De unde cumparam branzeturi frantuzesti, in Romania?

Adaugat de la 24 Mar 2017

Farmecul atunci cand revii a treia – a patra oara intr-un oras este ca ai eliminat toate obiectivele clasice si toate cliseele si ca, in sfarsit, te vei putea bucura de locul ala.

Ajungi sa ai restaurantul tau preferat, strada ta preferata, cafeneaua preferata, ajungi sa te simti ca acasa. De aceea escapada mea de cateva zile la Paris de saptamana trecuta se incadreaza la una dintre cele mai linistite vacante de pana acum. Nu m-am grabit, nu am avut obiective de bifat, ci ne-am plimbat multi km pe jos si ne-am bucurat de frumusetea Parisului si de mancarea buna din restaurantele pariziene.

Chiar daca incerc mereu sa imbin utilul cu placutul cand ajung in Paris si sa vizitez cat mai multe din locurile preferate de aici, de cele mai multe ori sfarsesc epuizat la jumatatea zilei intr-un loc cu mancare buna. Intre doua plimbari pe bulevardele aglomerate ale Parisului isi face loc intotdeauna o masa binemeritata, bogata in mancaruri traditionale, careia ii alatur un vin rosu sau alb – dupa caz. Daca ar fi sa aleg intre o cina la un restaurant din Paris si o excursie in orice alt oras european, cred ca fara dubii cina ar castiga. Nu ma omor dupa caracterul francezilor, insa la mancare e greu sa ii bata cineva.

Branzeturi

Bleu d’Auvergne, Pont l’Eveque, Camembert, Brie de Meaux sau Maroilles sunt doar cateva dintre motivele care ma fac sa revin pe meleagurile frantuzesti. Servite ca antreu sau in combinatii care mai de care mai sofisticate, branzeturile se afla printre preparatele comandate la orice masa. Totusi, daca ar fi sa aleg doar una dintre ele m-as opri la un Camembert copt, servit cu multa paine cu usturoi sau Camembert cu bacon si anghinare.

Reteta

Reteta nu este deloc complicata si daca as avea putin mai mult timp liber as gati-o chiar eu. Ai nevoie de 100 de grame de branza Camembert, 4 felii de paine de secara, 40 de grame de hrean, 40 de grame de unt, 4 bucati de anghinare (se pot folosi si acelea murate, eu le mananc pe nerasuflate), 4 ciuperci, 4 felii de bacon si poti adauga dupa preferinta si alte legume.

Pentru inceput amesteci hreanul cu untul. Separat, cureti ciupercile si le tai in felii. Apoi taie in patru fiecare bucata de anghinare, feliaza baconul in fasii mici si taie branza in cubulete medii. Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite urmeaza partea creativa a prepararii acestui fel de mancare. Unge fiecare felie cu amestecul rezultat din hrean si unt si aseaza dupa bunul plac toate ingredientele deasupra lui. La final, asezoneaza totul cu putin piper si esti gata de degustare.

Branzeturi frantuzesti in Romania

Merci Chef este o gama de produse traditionale frantuzesti, proaspete sau maturate. Sortimentele pe care poti sa le incerci din gama Merci Chef sunt branza tartinabila de capra, branza de capra cu ierburi fine, branza de capra mini buche cenusa, branza Camembert (cea pe care am folosit-o si in reteta de mai sus) si branza roquefort.

Daca va simtiti inspirati de propunerea mea si vreti sa incercati la voi acasa spiritul mancarurilor frantuzesti, pe www.fromageria.ro gasesti cateva retete demne de o cina romantica, dar si altele mai simple potrivite pentru antreuri sau mic dejun.

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background