri.

Fotografii si impresii din Japonia, la Stirile B1 TV

Cupluri, grupuri sau single? Supliment de single sau camera in partaj?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat este pentru un loc in camera dubla, deci daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. Cunoscand tipologia oamenilor care participa la astfel de calatorii de grup, va spun sincer ca nu are rost sa platiti supliment de single, nu merita, mai bine faceti altceva cu banii aceia.

Impresii despre Japonia – Neatza cu Razvan si Dani, Antena 1

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Japonia, ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractele cu compania aeriana, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. Inainte de plecare ne vom intalni cu totii si vom discuta despre orice doriti sa stiti inainte de plecare.

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi una dintre adresele de email: paul.crudu@eturia.ro (grup 4) sau alina.costici@eturia.ro (grup 2) sau liliana.nistor@eturia.ro (grup 1) sau manuela.lazarescu@eturia.ro (grup 3).

La orice grup puteti adauga si adresa office@eturia.ro , plus adresa mea in CC: contact [at] razvanpascu.ro

Newsletter cu pachetele turistice ale noastre

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates requiredFotografii Japonia

*fotografii: arhiva personala & Shutterstock

1 comentariu

  1. Elena Miu
    30.07.2019 la 15:08

    Super… Felicitări… Pentru ceea ce ești și faci… Printre care și organizarea de călătorii în locuri exotice! Te bucuri nu numai tu… Dar încerci sa i bucuri și pe alții, interesați de a cunoaște, vedea…. Mi as dori sa vizitez Japonia în perioada cireșilor inflorit… Cred ca i minunata! Anul acesta am participat la sărbătoarea cireșilor inflorit în gradina japoneza din parcul Herăstrău! Mi a plăcut.. Și m a incitat la a cunoaște și mai mult!

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!