fbpx
excursii-razvan-pascu

De duminica si pana marti voi participa la prima mea delegatie pe turism din partea Romaniei. Este vorba despre o delegatie oficiala care va participa la o intalnire cu presedintele Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

Mergem la Madrid in special ca sa invatam tot ce se poate despre clusterele pe turism si sa aflam cum au procedat altii care deja au mare succes in turism (de exemplu clusterul Madrid a reusit sa atraga finantari nerambursabile de peste 500 milioane de euro pe care i-a investit, in mare parte, in infrastructura si promovarea turistica).

Clusterele pe turism reprezinta asocieri ale unor entitati de stat sau private care au un interes comun in dezvoltarea turistica a unei regiuni (de exemplu primarii, consilii judetene, aeroport, companii private din turism, hoteluri, universitati, asociatii profesionale, organizatii patronale, etc.). Statele dezvoltate din punct de vedere turistic, precum Germania, Austria, Spania au demonstrat ca asocierile (in special cele de tip public-privat) livreaza rezultate si ca oamenii atunci cand lucreaza pentru un scop si un interes comun fac lucrurile sa mearga mai bine, reusesc sa atraga mai multi bani pentru investitii, iar promovarea se face mai usor. Un plus il reprezinta faptul ca aceste clustere vor putea avea acces la finantari europene si la fonduri nerambursabile care pot dezvolta turismul romanesc.

De asemenea, un alt motiv al vizitei il vor reprezenta discutiile despre viitoarea conferinta a OMT din Romania, care va avea loc in aceasta toamna la initiativa Ministrului Florin Jianu si unde vor participa persoane importante din turismul mondial.

Pe langa cele 2 intalniri cu seful turismului mondial, in program avem incluse si intalniri separate pe parcursul a doua zile cu secretarul de stat si ministrul turismului din Spania, cu reprezentanti ai industriei hoteliere, cu echipa Ambasadei Romaniei de la Madrid si cu Confederatia asociatiilor IMM-urilor din Madrid.

Particip in aceasta delegatie la invitatia Ministerului Turismului, alaturi de ministrul Florin Jianu, secretarul de stat de la turism, George Brezoi, vice-presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, si o echipa de la minister.

Sunt fericit si emotionat ca am sansa sa particip la aceasta intalnire, sper si vreau sa invat cat mai mult despre functionarea asocierilor in turism de tip cluster si promit sa reprezint Romania cu decenta, profesionalism si un strop de creativitate.

Vezi aici mai multe imagini de pe pagina mea de Instagram! Urmareste-ma pe Instagram! Click aici!
[icegram campaigns="28403"]