fbpx
excursii-razvan-pascu

barbi-2-WBMCIn calatoriile mele, am avut ocazia sa intalnesc oameni foarte diferiti, de la felul in care se imbraca, pana la obiceiurile si valorile dupa care se ghideaza. In cazul barbatilor, exista tendinte surprinzator de diferite chiar si in felul in care isi ingrijesc parul facial, iar acestea spun multe despre diversitatea lumii in care traim.

Eu ma tund pe fata cam o data pe saptamana, chiar daca sunt acasa sau pe alt continent, insa nu pot spune acelasi lucru si despre cei peste 300 de barbati care au participat de curand la un Campionat Mondial dedicat … parului facial!

Barba si mustata ridicate la rang de arta in Leogang, Austria 

De curand, un orasel alpin din Austria a gazduit a 12-a editie a Campionatului Mondial al Barbii si Mustatii. Participantii au venit din Europa, Statele Unite, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Emiratele Arabe Unite pentru a se intrece in frizuri la 17 categorii diferite, in cadrul celor 3 grupe stabilite de organizatori – mustata, barba completa si barba partiala. Ce a iesit este hilar si puteti vedea asta in pozele pe care le-am selectat mai jos.

Iata, de exemplu, cativa concurenti din grupa “mustati” care au participat la categoriile naturala, englezeasca, Dali, imperiala, maghiara sau freestyle.

mustati-2-WBMC

mustati-1-WBMC

Iar mai jos aveti dovada faptului ca o barba deasa nu ofera neaparat un aspect neingrijit si poate fi integrata in personalitatea celui care o poarta.

barba-1-WBMC

Totusi, exista un lucru pe care sigur nu-l poti obtine cu o astfel de barba: un aspect discret.

barbi-2-WBMC

barbi-3-WBMC

barbi-4-WBMC

Conform regulamentului concursului, toate pozele si filmarile cu participantii pot fi folosite de organizatori pentru orice scop, inclusiv in scopuri comerciale. Partea cea mai interesanta este ca tot parul facial pe care l-ati vazut in imagini este natural, iar aspectul impecabil este dat de tot felul de ajutoare pentru coafuri, cum ar fi ceara de mustata si acele de par.

Cum concursul este putin atipic, si jurizarea este pe masura: sunt desemnati campioni mondiali cei care integreaza cel mai bine styling-ul mustatii sau al barbii in stilul personal, iar la categoria freestyle conteaza cel mai mult originalitatea si inventivitatea. Destul de complicat pentru un necunoscator, insa membrii juriului par sa stie ce fac.

juriu-WBMC

Desigur, atunci cand punctul forte al unui stil este mustata, sau o barba partiala, atent modelata pe trasaturile fetei, este important ca zonele fetei fara barba sa fie barbierite fara cusur, fara fire rebele care sa nu se incadreze in aspectul general, sau orice alta imperfectiune.

In timp ce, in mod traditional, aceasta ingrijire atenta putea fi realizata doar cu lama de ras, in prezent, participantii au la dispozitie metode avansate, cum ar fi aparatele de ras electrice, care, ofera precizie superioara, dar si alte avantaje, precum protectia pielii si confortul in utilizare.

Acest articol face parte din campania Shaving Around the World, sustinuta de Philips S7000, aparatul de ras numarul 1 de la Philips pentru o piele fara iritatii. Inelele Confort cu invelis cu microgranule permit aparatului de barbierit sa alunece usor pe fata pentru o piele fina si un barbierit eficient. In combinatie cu capetele Dynamic Flex care se misca in 5 directii, rezultatul este un barbierit precis si o piele fara iritatii.

* sursa foto: Jan Hetfleisch/Getty Images

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]