Atunci cand dorim sa mergem intr-un concediu ne luam toate masurile pentru a fi siguri ca platim cel mai bun raport dintre calitate si pret. Este normal sa vrem sa obtinem reduceri la unitatea de cazare, la biletul de avion sau la pachetul turistic mult visat, pana la urma numai noi stim cat am muncit pentru acei bani.
O optiune de luat in calcul pentru calatorii la “clasa economy” o reprezinta serviciile de cazare in apartamente care se inchiriaza in regim hotelier, care combina luxul hotelurilor cu tarifele scazute ale pensiunilor. Acest tip de cazare este o alternativa avantajoasa la hotelurile de 3 sau 4 stele intrucat, pentru preturi mai mici, aveti la dispozitie unitati de cazare complet utilate (bucatarie, baie, balcon sau terasa).
Spre exemplu, site-ul rocazare.ro ofera spre inchiriere in Bucuresti, pe termen scurt si mediu, de la garsoniere si pana la apartamente cu 3 camere, toate unitatile de cazare detinand certificate de clasificare de la Autoritatea Nationala pentru Turism ce dovedesc ca standardul de confort este de cel putin 3 stele.
Locatiile se inchiriaza pentru minim 24 de ore, iar cladirile de locuinte se afla localizate pe bulevardele principale ale orasului, doar in zone ultra-centrale, precum Bulevardul Decebal, Calea Calarasi, Piata Unirii, strada Mihai Eminescu sau Calea Mosilor.
Legat de preturi, iata cateva exemple pentru cei care doresc sa viziteze Bucurestiul: pentru rezervari de 1-6 nopti preturile pornesc de la 35 euro/noapte/garsoniera si pot ajunge pana la 42 de euro/noapte/garsoniera, in functie de dotari si localizare. Tarifele nu includ TVA-ul de 9%.
Preturile de cazare pentru o noapte scad cu cat perioada de cazare este mai mare sau daca platesti pentru toata perioada in momentul cazarii. Daca veniti in Bucuresti cu serviciul, pentru un curs sau pur si simplu doriti sa petreceti mai multe zile in capitala, preturile pot scadea pana la 22 euro/noapte/garsoniera pentru rezervari mai mari de 15 zile.
Cum puteti rezerva?
Tot ce trebuie sa faceti este sa sunati la unul dintre numerele de telefon afisate pe site sau sa trimiteti un e-mail in care sa precizati care este perioada rezervarii, ce tip de garsoniera sau apartament doriti si sa lasati un numar de telefon pentru a putea fi contactati.
In plus, agentia RoCazare.ro ofera si servicii de transport, asa ca puteti fi preluati chiar de la gara sau de la aeroport si condusi direct la unitatea de cazare.
Daca sint proprietara unui apartament in Bucuresti cum pot sa-l dau in regim hotelier?Eu locuiesc in provincie.
Sunt curios care sunt piedicile birocratice pentru a inscrie un apartement in circuitul hotelier in Romania, totul cu forme legale. Airbnb listeaza cateva locuite in Bucuresti, dar nu mentioneaza daca locuintele sunt inregistrate sau nu (desi nu cred ca e treba lor sa faca asta pana la urma).
Pentru dna Pufu Maria: nu aveti cum sa il dati in regim hotelier. Decat daca va faceti propria firma de asa ceva. Riscati o amenda de 80.000 RON. Altfel il puteti inchiria pe termen lung unei companii de inchiriat apartamente in regim hotelier. Nici o diferenta fata de clasica inchiriere imobiliara. Vi se va oferi pretul pietei. Cu diferenta ca daca reusiti sa gasiti o companie serioasa de regim hotelier, care va putea clasifica apartamentul dvs probabil va tine apartamentul dvs in portofoliul lor minim 3 ani.Iar apartamentul se va mentine impecabil caci au echipe de curatenie ce viziteaza apartamentul de cateva ori pe saptamana. Fata de clasica inchiriere unde apartamentul dvs va fi prea putin intretinut si prea mult folosit.
PS: Se prefera centrul capitalei.
Referitor la comentariul dlui Ionut Popa: intr-adevar intregul proces necesar a fi parcurs pentru clasificarea unor apartamente de inchiriat in regim hotelier si transformarea lor in unitati de cazare este atat de complicat incat poate fi considerat „piedica birocratica”. Trebuie sa primiti acordul vecinilor si a Asociatiei de Propietari pentru a declara apartamentul ca punct de lucru…al unei societati, evident.Declarat punct de lucru la Registrul Comertului, scos certificat de tip lung,depus actele la Autoritatea Nationala pentru Turism, completat fisele+declaratiile, avut un website,asteptat 30 de zile cel putin ,primit inspectia celor de la ANT,trecut inspectia..hopefully..primit Certificate de Clasificare pentru apartamentul respectiv considerat acum in mod legal Unitate de Cazare.Cu drept de incasare TVA 9% obligatoriu. Restul aberatiilor de pe piata…apartamente trecute la subinchiriere de catre firme ce declara TVA 0% sunt…doar aberatii si ilegale pe deasupra.
P.S: Exista doar 4 companii in Bucuresti ce au apartamentele clasificate (nu pe toate) si functioneaza legal.
Airbnb si Booking.com cer proprietarilor ce listeaza apartamentele pe aceste site-uri de rezervari online sa declare pe proprie raspundere ca detin toate autorizatiile si formele legale…in vigoare in tara respectiva.