Manuale si metode digitale pentru scoli, oferite de Fundatia Orange. Iata cum!

Adaugat de la 29 Oct 2017

Ca in orice alt domeniu/sector prezent in Romania ne-am dori, mai mult sau mai putin, o reorganizare si o adaptare a sistemului de lucru si in scolile din Romania.

Si nu e greu, toti cei implicati (parinti, profesori si elevi) au idei pentru a ajuta sistemul romanesc de invatamant sa tina pasul cu progresul tehnologic si cu ritmul pe care celelalte scoli europene l-au impus.

Dincolo de problemele vocale pe care le gasesti in majoritatea discutiilor de pe internet, dorintele partilor implicate trebuie privite prin prisma obiectivelor comune: eficienta sistemului scolar.

Elevii isi doresc mai putina cantitate si mai multa calitate, isi doresc sa aiba lectiile cat mai interesante pentru a putea acumula si intelege cat mai mult, cu efort mai mic.

Profesorii si-ar dori sa fie mai implicati in definirea programei, in imbunatatirea tuturor componentelor sistemului de invatamant, care sa ii motiveze mai mult pe elevi.  Aproape intotdeauna profesorii si invatatorii isi creeaza singuri materialele didactice, fiecare dupa resursele pe care le are.

Chiar daca nu se va schimba peste noapte sistemul de invatamant, acesta poate fi “ajutat” sa se adapteze vremurilor in care traim prin diverse “artificii”