excursii-razvan-pascu

Forbes CEE Forum 2015Luna aceasta revine la Bucuresti unul dintre evenimentele cu mare potential pentru pozitionarea Romaniei ca un hub regional in antreprenoriat si business – FORBES CEE Forum. Bineinteles, un eveniment privat, de parca de promovarea Romaniei ar trebui sa se ocupe exclusiv privatii.

Vorbeam anul trecut cu Raluca si Ionut, sefii de la Forbes, ca ideea acestui eveniment mi se pare extrem de buna si ca aceasta este directia in care vad eu Forbes Romania, actionand regional si fiind un liant intre companiile, investitorii si mediul public din Europa de Est. Ma bucur ca au continuat acest eveniment si anul acesta, iar la anul imi doresc sa vad evenimentul poate inclusiv cu o zi in plus dedicata relatiei China – Europa de Est.

Pe 22 si 23 septembrie 2015, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, se va discuta despre banking, piete de capital, energie, agricultura, antreprenoriat, tehnologie, sanatate si educatie. As spera ca anul viitor sa se discute si despre turism, dar mai mult ca sigur voi ramane doar cu speranta, la cum vad ca se prezinta piata in continuare la noi.

Forbes CEE Forum – Reinventing Europe. The emerging markets way.

Dintre principalele teme de discutie:

 • Care sunt oportunitatile de crestere in Europa Centrala si de Est?
 • Rolul investitiilor si al inovatiei pentru cresterea economica din Europa Centrala si de Est
 • Reformele structurale complexe si rolul lor pentru crestere. Politica monetara. Diferentele dintre tarile CEE. Ce model ar trebui urmat?
 • Cum putem sa contracaram efectele instabilitatii politice si financiare din regiune?
 • Ce rol joaca educatia, sanatatea si cercetarea la nivelul CEE?
 • Noul model de banking si noile reglementari EBA
 • Cum va fi absorbtia fondurilor Europene in 2016? Ce masuri se iau de pe acum pentru a creste absorbtia acestora?
 • Rolul tot mai important al antreprenorilor in noul context economic
 • Tendinte pe piata bunurilor de consum
 • Nivelul de investitii si de performanta in Cercetare & Dezvoltare in 2015. Vor creste acestea in anii urmatori?
 • Ce efect are Agenda Digitala Europeana? Ce schimari mai avem de asteptat pana la finele lui 2015? Dar in 2016?

Pe langa oportunitatea de a-i asculta pe cei mai importanti oameni din business-ul romanesc si international, evident, acest eveniment este si o sansa de networking extraordinara, pentru ca altfel mi-e greu sa cred ca ai cumva sansa sa ii intalnesti in acelasi loc pe CEO-ul de la BMW, Bancpost, PwC si McDonald’s sau pe reprezentanti ai NN, CGS, Gras Savoye, Monsanto, Carrefour ori Telekom. Anul trecut, la eveniment a participat si presedintele Basescu, anul acesta a confirmat deja participarea fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza.

Mai multe detalii despre eveniment si informatii despre inscriere gasiti aici.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]