fbpx
excursii-razvan-pascu

KLM making of inflight safety Film 3Pasagerii de pe zborurile intercontinentale KLM vor putea viziona, incepand cu 1 noiembrie 2015, un nou clip cu instructiuni de siguranta la bord, inspirat din tehnica de decorare Delftware, o metoda traditionala olandeza de decorare a ceramicii.

Clipul cu instructiunile de siguranta de la bordul aeronavelor KLM a fost construit prin ,,traducerea” scenariului in peste 1000 de piese din ceramica, ce contin reprezentari grafice Delftware desenate manual.

Cum a fost creat clipul?

Initial, scenariul clipului a fost ,,tradus” in ilustratii Delft Blue desenate manual, care au fost transformate, mai apoi, in cadre animate de catre un specialist si repictate in stilul Delft Blue. Ulterior, toate cele peste 1000 de scene animate au fost fotografiate si transformate intr-un clip, cu ajutorul tehnicii de filmare stop-motion.

Vocea si miscarile din filmul cu instructiuni de siguranta la bord apartin unei insotitoare de zbor a companiei KLM Royal Dutch Airlines.

KLM making of inflight safety Film 1

KLM making of inflight safety Film 5

KLM making of inflight safety Film 6

,,Tasty Blue’’ si noul interior de la World Business Class – inspirate de elemente olandeze

Conceptul de catering KLM de la clasa Economy, ,,Tasty Blue”, a fost inspirat tot de ceramica olandeza. Servetelele, carucioarele, cutiile de carton si paharele de la bord contin detalii sau elemente Delft. De asemenea, casutele Delftware, pe care KLM le ofera gratuit pasagerilor de la World Business Class, amintesc de aceleasi elemente Delft Blue. Mai mult, tacamurile din WBC si noul interior din cabina WBC au fost create de catre designeri olandezi, iar pasagerii sunt serviti in timpul zborului cu delicatese pregatite de bucatari olandezi.

Inspiratia clipului: Royal Delft Factory

Principala sursa de inspiratie pentru crearea filmului cu instructiuni de siguranta la bord a fost Royal Dutch Delftware Factory, fabrica ce dateaza din secolul al XVII-lea si produce ceramica olandeza decorata in stilul Delft Blue.

Istoria ceramicii Delftware a inceput la inceputul anilor 1600, atunci cand vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantitati de portelan. Ulterior, din cauza razboaielor civile, olandezii nu au mai putut importa portelan din China si au inceput sa isi dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat nastere industria olandeza Delftware.

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]