fbpx
excursii-razvan-pascu

the venture chivasUltimii ani au demonstrat ca noua generatie de tineri antreprenori este mai atenta la problemele sociale si de mediu, considerandu-le oportunitati.

Competitia Chivas “The Venture” le ofera acestor antreprenori sansa de a-si face cunoscuta viziunea la nivel global si de a schimba lumea cu ajutorul afacerii lor.

Anul acesta, Romania se alatura tarilor participante, astfel incat oamenii de afaceri romani care doresc sa intre in competitia globala de antreprenoriat cu impact social The Venture, lansata de Chivas, se pot inscrie pana pe 31 octombrie pe site-ul www.TheVenture.com

Dupa finalizarea inscrierilor, pe 10 noiembrie 2015 vor fi selectate zece business-uri din Romania care vor participa la o sesiune de pitch, in urma careia vor fi alesi 5 finalisti romani. Toti cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat organizata de Chivas The Venture. Finalistii vor trebui sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a patru probe, castigatorul fiind desemnat acela care va reusi sa convinga juriul ca merita sa reprezinte Romania la etapa globala. Juriul va fi format din Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania si Republica Moldova, Marius Ghenea, expert in domeniul antreprenoriatului si cel care a pus bazele companiilor Flamingo si FIT Distribution, Cristian China Birta, antreprenor online, consultant si blogger, plus Andreea Esca, prezentator si realizator de televiziune la Pro TV.

Ce le ofera antreprenorilor aceasta competitie? 

In primul rand, ocazia de a-si dezvolta afacerile cu impact social si de a primi sprijin financiar, astfel incat afacerile lor sa fie recunoscute international. Competitia The Venture se va desfasura in doua etape: in etapa locala va fi ales business-ul castigator din Romania, urmand ca acesta sa fie inclus pe lista finala si sa concureze alaturi de cele mai bune 20 de business-uri din toata lumea.

Castigatorul etapei locale va fi premiat cu 5.000 de euro si va intra in marea cursa pentru premiul cel mare, in valoare de 1 milion de dolari. Important este insa si un alt aspect: fiecare antreprenor va avea ocazia de a trece prin stagii de pregatire si consiliere, dezvoltandu-si abilitatile in afaceri. Astfel, la sfarsitul etapei globale (care se va desfasura in perioada aprilie-iulie 2016), castigatorul va beneficia nu doar de sprijin financiar, ci si de experienta unui Accelerator de business in Los Angeles, unde, timp de o saptamana, se va intalni cu antreprenori din Statele Unite. In plus, va participa la pitch-ul final de la Shanghai, unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor.

Si asta nu e tot: castigatorul competitiei va avea sansa sa obtina finantarea necesara indeplinirii obiectivelor sale. Astfel, oamenii din intreaga lume vor vota public si vor decide modul in care trebuie sa fie distribuiti, intre finalisti, primii 250.000 de dolari din premiul de un milion, urmand ca restul premiului (750.000 de dolari) sa fie acordat la finala din Shanghai.

Cine poate sa participe la The Venture? 

Orice start-up infiintat de mai putin de 3 ani care genereaza incasari anuale mai mici de 500.000 de dolari, sau orice afacere aflata in dezvoltare, avand vechime mai mare de 3 ani, dar incasari anuale mai mici de 1.000.000 de dolari.

Cine sunt partenerii competitiei? 

Pentru ca expertii in business au semnalat ca una dintre problemele cu care se confrunta antreprenorii aflati la inceput de drum este lipsa unei retele de distributie importante cu ajutorul careia sa isi poata sustine business-ul, eMAG Marketplace s-a alaturat acestei competitii. Acesta reprezinta un sistem prin care partenerii liderului pietei de e-retail din Romania pot sa isi afiseze propriile produse pe emag.ro sau in aplicatiile mobile eMAG, iar clientii pot sa comande simultan de la toti partenerii.

​Printre partenerii The Venture se numara Connect Hub (prin evenimentul Open Connect, cel mai longeviv eveniment de networking pentru antreprenori din Romania), precum si Business Days, platforma de networking dedicata antreprenorilor si managerilor romani.

De asemenea, alaturi de Chivas The Venture se afla si Impact Hub Bucuresti, organizatia care sprijina antreprenorii cu impact din Romania prin intermediul primului spatiu colaborativ de lucru, programe de accelerare si dezvoltare a afacerii, dar si finantare prin crowd-funding.

Inscrieri

Nu uitati, insa, ca primul pas spre castigarea competitiei este inscrierea pe site-ul www.TheVenture.com

Andreea Esca The Venture

Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]