excursii-razvan-pascu

Suntem tentati sa credem ca vacanta este doar despre locul in care mergem, despre destinatia noua pe care o exploram si despre oamenii faini pe care ii intalnim acolo. Si este perfect adevarat, dar incomplet. In vacante ne depasim limitele, incercam lucruri noi, ne este dor de cei dragi de acasa, iesim din ritmul nostru, mancam diferit, ne odihnim diferit, ne stresam si obosim ca sa vedem cat mai multe locuri in cat mai putin timp. Uneori ne simtim minunat, alteori apelam la pachetul cu medicamente pentru migrene, dureri de stomac, constipatie, oboseala, rau de miscare, etc.

Am prieteni care nu pot dormi bine in paturile de hotel si care isi pun in bagaj perna de acasa sau care evita mancarea locala si aleg un restaurant cu specific cunoscut chiar daca sunt pe alt continent, sau care nu pleaca in vacanta fara suplimentul de magneziu, pentru energie. Niciun om nu trebuie judecat, pentru ca fiecare om este unic si isi cunoaste cel mai bine propriile probleme.

In 15 ani de calatorit am invatat ca in vacante, in special in cele lungi, este bine sa ai lucruri care sa iti aminteasca de casa, de organizarea si de ritmul tau de acasa, si e bine sa ai cutia cu medicamente langa tine mereu; mai bine sa ai in plus decat in minus.

Spre deosebire de atunci cand suntem acasa, in vacantele active avem tendinta sa mancam pe fuga, uneori uitam de masa sau din contra, mancam prea mult, cum mi se intampla si mie pe vasele de croaziera sau la hotelurile all-inclusive. Drept consecinta, apar tot felul de schimbari in organismul nostru, care lupta si el cum poate cu explorarile noastre.

Recunosc ca am cautat destul de mult solutii care sa vina in sprijinul celor care calatoresc si al caror sistem digestiv uneori “protesteaza”.

Subiect tabu?

Una dintre cele mai des intalnite probleme in calatorii este problema tranzitului intestinal, iar schimbarea locului, a mancarii, diferentele de fus orar sau zborurile produc efecte neplacute asupra organismului, efecte care duc la balonare, constipatie sau diaree. Pare un subiect tabu, dar nu ar trebui sa fie, pentru ca se intampla aproape tuturor. De curand a aparut pe piata OptiFibre de la Nestlé, 100% fibre vegetale sub forma de pudra, care ajuta persoanele cu probleme ale tranzitului intestinal.

OptiFibre are 100% origine vegetala, nu are gust, nu are miros si se dizolva complet in lichide non-carbogazoase calde sau reci, iar efectele pozitive apar in 2-3 zile de la administrare. Consumul regulat de OptiFibre® contribuie la asigurarea aportului zilnic recomandat de fibre. O dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos sunt, de asemenea, foarte importante.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!