fbpx
excursii-razvan-pascu

Farmecul atunci cand revii a treia – a patra oara intr-un oras este ca ai eliminat toate obiectivele clasice si toate cliseele si ca, in sfarsit, te vei putea bucura de locul ala.

Ajungi sa ai restaurantul tau preferat, strada ta preferata, cafeneaua preferata, ajungi sa te simti ca acasa. De aceea escapada mea de cateva zile la Paris de saptamana trecuta se incadreaza la una dintre cele mai linistite vacante de pana acum. Nu m-am grabit, nu am avut obiective de bifat, ci ne-am plimbat multi km pe jos si ne-am bucurat de frumusetea Parisului si de mancarea buna din restaurantele pariziene.

Chiar daca incerc mereu sa imbin utilul cu placutul cand ajung in Paris si sa vizitez cat mai multe din locurile preferate de aici, de cele mai multe ori sfarsesc epuizat la jumatatea zilei intr-un loc cu mancare buna. Intre doua plimbari pe bulevardele aglomerate ale Parisului isi face loc intotdeauna o masa binemeritata, bogata in mancaruri traditionale, careia ii alatur un vin rosu sau alb – dupa caz. Daca ar fi sa aleg intre o cina la un restaurant din Paris si o excursie in orice alt oras european, cred ca fara dubii cina ar castiga. Nu ma omor dupa caracterul francezilor, insa la mancare e greu sa ii bata cineva.

Branzeturi

Bleu d’Auvergne, Pont l’Eveque, Camembert, Brie de Meaux sau Maroilles sunt doar cateva dintre motivele care ma fac sa revin pe meleagurile frantuzesti. Servite ca antreu sau in combinatii care mai de care mai sofisticate, branzeturile se afla printre preparatele comandate la orice masa. Totusi, daca ar fi sa aleg doar una dintre ele m-as opri la un Camembert copt, servit cu multa paine cu usturoi sau Camembert cu bacon si anghinare.

Reteta

Reteta nu este deloc complicata si daca as avea putin mai mult timp liber as gati-o chiar eu. Ai nevoie de 100 de grame de branza Camembert, 4 felii de paine de secara, 40 de grame de hrean, 40 de grame de unt, 4 bucati de anghinare (se pot folosi si acelea murate, eu le mananc pe nerasuflate), 4 ciuperci, 4 felii de bacon si poti adauga dupa preferinta si alte legume.

Pentru inceput amesteci hreanul cu untul. Separat, cureti ciupercile si le tai in felii. Apoi taie in patru fiecare bucata de anghinare, feliaza baconul in fasii mici si taie branza in cubulete medii. Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite urmeaza partea creativa a prepararii acestui fel de mancare. Unge fiecare felie cu amestecul rezultat din hrean si unt si aseaza dupa bunul plac toate ingredientele deasupra lui. La final, asezoneaza totul cu putin piper si esti gata de degustare.

Branzeturi frantuzesti in Romania

Merci Chef este o gama de produse traditionale frantuzesti, proaspete sau maturate. Sortimentele pe care poti sa le incerci din gama Merci Chef sunt branza tartinabila de capra, branza de capra cu ierburi fine, branza de capra mini buche cenusa, branza Camembert (cea pe care am folosit-o si in reteta de mai sus) si branza roquefort.

Daca va simtiti inspirati de propunerea mea si vreti sa incercati la voi acasa spiritul mancarurilor frantuzesti, pe www.fromageria.ro gasesti cateva retete demne de o cina romantica, dar si altele mai simple potrivite pentru antreuri sau mic dejun.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]