[Concurs] Cum poti castiga un pachet cu branzeturi frantuzesti de la Fromageria.ro ?

Adaugat de la 22 Apr 2017

Calatoriile merg mana in mana cu gastronomia si trebuie sa recunosc: cu cat calatoresc mai mult, cu atat devin un amator mai inrait de bunataturi locale. Incerc sa ma abtin cat pot, insa sunt foarte pofticios, asa ca imi place sa incerc sortimente locale peste tot.

Sardinele din Portugalia, fructele de mare din Grecia, homarul din insulele exotice, ceviche in Peru, kasekrainer in Germania, fondue in Franta, anghinarele murate in Italia, falafelul si kunefele din tarile arabe…toate au un loc la fel de special in agenda mea de calator ca si locurile de promenada.

Stiu ca si voi sunteti, la fel ca mine, iubitori ai preparatelor locale si, de aceea, impreuna cu Fromageria.ro am gandit un concurs care sa ne faca pe toti sa salivam de pofta. Ei promoveaza cateva sortimente de branzeturi frantuzesti, iar pe site-ul lor gasiti retete pentru acestea, insa produsele le gasiti prin toate supermarket-urile si hypermarket-urile din Romania.

Concurs

Va invit sa imi raspundeti, printr-un comentariu aici pe blog, la intrebarea: care este cel mai bun preparat (specific locului respectiv) incercat de voi intr-o vacanta si unde l-ati testat?

Poate sa fie desert, gustare sau fel principal, singura cerinta este sa fie cumva specific locului acela (adica sa nu fie un preparat international de genul: piept de pui cu cartofi prajiti, pizza sau salata Caesar). Sa nu uitati sa mentionati preparatul, alaturi de destinatia unde l-ati incercat. Sa lasati inclusiv numele complet si adresa de email.

Ce puteti castiga?

Pentru acest concurs, compania importatoare Nordic, prin site-ul Fromageria.ro, ofera un pachet de branzeturi frantuzesti. Pachetul va include:

  • Branza roquefort 100g Merci Chef
  • La Galette 175g Paisan Breton
  • Madame Loik 150g Paisan Breton
  • Cutit branzeturi
  • Platou branzeturi

La asemenea bunatati este suficient sa mai puneti langa branzeturi niste nuci stropite cu miere, struguri, biscuiti sarati (crakers) si gata, ati facut un brunch delicios.

Va puteti inscrie in concurs pana vineri 28 Aprilie, ora 24:00.

Castigatorul va fi extras prin tragere la sorti folosind Random.org si va fi anuntat in cateva zile dupa finalizarea concursului. Premiul va fi expedit direct de catre compania Nordic Import Export.

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

383 de păreri la “[Concurs] Cum poti castiga un pachet cu branzeturi frantuzesti de la Fromageria.ro ?

  1. În Antalya, Turcia, am mâncat baclava cu cocos, nu am mai gasit altundeva cu cocos dar aceea a fost delicioasă 😊😍😍.

  2. Cel mai bun gulas de vita cu garnitura de cus-cus si salata de varza dulce, in Budapesta.

  3. Paella, in Barcelona. A fost mai mult decat delicioasa !

  4. Eu sunt mare iubitoare de branzeturi, asa ca un astfel de premiu ar fi exact pe gustul meu!
    De asemenea, iubesc mult si carnea! In Thassos, la o taverna, am mancat cel mai bun souvlaki si abia astept sa mai ajung acolo, sa-l incerc din nou!

  5. Cele mai bune churros pe care le-am mancat au fost in Barcelona.Poate este un desert banal, dar mie mi-a placut foarte mult.

  6. In Madrid am mancat cea mai buna paella cu fructe de mare.

  7. Brânza feta la cuptor, in vas ceramic, in Grecia

  8. Am mâncat sepie umplută în Santorini, Grecia.

  9. ceva asemănător cu creme brulee, dar specific local (sunt vreo 8-9 ani de atunci, nu mai știu cum se numea), la Barcelona, p eo străduță din Barri Gotic. .

  10. In Suedia am mancat niste raci de rau fierti cu sare, zahar si marar. Sunt absolut deliciosi!

  11. Arancinii cu rosii si branza. Acest preparat din orez si alte ingrediente l-am mancat in Italia. O bunatate.

  12. Orez Milanez cu parmezan. Este o mancare specifica Italiei (Milano).

  13. Cataplana de porc si midii in Algarve, Portugalia.

  14. Extraordinar a fost iepure în smăntână la ceaun.alături de mămăligă,asta la o stână din locul numit Strigoaia de lângă Păltinoasa/jud.Suceava.

  15. Sarde a beccafico con arancia a finocchietto selvatico in Catania, Sicilia. Absolut delicioase

  16. In torino am gustat desertul bicerin,la o cafenea-ciocolaterie veche,cu acelasi nume,bicerin.

  17. Spaghete cu fructe de mare, calamar si cernea de calamar. In Barcelona.

  18. La Koln intr-una din vizitele mele ,am mancat celebrul carnat german Weisswurst..rulat sub forma de inel….poate imi era foarte foame…in acelasi timp admiram o trupa de dansatori brazilieni..teribil de buni prestand un dans superacrobatic….oras minunat……Domul si nu numai….

  19. Cea mai buna prajitura mille-feuille pe care am mancat-o a fost la Paris.

  20. Branza roquefort cea mai buna am incercat-o in Paris, la un restaurant situat in apropierea Turnului Eifel. Am gasit ceva asemanator la Carrefurr, dar de departe gustul. Iar painea cu branza careia nu-i stiu numele m-a dat pe spate.

  21. Am vizitat Budapesta anul trecut si am mancat cel mai bun gulyas.

  22. In Cipru, la Larnaca am mancat o delicioasa friptura de miel, pregatita specific locului. Acolo mancarea traditionala are la baza carnea de miel.

  23. Entrecote steak in Setenil de las Bodegas, Spania…..Putin spus minunat…..

  24. MANTI-o specialitate de coltunasi umpluti cu carne de oaie sau de miel , acoperiti din abundenta cu smantana si presarati cu menta proaspata.Nebunie curata!I-am savurat la maximum la restaurantul „Diana” din Istanbul.

  25. Svickova na Smetane in Praga si mai ales la restaurantul hotelului Duo.

  26. Thailanda, Phuket – Mango Sticky Rice!
    Cel mai gustos și sănătos desert gustat vreodată! O combinație excelenta de gust și aromă, desertul de care nu mă puteam sătura și care a rămas pentru mine ca o emblema gastronomica a Thailandei!

  27. Supa crema de conopida cu inserții de caise și fulgi de migdale, aromata cu ulei de măsline si busuioc este delicioasa, fabuloasa. Cea mai buna. Am mancat de curand la restaurantul Perla de la poalele Cetatii Deva. Este specialitatea bucatarului, bucatar de exceptie ce a castigat premii de-a lungul timpului.

  28. Brânza feta la cuptor, in vas ceramic, in Grecia

  29. În materie de gastronomie, bucătăria franceză, ca și alte câteva, de pe planetă, este într-adevăr “à part”. Ador rafinamentul, asociat gastronomiei franceze.
    Între brânzeturi, produse de patiserie, de panificație, cantitatea de produse locale/ regionale, fructe de mare, specialități din zona Savoie sau Périgord, şi, mai ales, obsesia, vis-à-vis de hrană, mese, luate cu familia, cu prietenii, cu iubitul/iubita…, Franța este, într-o mare măsură, ţara “aplecată spre mâncare”!

    Prăjitura din Lorraine cu dulceata de portocale&ghimbir
    O prajitură, complet necunoscută, pentru mine, până acum câţiva ani… Am descoperit-o, tocmai, în provincia Lorraine, cu ocazia unei vizite la nişte prieteni.
    Un deliciu, care, se pregăteşte „en un clin d’oeil” şi va dispărea de pe masă…”en coup de vent”!!!

  30. Castagnaccio Pugliese (Prajitura cu Faina de Castane)
    Diferita de Castagnaccio clasica, pregatita, in Toscana, aceasta este o reteta mai bogata (cu oua, praf de copt, cacao), specifica sudulu, regiunea Apuglia (it. Puglia) – Am savurat-o la Bari!

  31. Paella cu fructe de mare, savurata in orasul ei de origine – Valencia, Spania.

  32. Cand ma gandesc la vacanta de vara imi amintesc mereu de Dakos. O gustare perfecta si usoara din Creta. E ca o salata cu rosii, masline si multa branza, facuta direct pe paine coapta. Un fel de bruscheta, doar ca painea e de casa si mai multa decat la varianta italiana.

  33. Am mancat cea mai buna salata de cartofi in Germania.

  34. Stridii in Italia alaturi de o cupa de sampanie

  35. E greu sa aleg dar stiu ca m-a uimit in Franta tarta Quiche …umplută cu carne tocată, brânză ,cu sos pregătit din lapte, ouă şi smântână şi mirodenii. este delicioasa! Tot in Franta am incercat si Raclette…fiind o mare iubitoare de branzeturi…mi-a placut enorm aceasta branza calda…”topita”.Mor de pofta numai cand ma gandesc!

  36. In orasul Rennes din regiunea Bretagne, in Franta, am mancat clatite sarate cu oua ochiuri sau cu carnati si acoperite cu cascaval ras, numite Galettes. Se fac cu faina de hrisca, au o culoare inchisa, spre negru, dar sunt delicioase.

  37. Prosciutto e Melone sau Sunca crud-uscata cu pepene galben.
    Un preparat care incanta si privirea inainte de a rasfata papilele gustative.
    Este un celebru antipasto foarte des intalnit pe mesele italienilor.
    L-am incercat in prima mea excursie in Italia, la Rimini prin anul 1991.
    O combinatie reusita de gusturi care m-a uimit si sedus la prima degustare, dar acum sunt mare fun !

  38. Pasteis (de Belem) este cel mai delicios desert pe care l-am degustat pana acum! L-am descoperit in Lisabona, Portugalia. Este considerat un desert traditional portughez si consta in mini-tarte umplute cu o crema catifelata de ou. 🙂

  39. In Mestre (it) am mâncat Frittelle ,un vestit desert local ,sunt niște gogoși cu stafide cu crema sau fără ,de-a dreptul delicioase .

  40. N-am ieșit din țară, așa că mă înscriu cu papanași cu dulceață de vișine, sunt delicioși, am mâncat prima oară anul acesta în Satu Mare.

  41. Bulgaria – Am descoperit zacusca bulgareasca, servita cu branza feta.

  42. In Israel am mancat „pita”o lipie traditionala gustoasa cu humus traditional.Este mancarea pe care o mananca fiecare evreu oricat de sarac este.
    Am cumparat salata de humus,aici in,Romania,dar nu avea acelasi gust.

  43. Currywurst la Berlin, servit pe o farfurie de carton si acompaniat de un pahar cu bere – zona Brandenburger Tor

  44. fructe de mare in Atena au fost peste orice inchipuire.

  45. sarmaluțe de post : le-am mâncat la o pensiune in Bucovina

  46. Spanakopita- placinta cu spanac si branza feta : am mancat in Atena

  47. Pelmeni, coltunasi cu carne, i-am mancat la Chisnau

  48. Branza feta in vas ceramic la mine acasa in Romania .

  49. Buna ziua tuturor!
    Am mâncat in Paris un aperitiv bun cu denumirea Quiche Lorraine cu somon afumat, spanac si capere si as vrea sa gust unul cu branza, asta in cazul in care voi fi câștigătoare.
    Branzeturile frantuzesti sunt o incantare pura a simțurilor!

  50. Halloumi,pe gratar cu ulei de măsline si lamaie-Thassos Limenas,Grecia!

  51. Musaka de vinete in vas de lut, in Grecia, Paralia Katerini.

  52. Am mâncat în Afganistan o tocăniță de carne de miel cu legume cu „lipie”. Mi s-a servit fără tacâmuri cu alte cuvinte trebuia să mă descurc cu lipia și cu degetele. Până la cot m-am uns!

  53. baclava cu cocos, nu am mai gasit altundeva cu cocos dar aceea a fost delicioasă 

  54. Trebuie să recunosc… Brânza cu mucegai de Roquefort… am mâncat chiar de la mama ei de acolo… divină chestie!

  55. Vara trecuta am mancat in Franta „La galette saucisse” sau un hot-dog breton , care a fost un delicios carnat invelit intr-o foaie asemanatoare cu cea de clatita , stropit cu sosul sarat de caramel cu unt . O asociatie grozava !

  56. branzeturile cu mucegai de diferite culori in Paris

  57. Sincer am mâncat cele mai bune mâncăruri in italia toate categoriile de branzeturi cum ar fi unu si pecorino
    ..tagliatela pizza cu 4 formagi

  58. Baklavalele din Grecia.Am savurat varianta greceasca a desertului in Olympic Beach.Aluatul frantuzesc cu miere si nuci creeaza dependenta!

  59. Am mancat chivet de iepure intr-un restaurant din Bucuresti. Mmm, a fost gustos! Mi-a placut mult, asa ca am gatit si eu asa ceva!

  60. O friptura de vitel, facuta in cuptor, in 24 ore, la un restaurant din Horsens, Danemarca

  61. La Venetia cea mai buna pizza cu zucchini si spanac,premiata cu locul 1in lume , la concurs de pizza

  62. Nu am mâncat nimic din cele remarcate și nu am fost plecata nicăieri pt.ca nu am finante

  63. Cel mai mult mi-au placut placintele poale-n brau din Moldova 🙂 Sunt delicioase.

  64. Am mancat Paella in valencia , spania.acum cativa ani cand am fost in excursie. Am mancat la un restaurant la cateva sute de metri de malul .atat privelistea cat si mancarea au fost divine.

  65. Anul trecut am servit o fasolada si o friptura de capra la cuptor minunate in Insula Samothraki, Grecia.

  66. Brânza feta la cuptor, in vas ceramic, in Grecia

  67. Sachertorte în Austria. Excelent …îl recomand.

  68. Placinta cu branza in foietaj impreuna cu un Ayran dimineata sunt deosebite in Turcia – Istanbul .

  69. Am mâncat Spatzle cu diferite garnituri și Swabische nudeln gustoase regiunea Baden~Wurtemberg în Germania !

  70. Foarte mult mi-au placut rosiile si ardeii umpluti cu orez in Grecia, de asemenea sarmalutele in foi de vita umplute cu orez, tot din Grecia.

  71. Eclerul la Paris.
    Mintescu Ancuta Evelina.
    E-mail:ancuta.evelina1991@gmail.com

  72. In islanda am mancat un fel de tocana de balena. Foarte interesanta si gustoasa carnea

  73. In Polonia am mancat o ciorba cu carnat si paine prajita senzationala.

  74. In cipru am mancat pt prima data halloumi cheese. De atunci imi fac si acasa dar nu se compara cu cea de acolo.

  75. Scoici fierte intr-un sos cu ceapa, insotite de cartofi prajiti la Bruxelles

  76. In Thassos am mancat „lamb chops”. Am incercat sa facem si noi coaste de miel la gratar in Romania dar nu seamana nici pe departe cu bunatatile din Grecia 🙁 Spor!

  77. Acum foarte multi ani, intr-o cursa Air Algerie, ni s-a servit, ca fel de deschidere-aperitiv, o salata de creveti cu maioneza, salata verde plus alte verdeturi si ingrediente pe care nu le-am recunoscut si nici n-am avut indrazneala sa le aflu. A fost cel mai bun lucru pe care l-am mancat in viata mea.

  78. In Barcelona am mancat paella..pot sa zic ca a fost divina si nu am gustat nicaieri asa ceva. Mai vreau 🙂

  79. Zakynthos-ul este in general asociat cu Plaja Navagio ,cu turcoazul ireal,cu obloanele cat aripile albatrosilor….Dar si cu gustul maslinelor Kalamata alaturi de branza de capra cu mucegai albastru !E un antipasto care pune absolut orice mancare de dupa in evidenta…Ramane de savurat Rose-ul demisec!

  80. In 2013 am ajuns in Taormina, Sicilia si am mancat cannolo siciliano, este foarte bun, il ador.

  81. Cevapcici…un fel de mici, dar fara usturoi am mancat in Croația… Ffff. buni!!! Si apoi un „ciolan de pork praguez”… Sincer, nu mai știu cum se chema, dar îmi aduc aminte ca și ieri de gustul delicios… si de… absinth…

  82. Branzeturi olandeze la Landgoed Duin & Kruidberg, o minunatie

  83. O masa luata la Bologna mi-a ramas in memorie, fiind compusa numai din produse din partea locului: cotoletta alla bolongnese (cotlet cu branza), pain d’espagne (desert) si Lambrusco (vin rosu spumant). Toate sunt delicioase, traditionale si nicaieri in lume nu se prepara la fel de bine. Tuturor gurmanzilor de recomand sa treaca prin Bologna, sigur vor gasi ceva pe gustul lor, indiferent de preferinte

  84. Am mancat in Budapesta un gulas la cean cu pulpa de vita si cartofi , super delicios !

  85. In Barcelona am mancat cea mai buna tortillas de patatas

  86. paste carbonara cu parmezan si mult cascaval

  87. Prajitura ,,Cremes” e un deliciu,si pentru prima data am auzit de ea si am mancat-o la Baile Felix!

  88. Salata bulgareasca cu branza Feta in Bulgaria

  89. Badacsonyi halaszle(ciorba de peste de la Badacsony-langa Balaton-din Ungaria)-cu smantana si f.f.iute

  90. Sticky rice cu banana in Khanom – sudul Thailandei, peste „mandarin” in Beijing si tarte aux framboises in Paris 🙂

  91. In Grecia am mancat ardei kapia copti cu branza inauntru si miel la protap

  92. Păi….., unde să mănânc…, în orașul meu…, Bacău, am mâncat la un restaurant „Limbă de Vită in sos de smântână, cu mămăliguță”!!!!!

  93. Salata greceasca pe care am degustat-o in luna de miere, pe o terasa in paralia Katerini.

  94. Paccheri alla Genovese pe care le-am mancat la Napoli, paradoxal, nu ? sunt niste paste cu vita si ceapa

  95. carnati cu busuioc,targu de craciun in Bucovina

  96. AM MANCAT BRANZA CAMEMBERT CHIAR LA STRASBOURG, ANUL ACESTA.
    ESTE FOARTE BUNA!

  97. Am mancat raclette in Franta cu branza Camambert.

  98. Tartufo in Calabria. In Bivongi mai exact la „La Pietra” di Pietro Gulla. E un desert specific calabrez si e delicios.

  99. Cumnata mea ne rasfata mereu cu preparate specifice Spaniei. Astfel, pot spune ca am mancat cea mai buna paella facuta de mainile sale. 🙂

  100. Deliciosul „Pastel de nata” de la „Pasteis din Belem” in Lisabona mi-a ramas la suflet

  101. Huevos ranceros în Malaga, o combinație de ouă cu cartofi și bacon, dar cel mai mult m-a impresionat, în Madrid o tocăniță de coada de taur. Patronul localului ne-a spus ca era un fel tradițional care se servea cu ani în urmă toreadorilor din cozile taurilor omorâți în corida. Desigur, steak de vita ca în Dallas nu am mai găsit în altă parte, iar supă de ceapă ca în Paris, nici atât. Clătite ca în Bretania, cidru… Fiecare loc, cu atâtea preparate grozave… Supa de srimpi în port în San Francisco… Și chiar dacă pare banal, înghețată cu nuci în Florența..

  102. In Maramures ,la o pensiune ,am mincat cirnati si muschi ,facute de ei ,de la porcii lor ,cu hrean cu smintina . N-am mincat ceva mai bun ,niciodata .

  103. Pui indian Tandoori , este un preparat super gustos specific in India.In porturile de escala din India era prima masa luata in oras.

  104. Am fost intr-o excursie culinara in Valencia. In regiunea Albufera, pe o plantatie de portocali am gatit si apoi am savurat impreuna cu prietenii o Paella Valenciana.

  105. Cu ocazia unei excursi in Haga,mi-au placut niste frigarui,Pindasaus,alaturi de niste gratare si un sos de alune,care se serveste cu nenumarate preparate.

  106. Supa de visine am mancat in Ungaria, la Hajduszloboszlo. Cand am gustat-o si am vazut ca e dulce, am preferat sa o las ca desert si am facut bine. E buna, dar pentru gustul meu o prefer ca desert nu ca fel principal.

  107. Una din mancarea cea mai raspandita in Madagascar este friptura de zebu .Mie mi-a placut un special cea cu cu sos de piper verde. Nu pot sa uit nici gustul sau mirosul gogoselelor facute din nuca de cocos rasa cu zahar caramelizat.

  108. Prajitura Roxi in Grecia si musacaua tot din Grecia,zona Peloponez,Kardamili.

  109. Supa de peste din Ungaria, minim 2-3 feluri de peste si picant.

  110. Viente umplute cu ton si branza. Am gustat acest preparat extraordinar cand am fost la mare.

  111. Chiar in aceste zile imi petrec mini vacanta in Statiunea Sovata impreuna cu sotia mea. Un desert pe care l-am incercat la indrumarea Nasilor de cununie este Prajitura Marlenka; o prajitura cu gust fin dupa o reteta macedoneana. Va invitam si pe dumneavoastra sa o descoperiti. 🙂

  112. Am mancat cel mai bun fel de mancare in Bulgaria, la Arbanasi – se cheama kavarma de pui.

  113. Am mâncat cel mai bun Şiş Kebab în Kusadasi, Turcia

  114. In Sharm Ell Sheik am mancat un delicios humus cu mai multe ingrediente din care am recunoscut numai sfecla aroma de usturoi si gustul de lamaie

  115. Nu am mâncat și nu am plecat pentru că suntem pensionari am soțul cu tumoare la plămâni face citostatice banii se duc la spital

  116. Fructe de mare asezate in cupe din carapacea de la scoici,sub forma de evantai am mancate in Crickvenika,Croatia,era specialitea casei la micul dejun,dimineata de dimineata!

  117. Sarmale [ galuste] la Hudesti {Botosani} preparate in foi de hrean,in vas de lut,acoperit cu foi de vita de vie, in cuptor de lut,lipit cu lut la gura si tinut in jaratec cateva ore, la foc micSunt foarte bune.

  118. File somon. Am mancat prntru prima data anul trecut in Portugalia

  119. In Rhodos , Grecia, am mancat cea mai buna si gustoasa musaca

  120. Alivenci cu branza – un deliciu mancat in Bucovina

  121. IN INSULA THASSOS AM MANCAT MUSACA DE VINETE-UN DELICIU!

  122. Am avut noroc sa intalnesc oameni deosebiti la Moeciu de jos mai exact pe D-nul Aron o familie extraordinara din toate punctele de vedere unde gasiti un cas afumat cum numai D-na Maria al poate face sa nu mai spun de ciorba de perisoare, friptura la ceaun si alte bunatati specifice zonei care merita vizitata

  123. Kebap-ul facut de o familie de turci in Torino, Italia

  124. Savoarea Istanbulului- Iskinder Kebap

    Trebuie să îl încerci! Este pregătit cu un sos foarte gustos din tomate și, pe lângă carnea de pui/vită/miel, conține bucăți de lipie și iaurt. Mie mi-a plăcut cel mai mult dintre tipurile de kebap încercate, pentru că este ceva mai diferit.Aceasta excursie facuta acum doi ani a fost un vis.

  125. Reteta care mi-a placut cel mai mult a fost gustata in zona dobrogei si anume „Cherdele”.Este o reteta de placintele din aluat de paine dospit umplute cu branza si verdeturi si scaldate din belsug in oua si smantana.
    Tot in zona am mai mancat „piperchi targasiti”;o mancare machedoneasca de ardei…
    Sa le incercati ca nu veti regreta!

  126. Bulz cu urda si smantana evident invelit in mamaliga si copt pe gratar.

  127. Am mancat cea mai buna farfurie de paella cu fructe de mare in Barcelona! Am incercat acelasi preparat in multe locuri din Romania, chiar si in Madrid. Nicaieri nu a avut acelasi gust 🙂

  128. Am savurat in UK la hotel The George in Rye un Romney Marsh lamb rump, truflle dauphinoise, blackberry& red wine jus ,de ne-am lins pe degete, zis romaneste.

  129. La fel ca si tine, calatoresc mult si sunt o mare pasionata a gastronomiei. Una dintre cele mai interesante experiente cu delicaterii pe care am avut-o de curand, a fost o degustare senzoriala de diferite tipuri de Parmigiano Reggiano, alaturi de Prosecco iar la cel maturat 48 de luni, alaturat unui vin rosu cu caracter din Regiunea Piedmont. Degustarea a avut loc la standul consortiului Parmigiano Reggiano din cadrul bienalei Terra Madre de la Torino in toamna trecuta. Pot spune doar wow si asta pentru ca printre alte lucruri interesante pe care le-am invatat acolo, a fost si ”reutilizarea” palatului de mijloc pe care asa cum ne-a demonstrat specialistul din companie, uitam sa il intrebuintam in copilarie. Practic pe mijlocul palatului putem percepe cele mai intense gusturi si arome.

  130. Fiind in vizita prin Barcelona am servit Paella-o bunatate,un deliciu

  131. Prajitura malai-dulce, estre ceva ce m a uimit, poposind in Arieseni intr o vara

  132. Brânza topită Raclette turnata peste cartofi şi servita alături de friptură şi o garnitură variată de legume sau murături,am servit in aeroportul Paris Charles de Gaulle,gusturi rafinate,bunatati la care te gandesti cu placerea de a le savura oricand.

  133. Zurich-style ragout de vitel cu ciuperci -la Zurich in Elvetia

  134. Am mancat baclava cu faina de orez in Sheki in Azerbaijan. It is a desert and so yummy. It is one of the national desert of Azerbaijan.

  135. Un bulz delicios la Bran in cadrul Festivalului Brânzei și Pastramei – Răvășitul oilor.

  136. Un ghiveci de pui cu focaccia in Brasov

  137. In anul 2000 am fost in Grecia si am mincare brinza feta si cred ca este cea mai buna dintre toate brinzeturile pe care le- am mincat.

  138. Un preparat delicios – ”Patatnik” este tipic regiunii din muntii Rodopi, dar care este consumat si in alte parti ale Bulgariei. In unele zone este cunoscut sub denumirea de ”kashnitsa”. Este asemanator unei placinte si contine in principal cartofi rasi, ceapa, menta, uneori si branza si carne.

  139. Am mancat la un restaurant in istambul = tarte flambee .

  140. Am fost in Venetia si am mancat pizza cu dovlecei si spanac.

  141. Am fost in Venetia si am mancat paste cu fructe mare.

  142. Placinta cu spanac, branza feta si orez in Grecia.

  143. Salzburger Nockerl la Salzburg, Austria.

  144. Imi place carnea de miel, si noi nu prea obisnuim sa gatim cu ea, dar Grecia are o gastronomie aparte bazata pe ea. As alege Kleftiko si ca locatie Lemnos.

  145. Storceag-un nume ciudat pentru o mâncare de rege: ciorba sau bors,după unii,din maruntaie si cartilagii din morun,pastruga cehă,separat sau toate la un loc,un bors alb cu smantana sub toată cu lapte,fara prea multa apa,acompaniat cu mujdei de usturoi si mult pătrunjel…un deliciu pentru care ar merita sa ajungi la malul Marii Negre, la Sulina!

  146. Storceag-un nume ciudat pentru o mâncare de rege: ciorba sau bors,după unii,din maruntaie si cartilagii din morun,pastruga cehă,separat sau toate la un loc,un bors alb cu smantana sub ūtoată cu lapte,fara prea multa apa,acompaniat cu mujdei de usturoi si mult pătrunjel…un deliciu pentru care ar merita sa ajungi la malul Marii Negre, la Sulina!

  147. Branza cu mucegai, acum doi ani la Nice! Am lucrat in zona si atunci am mancat prima data.A fost buna, dar nu o priveam cand gustam.

  148. Cea mai buna tochitura moldoveneasca am servit-o la Sucevita.

  149. Miel la rotisor la Taverna Iatrou din Theologos, Thassos, Grecia

  150. Ciorba de fasole cu afumatura in pita la Sighisoara .

  151. In Austria am mancat niste taitei cu branza nemaipomeniti.

  152. Mic dejun englezesc in aeroport in Londra – poate si pentru ca mi-era foarte foame 😀

  153. Iskender kebab, l am savurat la o terasa la intrarea in marele bazar din Istanbul.

  154. Cel mai mult în călătoriile noastre mi-a plăcut în Turcia un fel de pizza pe vatra sub forma de barca, lunguiețe si ferbinti, se făceau la fata locului..delicioase…și plăcintă lor cu brânză sarata care se servea seara la masa…as manca la nesfârșit așa ceva delicios..mănânc orice are brânză, cașcaval, telemea,bluecheese și alte derivate..

  155. Paste carbonara.Le-am pregatit singura la Bassano, cand eram in vizita la fiica mea.

  156. Cel mai bun desert „tarta de queso” l-am mâncat în Spania când am mers in vacanță intr-un oraș numit Cadiz,o zona cu plaje superbe.

  157. Bratwurst am mancat in Hamburg, cum sunt micii pentru romani asa este acest preparat pentru germani.

  158. Platou traditional romanesc la Raza de Soare din Breaza/Romania

  159. Gelato la Roma la gelateria ,,Gelateria I Caruso”, a fost delecioasa !

  160. Jamon iberico de bellota in Barcelona, Spania

  161. cel mai bun gelatto si iepure cu ciocolata si alune un deliciu incerc at in brescia .

  162. In Thassos, grecia, am mancat cel mai bun souvlaki si-mi doresc sa-l mai incerc.

  163. Foccacia genoveza si pasteel cu pesti genovese , evident in Genova in anul de gratie 1999.

  164. Saramura delicioasa de crap – Delta Dunarii la Sf. Gheorghe.

  165. Crap la cuptor mancat in delta Dunarii , la Mila 23

  166. Pe mine m-a uimit inghetata sarata din Italia…am luat de curiozitate pentru ca mi se parea NOU si extrem de dubios….insa mi-a placut la nebunie. Am auzit ca a ajuns si in Romania si ma bucur…este un deliciu…inghetata este in general un deliciu in italia!

  167. Buna ….hmmmm
    Specific ..cel mai spcific am mancat o superba dulceata de gogonele cu nuci..la Tulcea … facuta de mama mea….si pentru ca ea isi aminteste din copilarie tot felul de retete pe care le inventau cu batranii pe meleagurile copilariei si anume COM. MAHMUDIA …mama s-a reinventat si ne tot prepara …de cand are nepotei tot felul de inventii: dulceata de dovlecel, dulcetata de sfecla rosie, duceata din coji de pepene verde, dulceata de gogonele, gem de corcodusi (retete foarte grea si soficsitcata, cica ar fi un deliciu ptr francezi) etc …. nu am mai mancat asa ceva nicaieri ..asa ca tot o sa o branduiesc pe mama… va asteptam in Tulcea sa gustati dulceturi ”La Bunica Nina” specifice doar ei :). Multumesc

  168. Cu siguranță, mâncărurile cele mai gustoase le-am savurat în Italia. Mai precis, în Toscana, unde am o prietenă care m-a plimbat pe la piețele și magazinele locale, unde se găsesc alimente cu gust.
    Cel mai mult mi-au plăcut brânzeturile, produsele lactate și prosciutto. Iar dintre brânzeturi, Grana Padano, pe care soțul prietenei se aștepta să o ocolesc, pentru că arăta ca un săpun. Dar eu știam ce e.. și nu am ocolit-o. 🙂

  169. În Atena am mâncat cele mai bune paste cu creveți 🙂

  170. Am incercat Somloi galuska in Miskolc, Ungaria. este un desert delicios cu ciocolata

  171. Fructe de mare-crevetii proaspat prinsi in Vietnam

  172. Sicilia – o bunatate de cannoli din paste, unt si zahar, in interiorul caruia au pus branza Ricotta, citrice parfumate si aroma de migdale.

  173. Traditional Cyprus halloumi cheese – Paphos

  174. Blue cheese burger cu garlic fries in New York.

  175. Brânza feta la cuptor, in vas ceramic, in Grecia

  176. Cel mai bun desert a fost tortul Medovik, incercat de mine in vacanta din orasul Orhei, Republica Moldova.

  177. Paella cu fructe de mare in Barcelona, delicios! 🙂

  178. In Italia, zona Lombardia, inghetata facuta acolo a fost delicoasa, alta mai buna decat aceea nu am mai gustat in viata asta.

  179. Cel mai bun preparat mancat a o mămăliga cu brânza, cartof si costite afumate in Maramures.

  180. Inghetata din spatele bisericii Notre Dame – delicioasa!

  181. Stifado mancare de ceapa cu carne de vita in Cipru.Galactobureko desert gris cu lapte la cuptor in Grecia.

  182. Stifado mancare de ceapa cu carne de vita in Cipru.

  183. SUPA GULAS LA PENSIUNEA ” CASA VECHE ” DIN HATEG JUD.HUNEDOARA

  184. Sigara borek in turcia am mancat ,Sigara borek sunt de fapt niste placinte turcesti rulate sub forma de tigarete.Aceste tigarete se pot umple cu branza sau cu carne tocata.

  185. Cand am vizitat Orasul Valencia din Spania am mancat intr-un micut restaurant cea mai delicioasa Paella

  186. In Dublin am testat colcannon-ul irlandez care este un fel de mancare facut cu piure de cartofi, varza, bacon, ceapa si unt, totul acoperit cu pesmet

  187. Cea mai buna a fost o Paella cu fructe de mare, in Spania (Barcelona). Un alt preparat preferat, pe care l-am incercat tot in Barcelona, este Pulpo a la Gallega.

  188. In Roma , la un restaurant in fata Pantheonului am mancat cele mai bune paste Fettuccine a la Alfredo .

  189. Saltimbocca Romana – Roma, Alle Fratte di Trastevere Ristorante Pizzeria

  190. preparat Haggis in Scotia . Consta in organe sau carne tocata, amestecate cu mirodenii si apa, cu care se umple un stomac de porc sau oaie

  191. In Italia,parmigiana alla melanzane. Si vorbind de branza, mozzarella si parmigiano.

  192. Mango sticky rice – orez cu lapte de cocos si mango proaspat din Thailanda

  193. In Italia am incercat cel mai bun tiramisu cu mascarpone.

  194. Am fost plăcut suprins să fiu invitat într-un hotel din Lyon (cred că era Ibis) la o petrecere de Beaujolais Nouveau, cu cârnați tradiționali din zonă, tarte, brânzeturi și desigur mult vin din recolta acelui an.

  195. O, ce amintiri frumoase! Croque Madame cu branza Brie in Paris si Panzerotti in Milano. Croque Madame si Croque Monsieur am incercat si eu acasa. Delicioase! 🙂

  196. Bufetul suedez in Stockholm

    M-am trezit cu o ora inainte de a pleca in singura zi de vizitat, deh cu munca.
    Am coborat in restaurant la ora deschiderii, si am inceput sa adun cate 1-2-3 feluri si sa mananc bine.
    Dupa ce terminam, reaprovizionam cu alt sortiment. Concluzia e ca nu era nimic alterat.
    Carnati, mustar cu boabe, iute, dulce. Iaurt, clatite. omleta avea marar. cereale.
    A mai incaput ceva pe seara.
    Scuza e ca era iarna si noaptea vine al naibii de repede, la fel si programul muzeelor.

  197. Cea mai buna Pizza Ascoli Piceno – Italia

  198. Cand spui pizza, automat spui Napoli,cea mai buna pizza pe care am mancat-o in viata mea!

  199. Mie mi-a placut mult branza de burduf pe care am savurat-o in Marginimea Sibiului.

  200. Porc Alentejo si Pasteis de Nata in Lisabona.

  201. MEDVONIK a fost tortul care l-am gustat in Cehia si mi-a ramas in minte gustul minunat de miere si nuci!

  202. Buna!
    O musaca cu macaroane,carne tocata si scortisoara in Cipru!

  203. Cred ca am mancat cea mai bunaciorba taraneasca cu mamaliguta,in Curtea de Arges..Un gust nemai intalnit pana atunci,si am mancat cu o pofta,ca am stat timp de o saptamana acoli,si in fiecare zi am mancat ciorba taraneasca!o recomand,daca ajungeti in Arges sa o comandati..

  204. Stiu ca s-a incheiat concursul dar trebuia mentiunat ca Storceagul din delta, sf. Gheorghe chiar, este cel mai bun preparat!!!

  205. Buna Razvan ! Totusi cand vedem rezultatele concursului ?

  206. Salutare.

    Cu ceva intarziere am reusit sa extrag castigatorul dintr-un numar de 356 comentarii valide. A castigat domnul Todasca Marinel Mihai (eu il am in lista cu comentariul numarul 33) si am extras si o rezerva, comentariul domnului Iulian Coman.

    Multumesc tuturor pentru participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background