fbpx
excursii-razvan-pascu

32 de ani de viata, astazi, pentru mine.

Sunt in Vietnam cand scriu aceste randuri si m-am gandit la multe astazi, inclusiv daca sa scriu acest articol sau nu. Pentru cei mai tineri dintre cititori poate va fi de folos. Nu trebuie sa ma creada nimeni pe cuvant si, in plus, sunt doar trairile si gandurile mele personale. Insa, cred ca va veni un timp cand, poate, si altii vor simti aceleasi lucruri.

1. Nimic nu este mai important decat familia si cei apropiati.

2. Viata este un dar pe care l-ai primit si nu exista niciun alt cadou mai important decat asta. Asa ca nu te grabi sa-i desfaci funda, bucura-te de orice moment, fii fericit!

3. Un zambet nu te costa nimic, dar se simte chiar si prin telefon. Plus ca, oriunde la Capatul Lumii, un zambet este ca si cum ai vorbi limba tarii respective.

4. Majoritatea oamenilor din lume sunt buni, doar ca cei rai sunt mai vizibili.

5. Nu te grabi sa spui ca cineva te-a dezamagit, nu inainte de a-l intelege si de a-l asculta. Nu te grabi sa jignesti pentru ca nu vei castiga nimic: primul care jigneste, pierde!

6. Este important sa ii ierti usor pe cei din jurul tau care gresesc, dar tine cont ca daca reusesti sa faci asta, atunci tot tu vei fi cel castigat, pentru ca atunci cand ierti pe altii iti eliberezi sufletul si mintea de lucruri negative si primesti puterea sa mergi mai departe.

7. Sunt norocos pentru ca traiesc in aceste vremuri, desi uneori nici mie nu imi convin multe.

8. Nu exista adevar absolut.

9. Oamenii incorecti castiga pe termen scurt, iar oamenii corecti vor avea succes pe termen lung.

10. Istoria se repeta, dar de multe ori uitam ceea ce ne-am promis ca nu vom uita niciodata.

11. Nu exista un lucru din care sa inveti mai multe si mai utile decat dintr-o calatorie.

12. Nimic nu este mai scump decat sanatatea.

13. Anturajul conteaza si se imprima, poate, cel mai mult in personalitatea ta.

14. Mai devreme sau mai tarziu ajungi la concluzia ca esti mai fericit atunci cand daruiesti decat atunci cand primesti.

15. Traim niste vremuri in care nu exista doar alb sau negru.

4 comentarii

 1. Uzonovici Matilda
  16.02.2017 la 07:01

  Felicitări Domnule Pascu! Vă urmăresc de ani de zile mai ales blogul de călătorii, impresiile dumneavoastră, emisiunile la care a-ţi participat, minunat exemplu pentru tineri. Sunt mult mai în vârstă, dar vă împărtăşesc ideile, gândurile, trăirile. Intâmplător sau nu, sunt profesor în învăţământul preuniversitar de peste 45 de ani, încă activă. Mi-a plăcut această profesie, o fac cu multă pasiune şi dăruire. Imi plac şi călătoriile, să cunosc oameni, obiceiuri, tradiţii. De asemenea sunt familistă convinsă, nu poate fi numic mai frumos decât familia! Am trăit în două epoci diferite, fiecare cu bune şi cu rele.Dar, gândurile, trăirile personale pe care le-aţi împărtăşit în acest articol sunt reale.
  Bine ar fi dacă tinerii ar lua exemplu de la cine merită acest lucru! Faceţi lucruri bune în continuare, scrieţi, poate se va trezi tineretul! Noi cei în vârstă, trebuie doar să trecem neobservaţi. Suntem jigniţi, umiliţi, batjocoriţi, din păcate. Mă doare…..
  Vă admir, toată stima şi respectul!

 2. Florin
  18.02.2017 la 14:35

  Foarte frumoase si adevarate lucruri ! La multi ani, multa sanatate si tot ce doriti sa se inplineasca!

 3. Florin
  18.02.2017 la 14:39

  Rectific, corect este : sa se implineasca . Oricum succes in tot ceea ce faceti!

 4. 24.04.2017 la 10:28

  Mare dreptate .
  Si da,noi ce-i mai tineri am putea tine cont.
  Multumim

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]