fbpx
excursii-razvan-pascu

UPDATE 10 August: toate cele 3 circuite sunt fully-booked, nu mai avem locuri disponibile – va multumim!

Am lansat un al patrulea grup, o vacanta Recomandata Razvan Pascu. Detalii aici. Locuri limitate!

Dupa experienta a 8 grupuri de turisti in Japonia, am lucrat in ultimele luni la un nou proiect impreuna cu agentia Eturia pentru primavara anului 2019 pe destinatia Japonia, tot in perioada Festivalului Sakura, al Ciresilor Infloriti.

Am muncit mult la aceste programe, am folosit experienta grupurilor din anii trecuti cand turistii s-au intors extrem de incantati, si cu toate acestea am mai schimbat niste lucruri in program si am mai adaugat cate ceva, astfel incat acum pot spune ca sunt cu adevarat niste programe unice pe piata din Romania, cum nimeni nu mai ofera. Detalii mai jos.


Iata aici un articol cu impresii despre vacanta in Japonia din 2018, scris de una dintre turistele care au participat in grup.


Am optimizat la maxim traseul, l-am modificat putin ca sa nu mai depindem de vreme in unele zile si am adaugat in program atat lucruri unice, cat si ceea ce stiu ca ii intereseaza pe turistii romani. Am scos excursiile optionale scumpe din zilele libere, pentru ca acum am suficienta experienta ca sa va pot explica eu la fata locului ce ar merita sa faceti sau chiar sa mergem impreuna, cu costuri mult mai mici si intr-un alt ritm. Stiu ca sunt ca un parinte care isi lauda copilul, dar sunt foarte mandru si incantat de traseele care au rezultat si pentru ca cei de la Eturia le-au afisat de cateva zile pe site deja avem persoane inscrise pe fiecare dintre grupuri.


Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.


Apropo de grupuri, anul viitor vom avea 3 grupuri de turisti in Japonia in perioada Sakura, o sa va explic mai departe cu detalii.

Traseu

Avem traseul optimizat, am blocat hoteluri bune si am rezervat un ghid cu experienta si foarte carismatica (pe care am avut-o si in 2018), toate acestea intr-o perioada in care Japonia este plina de turisti, deci si mult mai scumpa si cu servicii de calitate mai greu de gasit, mai ales ca turismul din Japonia este in plin boom, inclusiv datorita Jocurilor Olimpice din 2020. Partenerul nostru in aceasta calatorie este cea mai puternica agentie de turism din Japonia. Este perioada despre care se spune ca e cea mai frumoasa in Japonia si pentru care merita cu adevarat sa vii; dincolo de o tara absolut SF cum este Japonia, frumoasa in orice anotimp, perioada Sakura este pentru ei si pentru turisti o adevarata bucurie.

Locurile in aceste excursii

Ma astept ca locurile din excursie sa se ocupe extrem de repede, mai ales ca ceea ce oferim este personalizat deja din experienta mea in Japonia, adica stiu deja unde merita sa mergem si cat timp sa stam la fiecare obiectiv turistic, unde sa mancam bine si la preturi bune, cum sa ne descurcam cu transportul local in zilele in care nu avem program inclus, etc., ceea ce se traduce in economie de timp si de bani.

Astazi 28 iunie deschidem oficial inscrierile, insa stiu ca sunt deja cateva locuri ocupate pentru ca cei de la Eturia au afisat de cateva zile circuitul pe site. Anul trecut toate locurile s-au ocupat foarte rapid. Avantajul celor care se inscriu din timp este ca daca platesc suma totala pot beneficia de ceva reduceri, iar cei care aleg sa plateasca in rate au o perioada mai mare pentru a plati transele pentru excursie, aproape 9 luni de zile. Important este sa va ocupati locul.

Detalii veti gasi in cele ce urmeaza.

Care va fi programul pe zile? 

Asa cum scriam mai sus, vor fi 3 grupuri, unul la sfarsit de martie 2019 in care voi merge eu, altul la inceput de aprilie 2019 in care voi merge tot eu, si altul care va prinde cateva zile din ambele luni (martie si aprilie 2019, deci practic cea mai sigura perioada pentru Sakura, in care va merge altcineva ca insotitor de grup din partea Eturia).

Eu voi pleca din Bucuresti cu avionul cu primul grup, apoi primul grup va pleca spre casa dupa 11 zile si eu voi ramane in Japonia pentru a astepta grupul 2, dupa care ma voi intoarce impreuna cu grupul 2 acasa. Cel de-al treilea grup va pleca din Bucuresti cu un alt insotitor de grup din partea Eturia la final de martie 2019, si se va intoarce in Bucuresti cu acelasi insotitor de grup dupa 11 zile – avantajul acestui grup va fi faptul ca va avea cea mai sigura perioada pentru Sakura si ca va fi un grup mai mic de turisti.

Cum este Sakura? 

Sakura este un fenomen pe care nu il poti planifica exact, oricat ai incerca. Copacii de cires stau infloriti in “full bloom” cam o saptamana, adica aceasta este perioada in care totul este inflorit la maxim. In schimb, poti vedea ciresi infloriti, unii mai mult si altii mai putin, pe perioada 20 martie si pana pe 15 aprilie. Deci toata lumea va prinde ciresi infloriti in aceste excursii, dar in functie de cat de calda va fi vremea, unii vor prinde mai mult si altii mai putin. De exemplu, anul trecut, al doilea grup a prins mai multi ciresi infloriti, insa anul acesta primul grup a prins mai multi ciresi infloriti. Nimeni nu stie cum va fi, e un fel de loterie. Insa cele mai multe sanse ca sa fie prinse cele mai multe zile pline cu ciresi in full-bloom le va avea grupul 3. Sper ca am explicat destul de clar, vorbim totusi de detalii, pentru ca toate cele 3 grupuri vor prinde ciresi infloriti. Japonezii au 300 de sortimente de ciresi, iar eu am fost cu 6 grupuri acolo, asa ca ceea ce vorbesc acum este legat de detalii, veti vedea din programele de mai jos, dar si la fata locului, ca in aceste excursii totul este organizat la detaliu. 

Iata cateva fotografii cu ciresii infloriti din Japonia – mai multe gasiti pe paginile mele de Facebook

3 grupuri – detalii

Asadar, vom avea:

  • Grup 1: 23 martie – 2 aprilie 2019, in care voi merge eu ca insotitor de grup
  • Grup 2: 1 – 12 aprilie 2019, in care voi merge eu ca insotitor de grup
  • Grup 3: 27 martie – 6 aprilie 2019, in care va merge altcineva ca insotitor de grup, dar aveti avantajul teoretic al celei mai sigure perioade pentru Sakura + un grup ceva mai mic

IMPORTANT: Preturile pentru toate cele 3 excursii sunt la fel. Toate traseele celor 3 excursii si toate programele sunt gandite si aprobate de mine. La nivel de servicii nu vor fi niciun fel de diferente de calitate. Programele au foarte mici diferente intre ele, in functie de disponibilitatile pe care le-am gasit, asa cum veti vedea mai jos.

Program Grupul 1 – plecare 23 martie 2019 (nu mai sunt locuri)

Detalii si aici, pe pagina Eturia.

Ziua 1-2: 23-24 martie 2019

Vom pleca din Bucuresti pe 23 martie 2019 cu un zbor Lufthansa spre Frankfurt la ora 14:10. Ajungem la Frankfurt la ora locala 15:45 si zborul spre Tokyo va fi la 17:55. Ajungem a doua zi la 13:05 la Tokyo si vom fi transferati spre hotel pentru a lasa bagajele. Inainte de a merge la hotel, vom merge impreuna sa vizitam Turnul Tokyo, unde vom urca la primul nivel ca sa vedem orasul de sus si sa va faceti o impresie despre acest oras incredibil. Apoi mergem sa ne cazam la hotel si avem zi libera in continuare, perfect ca sa ne putem acomoda cu diferenta de fus orar si sa nu fim obositi in zilele urmatoare. Pentru cei care vor avea energie, putem iesi prin Tokyo sa va arat cartierele si locurile care imi plac cel mai mult si sa experimentati mancarea japoneza la ea acasa, eu de obicei in fiecare seara am iesit cu metroul pentru a le arata orasul celor care au avut energie sa ma insoteasca.

Ziua 3: 25 martie 2019

Dupa micul dejun, ne vom intalni cu ghidul nostru si vom avea o super zi. Ziua aceasta nu era in program pana acum, am adaugat-o abia pentru anul viitor prima data, sunt niste experiente unice pe care le vom avea si oricat m-as chinui eu sa va explic de ce am adaugat aceste lucruri in program, abia cand veti ajunge sa experimentati Japonia veti intelege de ce am facut-o. Pentru moment trebuie doar sa aveti incredere in expertiza mea de atatia ani pe aceasta destinatie. In aceasta zi vom merge in orasul Yokohama, care nu se afla departe de Tokyo, si care este unul dintre cele mai mari orase din Japonia. Va fi o excursie de o zi in care dimineata vom merge sa vizitam linia de asamblare de la fabrica Nissan, o vizita unica si memorabila pe care e util sa o facem pentru a intelege industria auto din Japonia si cum s-a dezvoltat economia acestei puternice tari dupa al doilea razboi mondial. Apoi vom merge sa vedem ciresii infloriti in cel mai frumos parc din Yokohama, parcul Yamashita, apoi vom urca in turnul Yokohama Landmark pentru a vedea zgarie norii si orasul de sus, iar dupa amiaza vom merge la salonul expozitional al companiei TOTO, cel mai mare si cunoscut producator japonez de capace de toaleta. Stiu, poate ati inceput deja sa zambiti, dar doar daca ati fost in Japonia puteti intelege de ce facem aceasta vizita si daca veti vorbi cu prieteni care au fost deja in Japonia va vor spune ca va invidiaza. In Japonia toaletele sunt ca niste muzee, extrem de curate peste tot, iar peste tot exista capace de toaleta Hi-Tech, care folosesc tehnologie ce te va impresiona: capacele sunt incalzite, canta, vibreaza, scot tot felul de zgomote si au tot felul de functii care nci nu va pot trece prin minte. Trebuie sa le vedeti ca sa intelegeti, trebuie sa aveti incredere in mine ca va fi o experienta unica. Seara vom ajunge din nou in Tokyo.

Ziua 4: 26 martie 2019

Avem o zi plina in Tokyo. Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul nostru si vom pleca intr-un tur de o zi care va incepe la piata de peste din Tokyo, cea mai mare piata de peste din lume, apoi vom merge in cartierul Asakusa, locul care mi-a placut cel mai mult in Tokyo, un loc plin de traditii, magazine de suveniruri si tarabe stradale, o adevarata incantare pentru ochi si suflet. Aici vom vizita si cel mai vechi templu budist din Tokyo. Apoi vom vizita bulevardele Omotesando (un bulevard celebru precum Rodeo Drive din Los Angeles) si faimoasa strada Takeshita cu tineri care se costumeaza ciudat, apoi vom avea o noua experienta unica pe care am adaugat-o in program, vom merge la un workshop unde vom face mostre de mancare din plastic – din nou, abia in Japonia veti intelege de ce (in Japonia, la intrarea in orice restaurant gasesti mostre cu toate felurile de mancare facute din plastic/ceara, exact cum vor arata ele in final si stii din start ce vei manca, mai ales ca e destul de dificil uneori sa gasesti meniuri in limba engleza sau pe cineva care sa vorbeasca limba engleza).

Ziua 5: 27 martie 2019

Dupa micul dejun vom fi transferati la poalele muntelui Fuji, unde vom merge catre lacul Kawaguchi, vom vizita muzeul Itchiku Kubota ca sa aflam mai multe despre kimonouri si arta vopsirii matasii, vom vizita o pagoda de unde se vede cea mai cunoscuta panorama din Japonia, cu muntele Fuji pe fundal si cu ciresi infloriti, plus centrul de informare turistica de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii cu muntele). Vom avea si pranzul inclus la un restaurant local, iar seara vom fi transferati catre orasul Hakone, unde vom experimenta un hotel traditional, ryokanul, un loc pe cat de simplu, pe atat de scump, in care camerele respecta intru totul design-ul japonez, iar salteaua este direct pe podea. O experienta unica in viata. Eu am incercat deja de 8 ori si as mai incerca de 800 de ori, aproape va pot garanta ca va fi ceva ce o sa va placa foarte mult. In aceasta seara avem si cina inclusa, va fi o masa in stil japonez, ne vom imbraca in haine traditionale, iar cine doreste poate sa incerce apele termale (inclusiv in niste bai comune), dar putem incerca si karaoke.

Tot astazi vom vedea si cat de bine este dezvoltat turismul in Japonia si cat de dezvoltati sunt din punct de vedere logistic, intrucat la plecarea de dimineata din Tokyo bagajele noastre mari vor pleca separat, direct catre cazarea din ziua urmatoare, la Kyoto. Astfel, va trebui sa ne pastram un bagaj de mana cu lucrurile pentru 2 zile si o noapte (la Hakone).

Ziua 6: 28 martie 2019

Dupa micul dejun vom fi transferati in zona Hakone Check-point, locul in care functiona in trecut un fel de vama instituita de samurai. Vom putea admira aici mestesuguri unice, unde mestesugarii locali ne vor explica cum creaza obiecte de arta din imbinarea a zeci de feluri de lemn. La pranz vom experimenta din nou tehnologia japoneza si vom merge cu trenul rapid Shinkansen timp de 2 ore catre orasul Kyoto, cel mai frumos si traditional oras din Japonia. Eu sunt fascinat de tehnologia acestor trenuri, asa ca abia astept sa va povestesc despre ele. Seara ne cazam la hotel in Kyoto si apoi avem program liber sa exploram orasul.

Ziua 7: 29 martie 2019

Dupa micul dejun avem un tur al orasului Kyoto, unde vom vedea gradini, multe temple, multe locuri foarte aglomerate si pline de magazine de suveniruri si vom participa la o ceremonie traditionala de servire a ceaiului. Apoi vom avea o plimbare impreuna cu ghida prin cartierul Gion, locul in care avem sanse sa intalnim gheise. Seara este libera si vom decide impreuna daca ne vom cauta sa rezervam bilete la un spectacol sau daca mergem la o cina cu maiko (ucenica gheisei). Sunt niste experiente unice, am scris despre ele pe Facebook si am postat fotografii, Kyoto o sa va placa foarte mult, este un oras cu o incarcatura istorica si culturala extrem de mare, cu peste 17 situri UNESCO, iar aici veti descoperi Japonia pe care o aveti in imaginatie: gradini spectaculoase, casute ascunse ale poetilor, gheise. Astazi in Kyoto mai sunt circa 200 de gheise.

Ziua 8: 30 martie 2019

Ziua 8 este libera in Kyoto, pentru a explora orasul pe cont propriu. Vom putea merge sa vizitam un templu foarte cunoscut si frumos, Fushimi Inari, cu 5000 de porti tori, si o fabrica unde se produce bautura sake. De asemenea, noi in anii trecuti la pranz in aceasta zi am luat trenul si am mers la periferia orasului Kyoto, unde am vizitat o padure de bambusi si o padure cu maimute, incluse in topurile internationale, asa ca asta vom putea face si la anul.

Ziua 9: 31 martie 2019

Dupa micul dejun vom pleca din Kyoto catre orasul Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Stiti fotografiile acelea ale prietenilor vostri care au fost in Japonia si care au hranit caprioare? Acolo mergem si noi, iar in parcul din Nara sunt peste 1500 de caprioare. Tot in Nara vizitam si un templu patrimoniu UNESCO si un alt templu cu mii de felinare de piatra. In Nara avem pranzul inclus si apoi ne intoarcem pentru cazare in Kyoto.

Ziua 10: 1 aprilie 2019

Dupa micul dejun vom pleca spre oraselul Himeji, unde vom vizita castelul Himeji, un impresionant castel al samurailor, si complexul de gradini japoneze Koko-en (gradina aceasta este super tare, o sa va convingeti, iar cand scriu despre gradini trebuie sa va ganditi ca vor fi flori si ciresi infloriti), iar apoi urmeaza un transfer de 1,5 ore catre Osaka, unde vom admira orasul de sus, de pe Umeda Sky Building. Cei mai curajosi dintre noi vor putea gusta preparate din pestele otravitor puffer, sau vor putea incerca tacoyaki sau fudulii de caracatita, toate acestea in cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa, unde o sa mergem impreuna seara, cand totul este luminat si toate neoanele si reclamele luminoase sunt aprinse. Eu aici am mancat si vita KOBE la un pret bun (25 de dolari). Este ultima seara in Japonia si o vom petrece impreuna pe strazile din Osaka, veti vedea nebunia si culoarea de acolo, am postat fotografii si filmulete din Osaka pe pagina mea de Facebook, sunt convins ca o sa va placa, e spectaculos.

Ziua 11: 2 aprilie 2019

La ora 10:05 este zborul spre Frankfurt, unde veti ajunge la 15:00. Zborul spre Bucuresti este la 20:30 si veti ajunge in Bucuresti pe 2 aprilie 2019 la 23:45. Eu voi ramane in Osaka si voi astepta cel de-al doilea grup.

Unde ne cazam?

Tokyo – Royal Park Hotel

Hakone – Ryokan Yunohana Prince Hotel (Japanese Room)

Kyoto – Daiwa Roynet

Osaka – Hotel Granvia Osaka

Program Grup 2 – plecare 1 aprilie 2019 (Nu mai sunt locuri)

Detalii si aici, pe pagina Eturia.

Ziua 1-2: 1-2 aprilie 2019

Veti pleca din Bucuresti pe 1 aprilie 2019 cu un zbor KLM spre Amsterdam la ora 07:00. Ajungeti la Amsterdam la ora locala 09:00 si zborul spre Osaka va fi la 14:40. In Amsterdam puteti iesi pentru 2-3 ore la plimbare prin oras, intrucat aeroportul este foarte aproape de centrul orasului, va voi trimite toate informatiile tuturor participantilor. Ajungeti a doua zi dimineata la 08:35 la Osaka, unde va voi astepta eu la aeroport, impreuna cu ghidul japonez, si vom fi transferati spre hotel pentru a lasa bagajele. Inainte de a merge la hotel vom urca in Umeda Sky Building, cea mai inalta cladire din Osaka, pentru a admira orasul de sus, plus vom merge si in gradinile castelului din Osaka pentru a va bucura de frumusetea ciresilor infloriti. Ora de check-in la hotel este 15:00 si apoi urmeaza program liber pentru a va odihni, pentru a va obisnui cu fusul orar si seara, daca vreti, vom iesi la plimbare prin oras, sa va arat centrul orasului cu strada Dotombori.

Ziua 3:  3 aprilie 2019

Dupa micul dejun plecam spre Himeji cu autocarul, vom merge maxim 2 ore. Acolo vom vizita cel mai bine pastrat castel al samurailor, care poate fi vizitat si in interior, iar complexul din fata castelului va fi plin de ciresi infloriti. De asemenea, vom vizita si complexul de gradini japoneze Koko-en (gradina aceasta este super tare, o sa va convingeti), apoi vom avea timp liber pentru pranz, iar dupa masa vom pleca spre Kyoto. Seara ne vom caza la hotelul din Kyoto.

Ziua 4: 4 aprilie 2019

Dupa micul dejun avem tur de o zi prin cel mai frumos oras din Japonia. Kyoto este unul dintre putinele orase japoneze care nu au fost distruse in al doilea razboi mondial si de aceea pastreaza inca farmecul caselor si cartierelor vechi, asa cum ati vazut prin filme. Vom ajunge in Kyoto si vom vedea gradini, multe temple, strazi aglomerate si pline de magazine cu suveniruri si vom participa la o ceremonie traditionala de servire a ceaiului. Seara este libera si vom decide impreuna daca ne vom cauta sa rezervam bilete la un spectacol traditional. Sunt niste experiente unice, am scris despre ele pe Facebook si am postat fotografii, Kyoto o sa va placa foarte mult, este un oras cu o incarcatura istorica si culturala extrem de mare, cu peste 17 situri UNESCO, iar aici veti descoperi Japonia pe care o aveti in imaginatie: gradini spectaculoase, casute ascunse ale poetilor, gheise. Astazi in Kyoto mai sunt circa 200 de gheise.

Ziua 5: 5 aprilie 2019

Dupa micul dejun avem din nou o zi plina. Vom pleca din Kyoto catre orasul Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Stiti fotografiile acelea ale prietenilor vostri care au fost in Japonia si care au hranit caprioare? Acolo mergem si noi, iar in parcul din Nara sunt peste 1200-1500 de caprioare. Tot in Nara vizitam si un templu patrimoniu UNESCO si un alt templu cu mii de felinare de piatra. In Nara avem si pranzul inclus si apoi plecam inapoi catre Kyoto la hotel.

Ziua 6: 6 aprilie 2019

Aceasta este ziua libera din Kyoto, unde veti avea ocazia sa explorati orasul pe cont propriu, sa va bucurati de cel mai frumos oras al Japoniei. Puteti sa va plimbati prin magazinele de suveniruri, puteti inchiria kimonouri ca sa faceti fotografii sau ca sa va plimbati prin oras, puteti vizita temple budiste si sanctuare Shinto, puteti manca la restaurantele traditionale din oras sau puteti merge la cumparaturi in mall-uri moderne. De asemenea, veti putea merge sa vizitati un templu foarte cunoscut si frumos, Fushimi Inari, cu 5000 de porti tori, si o fabrica unde se produce bautura sake. In plus, noi in anii trecuti la pranz in aceasta zi am luat trenul si am mers la periferia orasului Kyoto, unde am vizitat o padure de bambusi si o padure cu maimute incluse in topurile internationale, asa ca asta veti putea face si la anul. Eu o sa va indrum si o sa va ajut cu informatii, indiferent de ceea ce veti dori sa faceti, poate chiar o sa mergem impreuna, ca sa nu mai cheltuiti bani pe excursii optionale.

Ziua 7: 7 aprilie 2019

Dupa micul dejun vom lasa orasul agitat si vom pleca spre zone mult mai linistite. Astazi vom avea sansa sa mergem cu celebrul tren rapid Shinkansen, asa ca bagajele mari vor pleca cu un camion la Tokyo, iar noi vom lua bagajele mai mici si vom merge la gara din Kyoto, iar de acolo vom lua trenul Shinkansen spre Hakone, orasul de langa muntele Fuji. Vom ajunge la Hakone la 12:35 si de acolo vom fi transferati cu autocarul spre Poarta Samurailor, unde vom afla mai multe despre cum functiona acea “vama” si unde vom gasi niste mestesugari interesanti care fac suveniruri combinand mai multe tipuri de lemn. Apoi vom merge sa ne cazam la hotel, intr-o zona foarte frumoasa, si seara vom avea cina inclusa, servita in stil japonez. Seara puteti merge sa folositi baile termale ale hotelului sau putem merge la karaoke.

Ziua 8: 8 aprilie 2019  

Dupa micul dejun vom vizita centrul turistic de la poalele muntelui Fuji si sper sa tina vremea cu noi pentru a va putea bucura de panorama superba cu muntele Fuji. Vom vizita apoi un muzeu care o sa va placa foarte mult, atat ca exponate, cat si cum arata, plus privelistea – este vorba despre un muzeu al kimonourilor, muzeul Itchiku Kubota, ca sa aflam mai multe despre kimonouri si arta vopsirii matasii. Astazi avem si pranzul inclus si de asemenea vom ajunge si la o pagoda al carei nume nu va spune nimic, dar de acolo de sus se fac cele mai celebre fotografii cu Japonia (cu pagoda, muntele Fuji si ciresii infloriti, chiar coperta National Geographic Traveler Canada de luna aceasta are o astfel de fotografie). Apoi vom avea transfer catre Tokyo.

Ziua 9: 9 aprilie 2019

Dupa micul dejun, ne vom intalni cu ghidul nostru si vom avea o super zi. Ziua aceasta nu era in program pana acum, am adaugat-o abia pentru anul viitor prima data, sunt niste experiente unice pe care le vom avea si oricat m-as chinui eu sa va explic de ce am adaugat aceste lucruri in program, abia cand veti ajunge sa experimentati Japonia veti intelege de ce am facut-o. Pentru moment trebuie doar sa aveti incredere in expertiza mea de atatia ani pe aceasta destinatie. In aceasta zi vom merge in orasul Yokohama, care nu se afla departe de Tokyo, si care este unul dintre cele mai mari orase din Japonia. Va fi o excursie de o zi in care dimineata vom merge sa vizitam linia de asamblare de la fabrica Nissan, o vizita unica si memorabila pe care e util sa o facem pentru a intelege industria auto din Japonia si cum s-a dezvoltat economia acestei puternice tari dupa al doilea razboi mondial. Apoi vom merge sa vedem ciresii infloriti in cel mai frumos parc din Yokohama, parcul Yamashita, apoi vom urca in turnul Yokohama Landmark pentru a vedea zgarie norii si orasul de sus, iar dupa amiaza vom merge la salonul expozitional al companiei TOTO, cel mai mare si cunoscut producator japonez de capace de toaleta. Stiu, poate ati inceput deja sa zambiti, dar doar daca ati fost in Japonia puteti intelege de ce facem aceasta vizita si daca veti vorbi cu prieteni care au fost deja in Japonia va vor spune ca va invidiaza. In Japonia toaletele sunt ca niste muzee, extrem de curate peste tot, iar peste tot exista capace de toaleta Hi-Tech, care folosesc tehnologie ce te va impresiona: capacele sunt incalzite, canta, vibreaza, scot tot felul de zgomote si au tot felul de functii care nici nu va pot trece prin minte. Trebuie sa le vedeti ca sa intelegeti, trebuie sa aveti incredere in mine ca va fi o experienta unica. Seara vom ajunge din nou in Tokyo.

Ziua 10: 10 aprilie 2019

Dupa micul dejun avem o zi plina in Tokyo. Vom avea un tur de oras in care vom atinge cele mai importante puncte turistice, vom vizita si cea mai mare piata de peste din lume, vom urca in turnul Tokyo pentru a admira orasul de sus, ne vom plimba prin zona Harajuku unde vin adolescentii japonezi imbracati intr-un mod extrem de ciudat, dar vom ajunge si pe bulevardul Omotesando cu magazine celebre si luxoase. Vom ajunge si in celebra Asakusa, locul care mi-a placut cel mai mult in Tokyo, un loc plin de traditii, magazine de suveniruri si tarabe stradale, o adevarata incantare pentru ochi si suflet, cea mai colorata si animata zona din Tokyo, cu multe magazine de suveniruri, dar si cu templul Senso-ji si tot acolo vom participa si la un workshop unde vom face machete de mancare din plastic, atat de celebre in Japonia, dupa cum veti descoperi la intrarea in fiecare restaurant din aceasta tara. Seara este libera si este ultima seara in Japonia.

Ziua 11: 11 aprilie 2019

Dupa micul dejun avem transfer la aeroport pentru zborul KLM spre Amsterdam si apoi spre Bucuresti. Vom pleca din Tokyo la 10:30 si ajungem in Amsterdam la 15:10, dupa care avem zbor spre casa la 20:55. Vom merge impreuna spre casa.

Unde ne cazam?

Tokyo – Royal Park Hotel

Hakone – The Prince Hakone

Kyoto – Daiwa Roynet

Osaka – Hotel Granvia Osaka

Program Grupul 3 – plecare 27 martie 2019 (Inca mai sunt locuri disponibile)

Detalii si aici, pe pagina Eturia.

Ziua 1-2: 27-28 martie 2019

Acesta este un grup in care va merge altcineva ca insotitor, insa programul este facut de mine si toate serviciile si hotelurile sunt testate de mine, in plus este in perioada cea mai sigura pentru a vedea ciresii infloriti si, de asemenea, grupul va fi putin mai mic ca numar de persoane decat celelalte 2 grupuri. Veti pleca din Bucuresti pe 27 martie 2019 cu un zbor Air France spre Paris la ora 06:50. Ajungeti la Paris la ora locala 09:10 si zborul spre Tokyo va fi la 13:35. Ajungeti a doua zi la 09:25 la Tokyo si veti fi transferati spre hotel pentru a lasa bagajele. Ora standard de cazare este la 15:00 si apoi aveti zi libera in continuare, perfect ca sa va puteti acomoda cu diferenta de fus orar si sa nu fiti obositi in zilele urmatoare.

Ziua 3: 29 martie 2019

Aveti o zi plina in Tokyo. Dupa micul dejun va veti intalni cu ghidul vostru si veti pleca intr-un tur de o zi care va incepe la piata de peste din Tokyo, cea mai mare piata de peste din lume, apoi veti merge in cartierul Asakusa, locul care mi-a placut cel mai mult in Tokyo, un loc plin de traditii, magazine de suveniruri si tarabe stradale, o adevarata incantare pentru ochi si suflet. Aici veti vizita si cel mai vechi templu budist din Tokyo. Apoi veti vizita bulevardele Omotesando (un boulevard celebru precum Rodeo Drive din Los Angeles) si faimoasa strada Takeshita cu tineri care se costumeaza ciudat, apoi veti merge sa urcati in turnul Tokyo pentru a avea o imagine de sus cu orasul acesta fantastic, dupa care veti vizita un temple de religie shintoista.

Ziua 4: 30 martie 2019

Dupa micul dejun veti avea o zi libera pentru a explora pe cont propriu acest oras SF. 

Ziua 5: 31 martie 2019

Dupa micul dejun veti fi transferati la poalele muntelui Fuji, unde veti vizita muzeul Itchiku Kubota ca sa aflati mai multe despre kimonouri si arta vopsirii matasii, veti vizita o pagoda de unde se va vedea cea mai cunoscuta panorama din Japonia, cu muntele Fuji pe fundal si ciresii infloriti, plus centrul de informare turistica de la poalele muntelui Fuji (pentru fotografii cu muntele). Veti avea si pranzul inclus la un restaurant local, iar seara veti fi transferati catre orasul Hakone, unde veti experimenta un hotel traditional, ryokanul, un loc pe cat de simplu, pe atat de scump, in care camerele respecta intru totul design-ul japonez, iar salteaua este direct pe podea. O experienta unica in viata. Eu am incercat deja de 8 ori si as mai incerca de 800 de ori, aproape va pot garanta ca va fi ceva ce o sa va placa foarte mult. In aceasta seara aveti si cina inclusa, va fi o masa in stil japonez, va veti imbraca in haine traditionale, iar cine doreste poate sa incerce apele termale (inclusiv in niste bai comune), dar puteti incerca si karaoke.

Tot astazi veti vedea si cat de bine este dezvoltat turismul in Japonia si cat de dezvoltati sunt din punct de vedere logistic, intrucat la plecarea de dimineata din Tokyo bagajele voastre mari vor pleca separat, direct catre cazarea din ziua urmatoare, la Kyoto. Astfel, va trebui sa va pastrati un bagaj de mana cu lucrurile pentru 2 zile si o noapte (la Hakone).

Ziua 6: 1 aprilie 2019

Dupa micul dejun veti fi transferati in zona Hakone Check-point, locul in care functiona in trecut un fel de vama instituita de samurai. Veti putea admira aici mestesuguri unice, unde mestesugarii locali va vor explica cum creaza obiecte de arta din imbinarea a zeci de feluri de lemn. La pranz veti experimenta din nou tehnologia japoneza si veti merge cu trenul rapid Shinkansen timp de 2 ore catre orasul Kyoto, cel mai frumos si traditional oras din Japonia. Seara va cazati la hotel in Kyoto si apoi aveti program liber sa explorati orasul.

Ziua 7: 2 aprilie 2019

Dupa micul dejun aveti un tur al orasului Kyoto, unde veti vedea gradini, multe temple, multe locuri foarte aglomerate si pline de magazine de suveniruri si veti participa la o ceremonie traditionala de servire a ceaiului. Apoi veti avea o plimbare impreuna cu ghidul prin cartierul Gion, locul in care aveti sanse sa intalniti gheise. Kyoto o sa va placa foarte mult, este un oras cu o incarcatura istorica si culturala extrem de mare, cu peste 17 situri UNESCO, iar aici veti descoperi Japonia pe care o aveti in imaginatie: gradini spectaculoase, casute ascunse ale poetilor, gheise. Astazi in Kyoto mai sunt circa 200 de gheise.

Ziua 8: 3 aprilie 2019

Ziua 8 este libera in Kyoto, pentru a explora orasul pe cont propriu. Veti putea merge sa vizitati un templu foarte cunoscut si frumos, Fushimi Inari, cu 5000 de porti tori, si o fabrica unde se produce bautura sake. De asemenea, noi in anii trecuti la pranz in aceasta zi am luat trenul si am mers la periferia orasului Kyoto, unde am vizitat o padure de bambusi si o padure cu maimute, asa ca asta veti putea face si voi la anul.

Ziua 9: 4 aprilie 2019

Dupa micul dejun veti pleca din Kyoto catre orasul Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Stiti fotografiile acelea ale prietenilor vostri care au fost in Japonia si care au hranit caprioare? Acolo veti merge, iar in parcul din Nara sunt peste 1200-1500 de caprioare. Tot in Nara vizitati si un templu patrimoniu UNESCO si un alt templu cu mii de felinare de piatra. In Nara aveti pranzul inclus si apoi va intoarceti pentru cazare in Kyoto.

Ziua 10: 5 aprilie 2019

Dupa micul dejun veti pleca spre oraselul Himeji, unde veti vizita castelul Himeji, un impresionant castel al samurailor, si complexul de gradini japoneze Koko-en (gradina aceasta este super tare, o sa va convingeti, iar cand scriu despre gradini trebuie sa va ganditi ca vor fi flori si ciresi infloriti), iar apoi urmeaza un transfer de 1,5 ore catre Osaka, unde veti merge ca sa admirati orasul de sus, de pe Umeda Sky Building. Cei mai curajosi dintre voi vor putea gusta preparate din pestele otravitor puffer, sau vor putea incerca tacoyaki sau fudulii de caracatita, toate acestea in cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa. Este ultima seara in Japonia si probabil o veti petrece pe strazile din Osaka, veti vedea nebunia si culoarea de acolo, o sa va placa, e spectaculos.

Ziua 11: 6 aprilie 2019

Dupa micul dejun, impreuna cu insotitorul vostru de grup de la Eturia veti avea transfer spre aeroport, de unde avionul este la ora 10:25 spre Amsterdam, unde veti ajunge la 15:10. Zborul spre Bucuresti este la 20:55.

Unde va cazati?

Tokyo – Royal Park Hotel

Hakone – Ryokan Yunohana Prince Hotel (Japanese Room)

Kyoto – Daiwa Roynet

Osaka – Hotel Granvia Osaka


Iata impresii despre Japonia, „La Maruta”!


Pret: 3890 euro (toate cele 3 grupuri au acelasi pret)

Ce include pretul de 3890 euro

Calatoria costa 3890 de euro/persoana. Este un pret corect pentru Japonia, pentru serviciile premium incluse si pentru perioada Sakura – Cherry Blossom Tree. In Japonia aceasta este cea mai aglomerata perioada a anului, insa am reusit sa blocam pretul acesta si toate camerele la hoteluri bune doar pentru ca rezervam cu aproape un an in avans. Acum, dupa ce am facut acelasi traseu 3 ani la rand si stiu care sunt hotelurile si serviciile oferite, pot spune la modul cel mai ferm ca turul isi merita banii si va veti convinge de asta.

Sunt incluse biletele de avion cu toate taxele, toate cazarile din program, biletele pentru trenurile de mare viteza, toate transferurile cu autocarul, toate tururile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza care ne va insoti in permanenta, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, unele mese (cele precizate), bacsisuri pentru soferi si ghizi, etc. La acest pret se pot aplica reduceri, in functie de perioada de inscriere si daca sunteti sau nu membri ai Eturia Club (Silver, Gold sau Platinum).

Pretul este pentru loc in camera dubla, insa daca doriti neaparat sa stati singuri in camera, trebuie platit un supliment pentru single.

Cu cat va inscrieti mai repede, cu atat aveti niste discounturi suplimentare. La plata integrala, cu 8 luni inainte, discountul este de 5%. Data trecuta noi am incheiat grupul si toate inscrierile in maxim 2 luni de la lansarea programului, deci cred ca si acum ar trebui sa va grabiti cu inscrierea. De asemenea, daca sunteti in clubul Eturia Traveller aveti 2, 3 sau 4% discount.

Viza

Romanii NU au nevoie de vize pentru Japonia. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara. Eu nu recomand, dar in ultima vreme se accepta si pasaport temporar.

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism (desi am toate certificarile posibile pentru asta) si chiar daca am calatorit in peste 80 de tari pana acum si anul viitor voi avea deja la activ 6 grupuri facute in 2016, 2017 si 2018 in Japonia, deci multa experienta pe aceasta destinatie, vom avea totusi si un ghid local. E o placere sa lucrezi cu ghizi locali, iar ghida aleasa am mai avut-o in excursii si este foarte buna. Noi vrem sa va oferim in aceste excursii tot ce este mai bun, asa ca informatiile le veti primi direct de la sursa, de aceea am vrut sa avem si ghid local, iar treaba mea va fi sa ma ocup sa fac programul cat mai eficient, sa va ofer cele mai potrivite informatii si ponturi ca sa economisiti sute de euro din excursii optionale si altele. Deja stiu ce isi doresc romanii si stiu ce merita vazut si ce nu, cat sa stam si ce sa vizitam, unde sa mancam, etc.

Rolul meu este sa promovez calatoriile cu Eturia, destinatia Japonia si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc 2 din 3 grupuri.


Iata impresii despre Japonia la emisiunea „Prietenii de la 11”, pe Antena 1


Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat de 3890 euro este pentru un loc in camera dubla, deci daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. Cunoscand tipologia oamenilor care participa la astfel de calatorii de grup, va spun sincer ca nu are rost sa platiti supliment de single, nu merita, mai bine faceti altceva cu banii aceia.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Japonia, ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractele cu compania aeriana, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. Inainte de plecare ne vom intalni cu totii si vom discuta despre orice doriti sa stiti inainte de plecare.

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email:

Grup 1: paul.crudu@eturia.ro

Grup 2: stefania.mihalache@eturia.ro

Grup 3: liliana.nistor@eturia.ro

La orice grup puteti adauga si adresele: simona.hurjui@eturia.ro, office@eturia.ro , plus adresa mea in CC: contact [at] razvanpascu.ro


Iata impresii despre Japonia la emisiunea „Neatza cu Razvan si Dani”, pe Antena 1


Iata imagini cu o parte dintre locurile pe care le veti vedea in Japonia in aceasta excursie!

*foto: Shutterstock & arhiva personala (mai multe fotografii din anii trecuti gasiti pe paginile mele de Facebook)

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required



5 comentarii

  1. 04.07.2018 la 21:01

    Mi-ar placea in mod deosebit sa fac o excursie cu tine. Imi place foarte mult cum scrii si cred ca ar fi o experienta mai mult decat interesanta!

  2. Razvan Pascu
    (author)
    12.07.2018 la 07:24

    Multumesc George! Sper ca lumea sa vina intr-o excursie cu mine pentru capacitatea mea organizatorica, mai degraba decat pentru cum scriu. 🙂

  3. Paduraru Manuela
    23.07.2018 la 09:41

    Buna Cristi
    In cate rate se pot plati excursiile ?
    Merci

  4. Razvan Pascu
    (author)
    24.07.2018 la 08:43

    Nu mai sunt locuri in grupurile 1 si 2, mai sunt cateva locuri doar in grupul 3. Se pot plati in mai multe rate, trebuie intrebat la agentie.

  5. Razvan Pascu
    (author)
    04.09.2018 la 22:15

    Nu mai sunt locuri in grupurile 1, 2 sau 3. Dar am mai lansat un al patrulea grup, detalii aici: https://www.eturia.ro/vacanta/circuit-de-grup-sakura-japonia-aprilie-2019-recomandat-de-razvan-pascu-c-3801-ro.html

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]