Cum afli la ce fond de pensii ai pensia privata obligatorie (pilonul 2)?

Adaugat de la 26 Apr 2017

Incepand cu anul 2007, toti tinerii de pana in 35 de ani care se angajeaza la primul loc de munca trebuie sa isi aleaga un fond de pensii obligatorii (pilonul 2) in maxim 4 luni de la data angajarii.

In cazul in care nu alegi fondul de pensii in cele 4 luni si nu semnezi un act de aderare, atunci esti repartizat aleatoriu la unul din fondurile de pensii de pe piata. Pentru a semna un astfel de contract, tot ce trebuie sa faceti este sa contactati compania pe care o doriti si sa va intalniti cu un consultant. Daca nu semnezi, esti repartizat automat.

Dar ce faceti daca nu stiti la ce fond de pensie ati fost repartizat? Pana acum era destul de dificil de aflat, insa de curand puteti afla aceasta informatie cu ajutorul aplicatiei online a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in cel mult 10 zile.

Noul instrument ofera un plus de transparenta si scurteaza timpul de solutionare a acestui tip de solicitari, intregul  proces fiind gestionat online. Aplicatia este disponibila pe www.asfromania.ro si poate fi accesata in conditii de deplina siguranta atat de pe desktop, cat si de pe smartphone sau tableta.

Cum faceti cerere pentru a afla la ce fond aveti pensia privata?

Cererea o puteti completa la urmatorul link: http://asfromania.ro/scr/petitiiFP . Trebuie sa furnizati numele, prenumele, CNP-ul, numarul de telefon, adresa de email, iar in campul observatii sa treceti intervalul orar in care doriti sa fiti contactat. Apoi apasati pe butonul “Cauta”, iar cererea voastra va fi trimisa.

In termen de 10 zile veti fi contactat de catre administratorul fondului de pensii la care sunteti alocat, iar in cazul in care termenul nu este respectat puteti notifica acest lucru printr-un email la adresa office@asfromania.ro

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

7 păreri la “Cum afli la ce fond de pensii ai pensia privata obligatorie (pilonul 2)?

  1. Unde sunt arondata la pensia privata plătită de compania posta romana

  2. Unde sunt arondata la pensia privata plătită de compania posta romana cnp2560425064339

  3. Doresc sa știu unde sunt arondat la pilonul 2 de pensii private?

  4. am 10 ani de contributie si nu am fost informat niciodata de fondu meu doresc sa ma retrag nu se merita .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background