excursii-razvan-pascu

Am lucrat 6 ani in asigurari, stiu destul de multe despre aceasta industrie. Am invatat multe si despre asigurarile de calatorie, am fost nevoit sa aflu, pentru ca nu am ratat sa imi fac asigurare de calatorie inainte de orice plecare din tara, de multe ori chiar din taxi-ul spre aeroport. Mi se pare un lucru extrem de important si foarte putin costisitor comparativ cu linistea sufleteasca pe care mi-o aduce stiind ca stau linistit in cazul in care mi s-ar intampla ceva neplacut la Capatul Lumii.

Iar pentru ca cei de la Gothaer au lansat o noua asigurare de calatorie, complexa, si au trimis informari si comunicate de presa legate de aceasta lansare, iata mai jos cateva informatii pe care le-am considerat utile pentru voi.

Indiferent daca esti turist sau calatoresti in interes de afaceri, asigurarea complexa pentru calatoriile in strainatate Travel – Storno de la Gothaer a fost creata pentru a te proteja pe durata calatoriilor efectuate in strainatate.

Asigurarea acopera riscuri la care poate nici nu te gandesti in momentul in care hotarasti sa pleci intr-o calatorie. Nu prea te gandesti ca s-ar putea sa iti pierzi documentele, sa ti se anuleze zborul sau sa ti se piarda bagajele.

In afara de acoperirile extinse, Travel – Storno are avantajul de a-i permite celui care opteaza pentru ea sa isi aleaga suma asigurata (care poate fi 5.000, 10.000, 30.000 sau  50.000 de euro), indiferent de destinatia calatoriei. In ceea ce priveste costul unei asemenea polite, acesta este influentat de scopul calatoriei, destinatie, suma asigurata sau durata calatoriei.

Avantajele Asigurarii Travel – Storno de la Gothaer

– poti alege suma asigurata, indiferent de destinatie;

– cuprinde activitati sportive recreationale (cu grad redus de risc) incluse cu titlu gratuit in acoperirea asigurarii;

– poate fi emisa cu pana la 6 luni inainte de plecarea in strainatate;

– daca ai uitat sa inchei asigurarea si deja ai inceput calatoria, asigurarea poate fi emisa si ulterior plecarii tale in strainatate, cu anumite limitari ale acoperirilor.

– se adreseaza persoanelor de toate varstele, de la o luna la 70 de ani. Daca ai peste 65 de ani nu vei putea opta pentru acoperirea riscurilor aparute in timpul practicarii sporturilor de agrement.

– acoperirea politei este valabila pentru orice destinatie, inclusiv SUA, Canada, Israel.

Asigurarea Travel – Storno acopera pierderea financiara constand in cheltuiala pe care ai efectuat-o in vederea plecarii tale in calatorie, pierdere rezultata din:

– Anularea plecarii in calatorie sau intoarcerea din calatorie mai devreme de data programata din motive independente de tine, caz in care se acopera urmatoarele riscuri:

1. decesul, imbolnavirea grava sau accidentarea ta sau a sotului/sotiei, sau a unei rude de gradul I sau II;

2. distrugerea locuintei tale ca urmare a producerii unui incendiu, explozie, furt, calamitati naturale, caderi de corpuri;

3. nasterea prematura a unui copil al tau;

4. producerea unui accident rutier in care este implicat autoturismul tau si cu care urma sa te deplasezi in calatorie;

5. concedierea ta pentru motive care nu iti sunt imputabile;

6. intentarea in instanta judecatoreasca a unei actiuni de divort in care esti parte, iar calatoria urma a se efectua impreuna cu sotul/sotia.

– Cheltuielile de judecata pentru vatamari corporale si pagube materiale (in strainatate);

– Obtinerea de documente justificative necesare revenirii in Romania, in cazul pierderii, furtului sau distrugerii documentelelor tale de identitate pe parcursul calatoriei in strainatate;

Atunci cand calatoria ta include minim servicii de cazare si deplasarea o faci cu avionul, aceasta asigurare iti acopera urmatoarele riscuri:

1. anularea calatoriei efectuata cu avionul;

2. falimentul companiei aeriene;

3. anularea sau amanarea unui eveniment (workshop, congres, cursuri de specializare in strainatate)

4. intarzierea avionului, care presupune plecarea acestuia cu peste 12 ore fata de ora prevazuta in biletul de calatorie, ca urmare a unor defectiuni mecanice ale avionului, conditiilor meteo sau a unor greve;

5. refuzul autoritatilor tarii de destinatie de a-ti permite intrarea pe teritoriul acesteia.

Optional, in schimbul platii unei prime de asigurare suplimentare, asigurarea poate acoperi si urmatoarele riscuri: evenimentele petrecute in timpul practicatii unor sporturi de agrement cu grad mediu de risc sau asigurarea bagajelor de calatorie in cazul calatoriilor efectuate cu avionul.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din marile orase, prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare autorizati, precum si online pe www.gothaer.ro

7 comentarii

 1. Radu
  24.07.2014 la 11:34

  Nu exista nicio asigurare care sa returneze banii in cazul in care renunt sa plec in concediu (din alte motive decat cele de mai sus)?

 2. Sandra
  18.04.2015 la 18:43

  Dumneavoastra ati plecat in Canada cu aceasta asigurare? doresc sa o prezint ca document de suport si celor de la ambasada pentru a imi lua viza. Doresc sa le demonstrez ca din acest punct sunt acoperita

 3. Vlad
  24.01.2016 la 12:32

  Intarzierea acoperita cauzata de fenomene meteo nu mi se pare grozava. 12 ore…e imens
  De ex sapt trecuta ryanair a avut intarziere la plecare 3 ore. Mi.au dat pe mail in pdf cu confirmarea intarziererii s.o arat la asigurator.

  Din pacate nu am avut asigurare

 4. Raluca
  24.03.2016 la 02:19

  Util articolul! Multumesc!
  Si eu imi fac mereu asigurare de calatorie, de cand am descoperit ca exista. Alta firma, mai veche. Cu ani in urma imi faceam doar asigurarea medicala privata.
  Ceea ce m-a facut sa ma gandesc de doua ori daca sa mai iau medicala+calatorie a fost o experienta neplacuta petrecuta recent. Mi-a fost distrus bagajul la intoarcere (rotile) si am sunat la nr de „urgente” pentru indrumare. N-a raspuns nimeni, desi am incercat de doua ori. Este o firma mare, straina! Am trecut peste asta si am intrebat in aeroport ce trebuie sa fac. La Otopeni m-au indrumat spre biroul de bagaje pierdute/stricate si am facut acolo cererea, catre operatorul de bagaje al companiei aeriene (!). Cand am ajuns acasa am citit informatiile asiguratorului privat si am vazut ca am procedat bine, pt ca mai intai trebuie sa aflu ce zice operatorul de bagaje. Am primit raspuns favorabil, mi-au dat 50 euro fara probleme si confirmarea pe mail.
  Am luat confimarea si am adunat toate actele solicitate de firma de asigurari private si le-am dus la sediul lor (pe mail nu se poate…). Raspunsul – supriza! Pentru ca am primit deja 50 euro de la operatorul de bagaje si atat am declarat ca e si valoarea bagajului, ei n-au ce sa-mi mai dea. Pentru ca este o clauza ca daca „mai am o asigurare” atunci nu pot sa double claim. I-am intrebat atunci de ce imi mai fac asigurare la ei, ca aproape toate riscurile asigurate de ei sunt acoperite si de companiile aeriene. Si ca mi se pare ca fac reclama mincinoasa prezentand ce acopera ei dar de fapt acopera si compania aeriana si operatorul de bagaje. Au ridicat din umeri…
  Cred ca ar fi interesant sa scrii mai mult despre asigurarile de calatorie. Pentru ca admit ca este posibil sa fi avut eu asteptari gresite si firma de asigurari sa aiba dreptate, sa fie common sense al asigurarilor. Dar eu m-am simtit inselata !

 5. Elena
  01.07.2016 la 13:03

  In urma atacului terorist din aeroportul Istambul (iunie 2016)doresc sa anulez concediul pentru Antalia (iulie 2016).
  Asigurarea este valabila in acest caz?

 6. Silviu
  08.05.2017 la 11:12

  Din pacate cei de la Gothaer sunt cam depasiti de situatie, asigurarea STORNO nu se aplica si pachetelor rezervate individual, spre exmplu prin booking.com sau direct la hotel. Se aplica doar pachetelor rezervate prin agentii de turism. Doar cei de la Mondial fac acest lucru dar si acolo exista clauza ca asigurarea sa fie incheiata in aceeasi zi cu confirmarea rezervarii.

 7. Vasile
  11.04.2018 la 01:25

  bla bla bla.
  Tocmai mi-am luat bilete de avion pe cont propriu pentru la anul in februarie, vacanta de familie (mama tata si copilul). N-am gasit nicio asigurare de anulare a calatoriei pe motive de bad weather spre exemplu si anularea zborului. Toti ma asigura fie in termen de 5 zile, fie daca ma concediaza seful, fie daca mi se naste un copil prematur, fie ca da companiea aeriana faliment. Serios? Pe romaneste: „boolshit”. Cazare tot pe cont propriu, pe booking, pe ultima clipa… evident. Pacat ca romanul nu citeste niciodata conditiile alea de asigurare sa vada ca de fapt acopera niste riscuri de cacao…

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]