fbpx
excursii-razvan-pascu

Samsung - voteaza proiectul social preferatVa spuneam zilele trecute despre ideea celor de la Samsung de a promova proiectele sociale si micile afaceri care fac un bine comunitatii, printr-un concurs desfasurat la nivel national.

Pe scurt, Samsung strange idei de antreprenoriat social pe platforma Generatia A, unde oricine se poate inscrie promovand o idee (un proiect personal sau de care a auzit pe Facebook, de exemplu), pana pe data de 14 Februarie. Ca bonus, daca propui o idee pe site, intri automat in cursa pentru un smartphone Samsung Galaxy A5.

Partea si mai buna este ca dintre ideile propuse vor fi alese 30 de „semi-finaliste”, care vor putea fi votate in perioada 17-24 Februarie, iar cele mai bune 10 proiecte vor fi promovate la nivel national.

Ce proiecte de pe platforma Generatia A mi-au atras atentia?

Pana acum, pe Generatia A au fost inscrise idei dintre cele mai diverse, de la proiecte in domeniul tehnologiei, la o biblioteca multidisciplinara in aer liber, un proiect de promovare a Romaniei, o platforma romaneasca de fundraising pentru start-up-uri, o firma de curierat rapid pe bicicleta, un festival independent de muzica contemporana si arte vizuale, o asociatie care face tururi pietonale gratuite prin Bucuresti si multe altele.

O idee interesanta mi s-a parut BookSharing.ro, o platforma dedicata schimburilor de carti. Practic, in loc sa tii toate cartile citite in biblioteca si sa se aseze praful pe ele, poti sa le imprumuti altora prin intermediul acestei platforme, iar la schimb vei primi alte carti pe care doresti sa le citesti. Oricine se poate inscrie gratuit pe platforma, iar avantajul major fata de schimbul clasic este ca nu trebuie sa gasesti pe cineva care vrea cartea ta si are o carte pe care tu vrei sa o citesti (sansele sa se intample asta ar fi destul de mici). In schimb, odata ce ai dat o carte vei putea cere, la schimb, orice alta carte disponibila pe site, pe baza punctelor primite.

De admirat este si initiativa Asociatiei „Salveaza o inima”, care a conceput o platforma de donatii online pentru copiii bolnavi si unde pana in prezent au donat 13057 de persoane, 40 de cazuri fiind finalizate cu succes.

In categoria ideilor creative as include Attraversiamo, un proiect pentru oameni care „nu au timp sa le faca pe toate”, cum s-au exprimat fondatorii. Cu alte cuvinte, acestia promit sa faca de toate in locul tau, de la dus copilul la gradinita si la cursuri de inot, pana la gatit sau stat cu cainele, cand stapanul nu e acasa.

De ce sa va inscrieti pe platforma Generatia A?

Dupa cum va spuneam, oricine se inscrie poate castiga un telefon Samsung Galaxy A5, indiferent daca propune proiectul sau, al unui prieten sau o initiativa despre care a auzit din intamplare si pe care vrea sa o sustina.

Cu atat mai mult, daca faceti parte dintre tinerii cu initiativa, care au idei prin care pot ajuta comunitatea, este sansa voastra sa va faceti auziti si cunoscuti la nivel national. Samsung ofera multe oportunitati de promovare in media online si offline, inclusiv in publicatii de tipul Business Magazin.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]