fbpx
excursii-razvan-pascu

Toyota Auris 3Pana in urma cu 4-5 ani preferam ca in vacanta sa uit de masina si de condus. Am mers chiar si 30 de ore cu autocarul prin Argentina, nopti intregi petrecute in tren, zeci de minute pe autobuze si taxi-uri, din aglomeratia Beijing-ului si pana in cele mai cosmopolite orase europene. Unul dintre principalele motive era acela ca nu imi plac schimbarile si nu voiam sa ma stresez conducand o masina noua, pe care nu o cunosc si cu care nu sunt familiar.

Am gandit asa pana am descoperit cat de usor si simplu se conduce Toyota, cat de bine se comporta la drum lung si cat de ok este consumul ei. A fost prima mea masina inchiriata in strainatate, in SUA. Calatoresc mult, dar recunosc ca sunt extrem de precaut. Intotdeauna aleg hoteluri in zone sigure, centrale, nu alerg dupa super reduceri daca hotelul respectiv nu imi insufla incredere, sunt foarte atent atunci cand calatoresc cu autocarul sau taxi-ul. Din acest motiv sunt si foarte selectiv atunci cand aleg o masina pentru vacanta. Aleg o firma de inchirieri cu renume chiar daca asta inseamna zeci de euro in plus. Mi se pare mai sigur si mai putin riscant pentru mine, dar bineinteles ca toate aceste lucruri le-am descoperit in timp si bineinteles ca am trecut inclusiv prin experiente nu foarte placute atunci cand am apelat la o firma de inchirieri no-name, de exemplu in Iordania. Sigur, conteaza si stilul de a conduce, dar mai mult de atat conteaza inclusiv fiabilitatea masinii, mai ales atunci cand nu esti obisnuit cu ea.

De cand calatorim cu bebe, am observat ca o masina este mult mai utila, intrucat iti ofera intimitate, poti sa il schimbi pe bebe, doarme foarte bine cand masina este in miscare, este un loc al nostru, in cazul in care el se plictiseste brusc de ceea ce are de oferit o anumita destinatie turistica. Si increderea. Pentru ca increderea in masina conteaza enorm. Ea este camaradul tau si al familiei tale. Pentru ca fiecare kilometru pe care il parcurgi conteaza enorm. Acel kilometru, intr-o masina sigura, iti da un sentiment de bine, care iti transforma excursia intr-una ideala, care nu vrei sa se mai termine. Prin urmare, de Revelion vom calatori din nou impreuna, cu masina inchiriata.

Care sunt destinatiile europene unde o masina este foarte utila?

– Portugalia: unul dintre cele mai frumoase road trip-uri le-am facut a fost prin Portugalia, in special la nord de Lisabona. Drumul spre Porto, de exemplu, este foarte frumos. Nu voi uita niciodata peisajele superbe de pe Valea Raului Douro si zilele petrecute prin crame si vinarii.

– Alsacia: regiunea florilor, cu satele cele mai cochete, Alsacia a fost prima destinatie din afara Romaniei ”testata” de Alex. Ne-a placut si ne propunem sa ne mai intoarcem in Alsacia si in perioada targurilor de Craciun, peste cativa ani.

– Toscana: o destinatie pe care sper sa o vizitez anul viitor, de care vrem sa ne bucuram in familie. Uleiul de masline presat la rece, anghinarele, prosciutto sau branzeturile cu siguranta vor fi un deliciu si pentru noi, adultii, dar si pentru copil.

– Provence: desi pana acum asociam lanurile nesfarsite de lavanda cu o vacanta romantica, uitandu-ma mai cu atentie la culoarele formate de lavanda, ma gandesc ca sunt perfecte pentru un baietel sa alerge. Probabil ca 2017 va fi anul Provence, intrucat anul viitor am planificat mai multe vacante intercontinentale.

– Romantic Road, Germania: desi nu are decat vreo 200 de km, Romantic Road este presarat cu sate cochete si castele desprinse din cartile de povesti.

Am calatorit cu masina inchiriata in multe destinatii, din Statele Unite si pana in Emirate, din Iordania si pana in Canada, din Franta si pana in Singapore, din Israel si pana in Danemarca. Va recomand sa faceti asta ca sa simtiti libertatea si bucuria unei calatorii in familie, cu program asa cum doriti voi sa fie si cu opriri ori de cate ori va trece prin cap.

CONCURS: Deocamdata ma opresc la cele 5 recomandari de destinatii, dar sunt convins ca mai avem si alte locuri de explorat cu masina. Locuri care sa ne inspire incredere atunci cand plecam la drum. Va invit si pe voi sa imi lasati comentarii cu traseele parcurse de voi cu masina, in vacantele facute in Romania sau in afara tarii sau ceea ce v-ati dori sa faceti daca ati inchiria o masina (poate chiar o Toyota Auris Hybrid), iar unul dintre comentarii va fi premiat cu un drive test cu noul Toyota Auris. Iar apoi, dupa ce notati traseele parcurse, sunt curios sa aflu care este acel lucru care trebuie sa va inspire incredere inainte sa plecati la drum. Sa fie, oare, masina, hotelul, drumul pana acolo sau altceva?

Comentariul castigator va fi ales de catre reprezentantii Toyota Romania. Atentie: drive test-ul este valabil doar cu plecare din Bucuresti. Astept comentariile voastre mai jos (va rog sa lasati adresele de email reale, ca sa va putem contacta daca veti castiga) pana pe data de 2 decembrie ora 20:00. Castigatorul va fi anuntat tot pe aceasta pagina.

Cateva detalii tehnice despre noul Toyota Auris Hybrid, masina cu care vei petrece un weekend de incredere.

– Singurul model din clasa lui disponibil cu propulsie hibrid integral / benzina / diesel.

– Toyota Safety Sense.

– Faruri LED fata si spate.

– Airbag-uri frontale sofer si pasager, airbaguri laterale fata si airbag pentru genunchii soferului.

– Senzori de parcare si sistem de asistenta la parcare.

– Display multi-info 4,2’’ in tabloul de bord.

– Ecran 7’’ Toyota Touch.

– Are un stil indraznet si dinamic care iti atrage atentia.

– Interiorul este proiectat intuitiv – vei beneficia de un confort superior si de materiale de inalta calitate.

– Motor hibrid si diesel.

– Farurile LED stilizate in mod rafinat si jantele de aliaj.

– Ecran nou Toyota Touch® 2.

17 comentarii

  1. Aurelia Dumitru
    22.11.2015 la 13:47

    Cel mai frumos road trip de anul asta a fost pe traseul Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Medias-Sibiu-Bucuresti, in octombrie.Drum bun, peisaj de vis, bucurie pentru suflet si ochi, masinas-a comportat exemplar☺totusi,a fost un an plin si nu pot sa nu amintesc si Bucuresti-Botosani,pe o sosea perfecta si un peisaj pe masura, Bucuresti-coasta bulgara, cu opriri in golful Bolata,Tyulenovo si Vama Veche. Pentru noi conteaza buna dispozitie,vremea insorita si documentarea de dinainte de plecare,dar si starea drumului si a masinii.
    Toyota Auris Hybrid ar fi perfecta pentru iesirea din weekendul prelungit de 1 decembrie,oscilez intre Targoviste si Bran Fundata.

  2. chitziman
    22.11.2015 la 14:05

    din pacate anul asta nu am avut timp de o plimbare cu masina prin tara, dar as vrea sa ajung la Sighisoara.
    cu 2 copii mici pun pe primul loc siguranta, deci da conteaza sa ai o masina sigura

  3. Bogdan
    22.11.2015 la 14:35

    Am facut un super traseu cu masina inchiriata anul trecut din Madrid pana in sudul Spaniei si inapoi 🙂 Uite poza cu cele mai importante orase vizitate: Peste 1600 km in 4 zile insa nu a fost deloc obositor datorita drumurilor foarte bune si masinii inchiriate: http://i.imgur.com/o0R7Vt4.jpg

    A fost un drum minunat, cu foarte multe privelisti minunate: Granada, Ronda, Tarifa (e superb sa vezi oceanul intr-o parte si marea in cealalta) si vizavi Africa! http://i.imgur.com/C3LYkW4.jpg 🙂

    De la aceea calatorie, am inceput sa inchiriez din ce in ce mai des masini pt calatorii in tara sau in afara tarii. Si eu consider ca e importanta firma de inchiriat si de obicei inchiriez de la cele mai renumite, si sa stii ca de multe ori chiar am gasit sa fie la fel sau chiar mai ieftine ca pret fata de cele no-name. Am facut calatorii pe langa cea din Spania, in Grecia (Saloniki si Thassos, pe insula unde ai neaparat nevoie de masina pentru a te bucura de ea), Budapesta, in tara Timisoara, Iasi, Brasov.

    Cel mai important la un drum mi se pare siguranta, care include de fapt o masina de calitate, un drum bun si un hotel pe masura 🙂

    De masini de inchiriat chiar ma uitam zilele acestea pentru un traseu pana la Cluj in feburarie cu ocazia meciului de Fed Cup, eveniment care v-a fi transformat intr-o mica vacanta Bucuresti – Cluj cu ceva opriri pe drum: Brasov, Sighisoara, Alba Iulia, Blaj, Sibiu.

  4. 22.11.2015 la 19:52

    Spre cheile Dobrogei. Zona e tot timpul relativ pustie, eoliene, verdeata, sosele serpuite. E de mers.

  5. Cristina
    22.11.2015 la 21:07

    Pentru luna mai a lui 2016 imi propun sa abordez traseul Amsterdam – Maastricht care trece printre campurile de lalele de la Keukenhof. Prietenii mi-au zis ca e superb. Un alt traseu pe care il recomand pentru vara este Riviera Franceza, de la St. Tropez, prin Frejus si Nisa, pana la Monte Carlo; turcoazul marii, plajele superbe si alternanta reliefului munte-mare iti taie respiratia.
    Inainte sa plec la drum vreau sa stiu ca sunt la volanul unei masini fiabile, GPS cu harti actualizate si rezervorul plin. 🙂

  6. Avram Roberto
    23.11.2015 la 10:00

    Cele mai frumoase road-trip au fost cele prin islanda si prin iordania. Sunt niste peisaje ireale.
    Ce road-trip n-am facut dar as vrea este cel pe fosta route 66.

    Tara sau regiunea vizitata trebuie sa-mi inspire incredere in primul si primul rand.

  7. Robert
    23.11.2015 la 11:06

    Un road trip minunat de efectuat cu aceasta masina ar fi pe distanta Zadar – Sibenik – Split – Makarska – Dubrovnik. Peisajele sunt absolut superbe, drumul este excelent, o adevarata incantare. Cu o masina hibrid ai putea savura din plin frumusetea peisajului si drumul care este o adevarata incantare. Cei care au fost pe acest drum, chiar si pe portiuni din el, pot confirma frumusetea deosebita a acestei rute. Este un drum de savurat pe parcursul a mai multor zile.

  8. Tudor Daniel
    25.11.2015 la 13:28

    Am parcurs un super traseu cu masina inchiriata,cand avea baietelul 3 ani Piteşti – Curtea de Argeş – Bâlea – Cârţişoara (DN 7C) – Sibiu (DN 1). Cel mai celebru „drum frumos“ din România este deschis, în general, de la 1 iulie la 1 noiembrie. Mănăstirea Curtea de Argeş, cetatea Poienari, barajul şi lacul de acumulare de la Vidraru sau cascada Bâlea sunt printre cele mai interesante locuri ce pot fi văzute pe acest traseu. La altitudinea maximă de 2030 m, priveliştea asupra crestei Făgăraşului şi a lacurilor alpine îţi taie răsuflarea.
    Cel mai important la un drum mi se pare siguranta,care presupune o masina de calitate,sigura!

  9. Adrian I
    25.11.2015 la 21:45

    Avem o tara frumoasa, cu multe trasee de parcurs, cu masina sau fara. Unul dintre cele mai frumoase pe care le-am parcurs cu masina, in vara, a fost Bucuresti – Sinaia – Transbucegi – Sinaia – Brasov- Sibiu- Sebes – Transalpina – Defilul Jiului – Valea Jiului – drumul 66A spre Campusel – Izvoarele Cernei – Baile Herculane. Este un traseu mai lung, de cateva zile, si care dezvaluie privirii peisaje superbe din M-tii Bucegi, Parcul National Retezat si Parcul National Domogled.

  10. Adrian I
    25.11.2015 la 21:51

    Ca o completare – dupa ce parcurgi o buna parte din DN66A, asfaltul dispare si restul drumului se parcurge pe un drum forestier, iar la limita dintre judetele Huendoara si Gorj exista un mic popas de unde poti admira Vf Piatra Iorgovanului pe o parte, si Oslea, pe cealalta parte.

  11. Manea Liviu
    25.11.2015 la 22:11

    Cel mai frumos roadtrip care l-am facut a fost Constanta – Bucuresti – Pitesti, pana aici monoton (autostrazi), iar apoi a inceput spectacolul. De la Curtea de Arges am urcat pe Transfagarasan (cea mai frumoasa sosea cu peisaje superbe). A durat 5 ore traversarea lui (am oprit de foarte multe ori deoarece am oprit sa facem multeee poze) si apoi ne-am oprit sa ne cazam la Cisnadie. Dupa cateva zile de vizitat imprejurimile Sibiului si Sibiul, am pornit pe Transalpina (am dorit sa experimentam si acest drum si nu regretam nimic). Un drum absolut superb si spectaculos. Dupa traversare, dupa ce am ajuns la Ramnicu Valcea ne-am hotarat sa ajungem si pe valea Prahovei (Predeal). Am luat-o pe un drum uitat de lume, prin Campulung (chiar daca era considerat drum national nu cred ca a mai fost reabilitat de 10-15 ani), am ajuns pe la Rasnov si am luat-o pe drumul ce duce la Paraul Rece (era in jurul orei 22). Absolut superb sa mergi noaptea pe acel drum, plin de serpentine. Dupa cateva zile de stat la Predeal am plecat spre casa (Constanta). Pentru ca am auzit ca sunt peisaje superbe, ne-am hotarat sa o luam pe la Buzau, Dn1 era prea monoton. Pur si simplu superb si drumul si spectaculos. Am vazut si barajul Siriu de care habar nu aveam cat de frumos este. Cam asta este cel mai spectaculos roadtrip care l-am facut, au fost 10 zile superbe, chiar daca a fost putin obositor, a meritat din plin!

  12. Bugin Maria
    26.11.2015 la 00:56

    Am fost in urma cu cativa ani , cu masina noua in rodaj prin Europa- Ungaria, Austria Germania iar din Hanovra am mers mai departe pana in Amsterdam la ,, flower shop,, sa-mi cumpar bulbi de lalele, narcise si crini. ( Nu am mers la Paris sa-mi cumpar parfumuri )
    In vara aceasta am mers tot cu masina intr-un circuit mai mic – din Timisoara in Serbia – Belgrad si Kosovo- Pristina, Prizren, Peje. Iar destinatia cea mai interesanta a fost orasul Mitrovica -in nordul Kosovei unde am vizitat renumitul pod peste raul Ibar , muzeul minelor de Aur de la Trepca si cimitirul eroilor din razboiul din 1999.
    Anul viitor as dori sa mai fac o data un circuit cu masina in tarile balcanice- poate vi se pare cam indraznet itinerarul Timisoara -Serbia- Bosnia-Hertegovina Muntenegru, Albania, Kosovo,Macedonia si inapoi acasa la Timisoara prin Serbia dar am curajul.
    Cum am avut curajul sa merg in Kosovo si va asigur ca tara nu este periculoasa daca se aleg trasee bune si hoteluri de asemenea am dorinta sa merg mai departe.

  13. cernica mihaela
    26.11.2015 la 16:04

    De vreo cativa ani incoace de cand am cumparat masina noua, am parcurs tara in lung si lat..uneori si cate 500-600km pe zi. Plecam dintr-un loc si ne mai opream unde ne prindea noaptea. Am trecut Carpatii pe Transfagarasan si ne am intors pe Transalpina, am haladuit toata Moldova din manastire in manastire si din pestera in pestera si pe alocuri muzee si case memoriale. Am vizitat tot sudul tari si banatul, am mers pe cursul Dunarii de la intrarea in tara la varsarea in mare. Avem o tara frumoasa si merita vazuta…desi am fost si in ardeal-maramures tot parca nu am vazut tot.M-as intoarce sa mai vad odata si mai pe indelete zona Arad-Oradea si imprejurimile pana in Satu Mare – Baia Mare. M as bucura mult daca as avea posibilitatea sa testez aceasta masina. PS. Desi am si eu carnet toate drumurile le a facut sotul e mai pasionat ca mine de sofat si masini…masina e prima lui iubire ,eu a doua, dar nu ma supar caci imi plac calatoriile.

  14. Dascalu Mirela
    26.11.2015 la 19:43

    Cel mai frumos drum a fost spre Germania , desi pare o tara foarte cunoscuta are multe zone foarte impresionate , mergeam la Legoland Grunzburg si dupa iesirea din Austria , un lac imens cu barci frumos aranjate si cabane care erau ca in povesti , era o imagine de basm. Sunt multi km parcursi in Europa si sincer cu Toyota nu simti ca obosesti la volan , chiar daca mergi sute de km . Bineinteles ca si in Romania sunt zone foarte foarte frumoase !!!

  15. Diana Filipciuc
    30.11.2015 la 22:35

    Iubesc sa conduc sau sa fiu condusa printre cele mai inguste sau rapide drumuri… Cele mai papitante experiente le-am avut la volan in jurul insulei Cipru…palpitanta excursia atat datorita locurilor diferite si uitimitoare prin care am trecut, cat si ca diferenta in ceea ce priveste tipul de drum pe care am fost cu masina- dealuri, poteci serpuite prin munti, plaje innsorite si campii aride pline de capre 🙂 Excursia in care m-am indragostit iremediabil de rasfatatul meu a fost in jurul Frantei, de la granita cu Germania si Elvetia pana in mijlocul romantic al Parisului. Poti oricand sa faci o noua poveste la volan, doar sa iti lasi imaginatia sa prinda aripi si viteza pe cele patru roti 😉

  16. Razvan Pascu
    (author)
    03.12.2015 la 21:34

    Reprezentantii Toyota au facut tragerea la sorti. Câștigătoarea este Cernica Mihaela, iar mesajul ei este acesta.

    „De vreo cativa ani incoace de cand am cumparat masina noua, am parcurs tara in lung si lat..uneori si cate 500-600km pe zi. Plecam dintr-un loc si ne mai opream unde ne prindea noaptea. Am trecut Carpatii pe Transfagarasan si ne am intors pe Transalpina, am haladuit toata Moldova din manastire in manastire si din pestera in pestera si pe alocuri muzee si case memoriale. Am vizitat tot sudul tari si banatul, am mers pe cursul Dunarii de la intrarea in tara la varsarea in mare. Avem o tara frumoasa si merita vazuta…desi am fost si in ardeal-maramures tot parca nu am vazut tot.M-as intoarce sa mai vad odata si mai pe indelete zona Arad-Oradea si imprejurimile pana in Satu Mare – Baia Mare. M as bucura mult daca as avea posibilitatea sa testez aceasta masina. PS. Desi am si eu carnet toate drumurile le a facut sotul e mai pasionat ca mine de sofat si masini…masina e prima lui iubire ,eu a doua, dar nu ma supar caci imi plac calatoriile.”

    Extragerea a fost facuta prin site-ul random.org

    Aici se gaseste video-ul complet cu extragerea: http://we.tl/qxUdgL3zmm (valabil 10 zile)

    Felicitari tuturor participantilor.

  17. cernica mihaela
    04.12.2015 la 13:47

    Multumesc frumos de premiu . Am transmis datele. Sper ca e ok.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]