Cafele de vacanta despre care imi amintesc cu drag!

Adaugat de la 06 Mai 2015

saeco arteCafeaua de dimineata este cel mai frecvent “obicei” pe care il observ in jurul meu. In orice birou as intra dimineata, ma izbeste o aroma puternica de boabe prajite si imi aminteste de ora matinala la care m-am trezit, eu nefiind un mare fan al trezitului devreme. In oras, indiferent de ora, moment si ocazie, prietenii mei nu isi refuza niciodata placerea de a mai savura o cafea.

Pentru mine cafeaua este insa un obicei ce tine strict de vacanta. Probabil ca veti rade cand veti citi asta, dar in vacanta ma inarmez cu energie din cate resurse pot, iar cafeaua nu imi lipseste de la micul dejun tocmai ca sa pot rezista programului dur auto-impus.

In plus, cafeaua este si un fel de ritual pe care am onoarea sa il impartasesc cu diferite persoane pe care le cunosc in vacante. In ordine invers cronologica, o sa incerc sa fac o lista cu cele mai faine “cafele” despre care imi amintesc:

1. Soferul de taxi din Bethlehem, Palestina, care si-a facut timp sa stea cu mine o jumatate de ora si sa imi povesteasca despre cum au fost ultimii ani pentru familia lui, despre ce inseamna sa te trezesti dimineata si sa vezi in fata ferestrei tale un zid imens, despre cum este sa fii captiv in propria ta tara.

2. Cafeneaua din Salonic, in care stateau la cafeaua de dupa-amiaza vreo 10 domni trecuti bine de prima tinerete. Doamnele nu isi aveau locul aici, iar eu ma simteam prea tanar si ne-experimentat ca sa ma alatur lor. Am stat vreo 20 de minute in cafenea, observandu-le gesturile si manierele impecabile.

3. Bubi, bunica maasai pe care am intalnit-o in Tanzania si care m-a invitat la o fiertura de ierburi, foarte dulce. Nu, nu era cafea, dar principiul de a imparti cu celalalt din putinul tau, de a-l invita la un „pahar de vorba” desi nu intelegi de spune, este acelasi.

4. Cafeaua pe care am primit-o pe o barcuta cu care pornisem in explorarea Canalului Beagle, in Ushuaia. Era atat de frig afara si eram atat de inghetati, incat acea cafea a facut cat un calorifer veritabil. La fel s-a intammplat 3 ani mai tarziu si in croaziera de pe fiordurile norvegiene.

5. Cafelele savurate in autocarele Argentinei, in drumul spre Tara de Foc. Am avut drumuri chiar si 30 de ore cu autocarul, iar cafeaua m-a ajutat sa rezist si sa socializez cu oamenii din autocar.

6. Cafeaua transparenta pe care am intalnit-o in SUA si misto-urile pe care le faceam cu totii de cat de mandri erau americanii de cafeaua lor fara gust.

saeco granbaristo

In mod cert pentru mine cafeaua este un produs cu poveste, nu doar o bautura. De asta m-am bucurat sa ma alatur campaniei celor de la Saeco, care in toamna anului trecut au lansat si in Romania GranBaristo, un aparat care prepara 18 sortimente de cafea delicioasa, de “cafenea”, chiar la tine acasa.

Va las mai jos un filmulet de la evenimentul de lansare organizat de Saeco GranBaristo.

Despre mine:

Calatoriile sunt binecuvantarea mea si am reusit sa imi transform pasiunea in job. Sunt consultant in marketing turistic, dar imi place sa ma definesc ca antreprenor, sunt workaholic si bucuros ca am crescut de la zero, alaturi de echipa mea, agentia de Evenimente, PR si Marketing Travel Communication Romania, dar si Asociatia Travel Focus. Sunt implicat in mai multe organizatii nationale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, am o diploma de licenta in Marketing (ASE Bucuresti), un masterat in Comunicare (SNSPA), un Executive MBA pe care l-am absolvit la WU Vienna University (2013-2015) si un curs de Global Strategy absolvit la Carlson School of Management (University of Minnesota, SUA). Revista Forbes m-a inclus in 2013 in topul “30 de tineri sub 30 de ani in Romania”, sunt mereu optimist si un prieten de cursa lunga – mai multe detalii despre mine gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta pe blog

Ma gasesti pe Facebook!

blue air

Aboneaza-te la newsletter

Nr. abonati RSS & Newsletter

Michelin

Copyright

Materialele postate pe acest site imi apartin in totalitate sau apartin colaboratorilor mei si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei. La sfarsitul fiecarei preluari de text trebuie sa existe un link catre acest blog.
Positive SSL on a transparent background