fbpx
excursii-razvan-pascu

Vodafone-spune-Bye-Bye-WiFi-si-ofera-internet-gratuitCei care ma urmariti pe blog si pe Facebook probabil stiti ca sunt conectat la internet cam tot timpul, chiar si in vacante. Email pentru business, Facebook pentru stiri, WhatsApp pentru poze si discutii cu prietenii. Da, recunosc ca sunt una dintre acele persoane care are telefonul lipit de mana.

Pana acum vreo 2 ani, in vacante ma limitam la accesul WiFi la internet, din diferite locatii sau de la hotel. Dar ratam multe informatii, emailul imi exploda si uneori nu ma sincronizam bine cu orele de postare pe Facebook. Mi se intampla sa aleg un hotel special pentru conexiunea WiFi pe care se laudau ca o au si odata ajuns acolo sa constat ca nu au semnal, ca nu bate pana in camera, ca nu le functioneaza tot timpul, etc.

Trebuie sa recunoastem ca viteza la internet exceptionala pe care o avem in Romania ne-a facut extrem de pretentiosi. Nu mai avem notiunea de timp asteptat ca sa ni se incarce pagina si vrem ca totul sa se desfasoare acum. Dintre zecile de povesti cu WiFi care merge-nu merge, cu opriri, intarzieri si ocoliri speciale in cautare de retea, vreau sa va povestesc despre o seara tarzie in Toronto, acum 2 ani, cand am facut un road trip cu masina prin SUA si Canada.

Pentru nu aveam un program clar stabilit, nu am facut nicio rezervare de hotel in avans. Toate rezervarile le faceam chiar in ziua in care urma sa ne cazam, pe o aplicatie de telefon numita Hotel Tonight, pentru hotelurile care nu au reusit sa isi vanda toate camerele si mai scot cateva camere la un pret special cu cateva ore inainte de finalul zilei. O idee super tare.

Insa in ziua in care ne-am indreptat spre Toronto am avut un drum foarte lung de facut, intr-o zi in care am vizitat si cascada Niagara. Pe scurt, am ajuns in Toronto seara pe la ora 22:00, fara cazare rezervata. Cand ne resemnasem deja ca vom dormi in masina, am gasit un Starbucks inchis, dar cu o retea WiFi neparolata si functionala. Am tras de fiecare liniuta de semnal, din fata geamului, pe dinafara magazinului, pana ce am reusit sa gasim in aplicatie un hotel in zona, convenabil ca pret. In 10 minute dupa ce am facut rezervarea ne-am si prezentat la receptia hotelului, de nu ii venea sa creada angajatului de acolo.

Recunosc ca nimic nu imi face mai mare placere decat sa spun sus si tare BYE-BYE, WIFI!

Ce este BYE-BYE, WIFI? 

Este o optiune lansata de cei de la Vodafone, pentru noile abonamente ale companiei. Practic, clientii care incheie sau reinnoiesc un abonament Vodafone pot activa optiunea „Bye-Bye, WiFi” si primesc un pachet de beneficii care le permite sa scape de stresul cu reteaua WiFi sau costul enorm al facturii de date.

Ce va ofera Bye-Bye, Wifi? 

Trafic gratuit nelimitat de internet in tara si in strainatate, timp de doua sau de trei luni, in functie de tipul de contract, la achizitionarea sau reinnoirea abonamentelor Super Red, Red si Smart, precum si beneficii duble de date, voce si SMS in roaming.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici: www.vodafone.ro/byebyewifi

Si apropo de Vodafone, cand scriu acest articol ma aflu in Singapore, unde am folosit internetul pe telefon fara sa platesc nimic. Am un abonament cu 250 de MB in roaming si i-am putut folosi in Singapore, iar pentru ce se depaseste, se plateste 6 centi pentru un MB, deci foarte putin. Am aflat ca pot sa beneficiez de aceste tarife (care se gasesc si in optiunea Roaming pe Zi) inca din luna martie, cand eram in Japonia, si am putut beneficia in acelasi fel de internet pe telefon de la Vodafone la Capatul Pamantului, fara sa platesc nimic suplimentar.

Bye-bye Wifi, din insula Bali!

Razvan Pascu in Bali - Bye bye Wifi

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]